Βραζιλία: Βίντεο – Εισαγωγή στο Μαύρο Μπλοκ

 

b2ap3_thumbnail_black-block-brazil.jpgΓια όσους κι όσες δεν καταλαβαίνουν γιατί οι ακτιβιστές του μαύρου μπλοκ χρησιμοποιούν μαχητικές τακτικές για να καταστρέψουν τις περιουσίες των πολυεθνικών: Οι ακτιβιστές του μαύρου μπλοκ δεν είναι διαδηλωτές! Δεν είναι εδώ για να διαμαρτυρηθούν! Είναι εδώ για να πραγματώσουν την άμεση δράση κόντρα στους μηχανισμούς και στα σύμβολα της καταπίεσης. Οι δράσεις τους στοχεύουν στην πρόκληση υλικών φθορών ενάντια στους καταπιεστικούς θεσμούς.

Μα ακόμα πιο σημαντικό είναι πως έχουν πρόθεση παραστατική, με μια συνδήλωση δραματική που λέει ότι ακόμα κι απέναντι στη συντριπτική ισχύ ενός αστυνομικού κράτους ο λαός έχει ακόμη δύναμη, ότι οι πολυεθνικοί οργανισμοί και οι θεσμοί δεν είναι τόσο ισχυροί όσο θέλουν να μας πείσουν πως είναι, και ότι όταν επιχειρούν να μας φρενάρουν είναι στ’ αλήθεια στο χέρι μας ν’ αντισταθούμε.

Αφού επιμένουν να στρέφονται εναντίον μας, ας αψηφήσουμε την εξουσία κι ας φέρουμε τούμπα την τάξη και το νόμο. Τούτο δε σημαίνει να εγκαταλείψουμε την ηθική και την ανθρωπιά, ή τη στήριξη του διπλανού μας. Αυτά είναι μαθήματα ζωτικά που ο λαός πρέπει να τα θυμάται τώρα πιο πολύ από ποτέ. Οι μπάτσοι δεν τρέφουνε κανένα σεβασμό για τ’ ανθρώπινα πλάσματα. Γι’ αυτούς ο κόσμος είναι μια πειθήνια μάζα την οποία εύκολα ελέγχουν και χειραγωγούν.

Η πλειονότητα θα συμφωνήσει πως όσοι βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να τρέμουν το λαό, και τώρα που οι εξουσιαστές έχασαν αυτό το υγιές φόβητρο, ο μαχητικός ακτιβισμός είναι η προσπάθεια να κρατηθεί αυτή η απειλή ζωντανή, αφού με καθιστικές διαμαρτυρίες και πλακάτ δε γίνεται δουλειά.

Όσο ξεχνάμε τη δύναμη που ‘χουμε να εξεγειρόμαστε ενάντια σε όποιον θέλει να κυριαρχεί επάνω μας, τόσο θα μας καθυποτάσσουν.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=Vt12b5WlNh0","width":"560","height":"315"}

http://vimeo.com/75456469

Μετάφραση: Contra Info

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο