Κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη δίκη της Havva Suicmez (Emine)

 “Μας αιχμαλώτισαν μας φυλάκισαν  εμένα πίσω από τους τοίχους  εσένα απ’ έξω… Δεν έχει σημασία ό,τι μας συμβαίνει,. Το χειρότερο είναι να έχεις την φυλακή μέσα σου, συνειδητά ή ασυνείδητα…” (Suicmez Havva)

 

 
b2ap3_thumbnail_HAVVA-SUICMEZ-EMINE.jpg
Η πολιτική πρόσφυγας Suicmez Havva, μέλος του σωματείου «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού «Ο Αγώνας», συνελήφθη την 21-3-2013 και προφυλακίσθηκε.  Η Suicmez Havva, διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα από το 2001, λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία, και με το όνομα Gilmaz Gonul, λόγω του φόβου της για την ζωή της. Είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα λόγω της ενεργής συμμετοχής της όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, αλλά και της συμμετοχής της στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Η Τουρκία έχει ζητήσει ήδη την έκδοση της, όπως άλλωστε έχει κάνει και για δεκάδες άλλους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, πλην όμως το αίτημα έκδοσης της απορρίφθηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο.
Η Havva κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη το 2010 και της αποδίδονται οι κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικού υλικού από κοινού με άλλους και της κατοχής πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρίτων.
Παρά το γεγονός ότι η Suicmez Havva ήταν γνωστή στις αρχές και γνωστής διαμονής, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της ως «αγνώστου διαμονής» και της αποδόθηκαν οι συγκεκριμένες κατηγορίες μόνο εκ του γεγονότος ότι συνόδευσε κατά την μετακόμισή του τον θανόντα Basbak να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του στον ιδιοκτήτη (Σημειωτέον ότι το διαμέρισμα αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ το διαμέρισμα στο οποίο έγινε η έκρηξη).  Η Suicmez Havva απειλείται με πολυετή κάθειρξη μόνο εκ του γεγονότος ότι γνώριζε τον ομοεθνή της που προκάλεσε την έκρηξη στην οδό Υψηλάντου 23.
 
Συνέντευξη που έδωσε η Εμινέ στο Φύλο Συκής

Πώς νιώθεις που σε έχουν κλείσει στη φυλακή

Νιώθω περισσότερο ότι άδικα και χωρίς στοιχεία με έκλεισαν μέσα -για ένα κλειδί- και είμαι τόσον καιρό τώρα στη φυλακή. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα με βάλουν χωρίς στοιχεία φυλακή; Μετά την συμφωνία Ερντογάν και Σαμαρά, έβγαλαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμένα, σαν να είμαι επικίνδυνη και δεν μπορούσαν να με βρουν, παρ’ ότι ήξεραν τα στοιχεία μου. Το ζήτημα είναι πολιτικό. Η απόφαση δικαστηρίου θα είναι πολιτική, όχι νομική. Πρέπει να αθωωθώ.

 Πες μας κάτι για τον αγώνα σου

 Είμαι 15 χρόνια στην Ελλάδα και από την αρχή ήμουν στο κίνημα. Με όλη τη δύναμή μου ήμουνα πάντα παρούσα. Είμαι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους Τουρκίας και Κουρδιστάν. Χρόνια πρόεδρος στον σύλλογο «Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας και Ελλάδας». Εμείς, κι εγώ προσωπικά, στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Ελλάδας, με συμμετοχή σε εκδηλώσεις, διαδηλώσεις.

 Είμαι 46 χρονών, και στον αγώνα από τα φοιτητικά χρόνια, από το Πανεπιστήμιο. Έχω σπουδάσει πολιτική επιστήμονας.

 Τι θα ήθελες να δεις από εμάς;

 Θέλω την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση στο δικαστήριο που θα γίνει 14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και να δημοσιοποιηθεί η αθωότητά μου. Η Τουρκία ζήτησε και την έκδοσή μου από την Ελλάδα, χωρίς να αναφέρει για ποιο λόγο με ζητάει. Είπα στο δικαστήριο για τον δημοκρατικό και κοινωνικό αγώνα που δίνω εδώ στην Ελλάδα, γι’ αυτό, πιστεύω, και το δικαστήριο δεν το δέχτηκε.

 

Κείμενο Συλλογής Υπογραφών 

 

Καλούνται όλοι οι κοινωνικοί φορείς, Σωματεία, Συνδικάτα, Οργανώσεις, Πολιτικά Κόμματα, Δημοκράτες, Αγωνιστές που επιθυμούν να συμπαρασταθούν, να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο και να συμπαρασταθούν στη Havva Suicmez, η οποία δικάζεται τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.  

 

Η επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν καθώς και οι παρακάτω οργανώσεις και συνδικάτα καταγγέλλουμε τη σύλληψη της αγωνίστριας πολιτικής πρόσφυγας HAVVA SUICMEZ (EMINE) που έγινε 23 Μάρτιου 2013 την Πέμπτη το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με μέθοδο που θύμιζε απαγωγή. Η αγωνίστρια βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο. Με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε η προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό. 

Το τελευταίο διάστημα η ελληνική δικαιοσύνη και τα σώματα ασφαλείας δείχνουν μια υπερβολική δραστηριότητα στο κυνήγι των πολιτικών προσφύγων ειδικά από την Τουρκία, πράγμα που έχει ενταθεί μετά και την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Τουρκία. Διαφαίνεται μια στενή συνεργασία των δυο κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας, που με συντονισμένες κινήσεις προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολιτικούς πρόσφυγες, ενώ παράλληλα προωθούν διαδικασίες έκδοσης πολιτικών προσφύγων, αποδεχόμενοι τις όποιες αστήρικτες αιτιάσεις κατασκευάζει η Τουρκική αστυνομία.

 

Είναι πρόσφατη η απαγωγή του Bulut Yaylaμε όχημα με πινακίδες της ελληνικής αστυνομίας, από το κέντρο της Αθήνας, και η μεταφορά του στην Τουρκία σε συνεργασία με τις τουρκικές και αμερικάνικες αρχές. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της αυθαιρεσίας της παρακρατικής συνεργασίας που ισχυρίζονται ότι τον συνέλαβαν στην Τουρκία. Είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

 

Πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες συλλαμβάνονται και φυλακίζονται  όταν επισκέπτονται το Τμήμα Αλλοδαπών για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους με ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Τον τελευταίο μήνα συνελήφθησαν δυο στην Πάτρα, ένας στη Θεσσαλονίκη και πέντε άτομα στην Αθήνα, σύνολο οκτώ άτομα. Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι τα εντάλματα σύλληψης από την Interpol εκδίδονται λίγες μόνο  μέρες πριν την ανανέωση ταυτότητας ή άλλων διαδικασιών για ζητήματα ασύλου.

 

Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μετά τα εγκλήματά της ενάντια στον ελληνικό λαό, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά και σε ακόμα ένα έγκλημα, τη συνεργασία της με την αμερικάνικη και την τουρκική κυβέρνηση. Αυτή η συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό αμαυρώνουν την ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού.

 

Αυτό το διάστημα εκκρεμούν αρκετές περιπτώσεις δικαστικών διαδικασιών με απειλούμενες εκδόσεις στην Τουρκία. Τονίζουμε ότι είναι αδιανόητο να μπαίνουν σε τέτοια ταλαιπωρία άνθρωποι που έχουν υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια στις Τούρκικες φυλακές και συγχρόνως να είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται τεράστια οικονομική αφαίμαξη καθώς όλες αυτές οι διαδικασίες είναι σημαντικά υψηλού κόστους.

 

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η χώρα μας μέτραγε χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της Χούντας και είναι νωπές οι μνήμες μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε μια τέτοια αντιμετώπιση των πολιτικών προσφύγων, που υποτίθεται ότι προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις που με υποκρισία διακηρύσσει η Ελληνική Κυβέρνηση.

 

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών προσφύγων που κρατούνται, τη λήξη των διώξεων τους και την άρνηση να γίνουμε εντολοδόχοι της Τουρκικής Κυβέρνησης στην κατεύθυνση των απελάσεων και των εκδόσεων. Να απελευθερωθεί άμεσα η HAVVA SUICMEZ. Ζητάμε από τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να παρέμβουν και να σταματήσουν αυτή την εξελισσόμενη βιομηχανία διώξεων που προσθέτει ακόμη μια πράξη υποτέλειας της χώρας μας στις ξένες επεμβάσεις.

 

Παρακαλείσθε να μας στέλνετε το κείμενο συμπαράστασης σε έντυπο που θα φαίνεται το λογότυπο ή η σφραγίδα σας.

        Παρακαλούμε τα μηνύματα να μας τα στέλνετε στα παρακάτω email

 epitropiallileggis@yandex.com                     

oagonas1@yahoo.com

 

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης Δευτερα 14/10, στις 08.30

 

 

 

 

 diktio.org    oagonas.blogspot,    fylosykis.gr 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο