H υπόθεση της Malala Yousafzai και το δυτικό σύνδρομο σωτηρίας.

του Assed Baig

Όταν η Malala Yusufzai πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ενόπλους Ταλιμπάν  απλά και μόνο επειδή διεκδίκησε το δικαίωμά της στην εκπαίδευση, συντάραξε όλο τον κόσμο .

Αμέσως τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης , ανέδειξαν το  ζήτημα .

Δυτικοί πολιτικοί μίλησαν και σύντομα βρήκε τον εαυτό της στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η Δύση με έκανε να αναρωτηθώ για τους λόγους και τα κίνητρα που η υπόθεση της Malala προβλήθηκε τόσο πολύ, ενώ άλλες καθόλου.

Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τις βάναυσες ενέργειες των Ταλιμπάν ή την άρνηση του οικουμενικού δικαιώματος στην εκπαίδευση , ωστόσο υπάρχει μια βαθύτερη ουσία σε όσα λαμβάνουν χώρα σχετικά με αυτό το θέμα.

Αυτή είναι μια ιστορία ενός ιθαγενούς  κοριτσιού που σώζεται από τους λευκούς .

Φτάνοντας  στο Ηνωμένο Βασίλειο , ο δυτικός κόσμος μπορεί να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του , καθώς εσώσε την ιθαγενή γυναίκα από τους άγριες άνδρες του έθνους της. Είναι μια ιστορικά ρατσιστική αφήγηση που έχει θεσμοθετηθεί .

Οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί αγωνίζονταν για να κάνουν δηλώσεις πάνω στην υπόθεση.  Η ιστορία ενός αθώου σκουρόχρωμου παιδιού, που πυροβολήθηκε από άγριους, επειδή θέλησε να έχει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και τότε εμφανίζεται ο ιππότης πάνω στο λαμπερό του τεθωρακισμένο  για να την σώσει .

Οι δράσεις της Δύσης , οι βομβιστικές επιθέσεις, η κατοχή, οι πόλεμοι όλοι φαίνονται να δικαιολογούνται σήμερα , ” δείτε , σας είπαμε , για το λόγο αυτό παρεμβαίνουμε, για να σώσουμε τους ντόπιους . “

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες άλλες Malala .

Έρχονται από το Ιράκ, το Αφγανιστάν , το Πακιστάν και άλλα μέρη του κόσμου .

Πολλές είναι θύματα της Δύσης , αλλά είναι βολικό να τα ξεχνάμε αυτά, καθώς δημοσιογράφοι και πολιτικοί παλεύουν για να κατευνάσουν την ενοχή της λευκής μεσαίας τάξης, επίσης γνωστή ως φορτίο του λευκού ανθρώπου .

Ο Gordon Brown παρευρέθηκε στο συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών και μίλησε με λόγια υποστήριξης για την Malala , όμως είναι ο ίδιος ο Γκόρντον Μπράουν που ψήφισε για τον πόλεμο στο Ιράκ, που όχι μόνο έκλεψε από το λαό του την εκπαίδευση, αλλά και την ζωή του .

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που απέτυχαν να ρωτήσουν ή να υποβάλουν  έκθεση σχετικά με τους Δυτικούς πολέμους με εύληπτο τρόπο, τραγουδούν τώρα το εγκώμιο της Δύσης, καθώς καλύπτουν την υπόθεση της Malala και την εκστρατεία υπέρ της, χωρίς να την θέτουν στο πλαίσιο του πολέμου στο Αφγανιστάν και της αποσταθεροποίησης της περιοχής  χάρη στην

Δυτική κατοχή του Αφγανιστάν .

Το μήνυμα της Malala είναι αληθινό , είναι ουσιώδες , είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να λάβει υπόψη του. Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού , αλλά η Malala έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από τη Δύση .

Επιτρέπει σε χώρες, όπως η Βρετανία, να κρύψουν τις αμαρτίες τους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ .

Επιτρέπει στους δημοσιογράφους να περιγράψουν μια ιστορία με καλό τέλος , ενώ αμελούν τόσες άλλες , όπως οι αμερικανικές επιθέσεις από τα μη επανδρομένα ιπτάμενα οχήματα (drones), που τρομοκρατούν άνδρες , γυναίκες και παιδιά στις παραμεθόριες περιοχές του Πακιστάν .

Η τρέχουσα αφήγηση συνεχίζει τη δαιμονοποίηση των μη λευκών μουσουλμάνων ανδρών. Ζωγραφίζεται ως άγριος , κάποιος με τον οποίο δεν μπορείς να διαπραγματευτείς, να συνεργαστείς,  ο μόνος τρόπος για να ασχοληθεί κανείς με αυτό το είδος των άγριων, είναι να διεξάγει πόλεμο , να κυριαρχούν πάνω τους και να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τους .

Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει για να σώσει τα κορίτσια όπως η Malala, αυτό είναι το μήνυμα εδώ .

Ιστορικά η Δύση έχει χρησιμοποιήσει πάντα τις γυναίκες για να δικαιολογήσει τις ενέργειες  του πολέμου .

Είναι στην απεικόνιση , είναι στην τέχνη , στον τομέα της εκπαίδευσης , είναι ακόμα διαδεδομένη και στις  Δυτικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αφίσα της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας συμπίπτει με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Νέα Υόρκη και ενθάρρυνε το ΝΑΤΟ να «κρατήσει την πρόοδο που έχει!»

στο Αφγανιστάν .

Η Shazia Ramzan και η Kainat Riaz πυροβολήθηκαν επίσης μαζί με την Malala , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί φαίνεται να τις έχουν ξεχάσει.  

Abeer Qassim Hamza al-Janabi – – πόσοι από τους δυτικούς πολιτικούς και τους δημοσιογράφους ξέρετε  αυτό το όνομα ;

Ήταν το  14χρονο κορίτσι που βιάστηκε από πέντε στρατιώτες των ΗΠΑ , τότε εκείνη και η οικογένειά της , συμπεριλαμβανομένης της εξάχρονης αδέρφης της, δολοφονήθηκαν .

Δεν υπάρχουν ημέρες αφιερωμένες στο όνομά της , δεν έχει γίνει καμία αναφορά για κείνη στα Ηνωμένα Έθνη , και δεν βλέπουμε τον Γκόρντον Μπράουν να αναμειγνύει το όνομά του για να προβληθεί η υπόθεσή της.

Υποστηρίζω τη Malala , υποστηρίζω το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους , δεν αντέχω ομως την υποκρισία των Δυτικών πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης , καθώς οι ίδιοι επιλέγουν και προβάλλουν, συγχαίροντας τους εαυτούς τους για κάτι που έχουν οι ίδιοι προκαλέσει .

Η Malala είναι μια καλή ιθαγενής,  δεν επικρίνει τη Δύση , δεν μιλάει για τις επιθέσεις των drones,  είναι η τέλεια υποψήφια για το λευκό άνδρα, ώστε να ανακουφίσει το ενοχικο φορτίο του και να σώσει την ιθαγενή.

Το δυτικό σύνδρομο σωτηρίας έχει θέσει σε ομηρία το μήνυμα της Malala .

Η Δύση έχει σκοτώσει περισσότερα κορίτσια από ό, τι οι Ταλιμπάν.

Η Δύση έχει αρνηθεί σε περισσότερα κορίτσια την εκπαίδευση μέσω των πυραύλων της από ό,τι οι Ταλιμπάν με τις σφαίρες τους .

Η Δύση έχει κάνει περισσότερα ενάντια  της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο από ό, τι οι εξτρεμιστές θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν .

Έτσι, παρακαλώ , να μας απαλλάξετε από το φαρισαϊκό και αυτο – συγχαρητήριο μήνυμα, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα, που μας λέει ότι η Δύση θα ρίξει βόμβες για να σώσει κορίτσια όπως η Malala.

 

 (πηγή :http://www.huffingtonpost.co.uk/assed-baig/malala-yousafzai-white-saviour_b_3592165.html)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο