Δελτίο Τύπου συνηγόρου κατοίκων Χαλκιδικής για τη δικογραφία των Σκουριών

Αρχική δημοσίευση: Βασιλίνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
________________________________________________________________________________________

 

ΓΟΥΝΑΡΗ 33 – Τ.Κ. 26221 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ.-ΦΑΞ : 2610-225.694

 

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Περί της δικογραφίας «Λάκκου Καρατζά»

 

Κατόπιν των κλήσεων που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Ιερισσού και Μ. Παναγίας για τη δικογραφία που αφορά τα γεγονότα στο «Ρέμα Καρατζά» στις 12-5-2013, πλήθος δημοσιογράφων μου τηλεφωνούν για να τους παράσχω μία στοιχειώδη ενημέρωση και είναι αδύνατον να ανταποκριθώ. Πολλά ακούγονται, πολλά βλέπουν το φως της δημοσιότητος. Ο καθένας τα αναδεικνύει κατά το δοκούν και τα ερμηνεύει ομοίως. Σχεδόν οι πάντες αγνοούν τα στοιχεία της δικογραφίας και διακατεχόμενοι εξ αγνοίας, γίνονται αίτιοι σύγχυσης της κοινής γνώμης.

 

Στο στάδιο αυτό οι συνήγοροι δεν μπορούμε να πούμε πολλά στοιχεία, με αποτέλεσμα να βασιλεύει η παραπληροφόρηση σε κάθε επίπεδο. Είναι γεγονός ότι το θέμα των Σκουριών απασχολεί πλέον όλη την Ελλάδα. Στο μέτρο που μου επιτρέπεται λοιπόν, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκδίδω το παρόν ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ διά μέσου του έγκυρου blog vasilinos.wordpress.com, δηλώνοντας πρός τους πάντες –δημοσιογράφους και μη- ότι δεν έχω να πω κάτι περισσότερο και παρακαλώ να μη τηλεφωνούν και με αναζητούν να τους μιλήσω για τις υποθέσεις που μνημονεύω στο παρόν δελτίο τύπου. Δεν έχω να τους προσθέσω κάτι περισσότερο ούτε να τους διευκρινίσω. Σημασία έχει να μιλήσει πλέον η Δικαιοσύνη.

 

Όπως είναι γνωστό, μεθοδευμένα κατά «κύματα» στους κατοίκους Ιερισσού, Μ. Παναγίας κ.λ.π., αποστέλλονται κλήσεις για απολογία για πράξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. Έχω την τιμή εκ των κατοίκων να χειρίζομαι και τη δικογραφία της υπόθεσης των «Σκουριών» (17-2-2013) για τρεις εμπλεκομένους και της υπόθεσης του «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ» (30 Μαρτίου 2012) πάλι για 5 κατοίκους, και τώρα της δικογραφίας που αφορά τα γεγονότα στο «Ρέμα Καρατζά (12 Μαϊου 2013) για έναν μόνο εμπλεκόμενο. Και για τις τρεις αυτές δικογραφίες πέραν των άλλων κατοίκων που μου έχουν αναθέσει την υπεράσπισή τους, και για τις τρεις αυτές δικογραφίες μου έχει αναθέσει την υπόθεσή του ο αξιότιμος Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κ. Απόστολος Παπαγεωργίου. Υπάρχει μία συστηματική μεθόδευση γνωστών υπέρμαχων και συνεργών της «επένδυσης χρυσού», που με κάθε τρόπο επιχειρούν να τον καταδείξουν ως «ηθικό αυτουργό» και «εγκέφαλο ενορχήστρωσης» για ό,τι παραβατικό συμβαίνει στην περιοχή, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Σε όλους αυτούς οφείλουμε κατ’ αρχήν να αναγνωρίσουμε ότι ξέρουν ως αντίπαλοι να αναγνωρίζουν ποιος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα «αντίδικός τους», ξέρουν προς τα πού να εστιάζουν την σκόπευσή τους, ξέρουν ποιος συνεχώς με κάθε νόμιμο τρόπο αναδεικνύει τις παρανομίες τους, δίνει δημοσιότητα σε αυτές, τις καταγγέλλει στις αρχές κ.λ.π., τους έχει δώσει με το γνωστό «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» παγκόσμια διάσταση και είναι πολύ σημαντικό να έχεις την αναγνώριση από αυτόν τον ίδιο τον αντίπαλό σου, να τον βλέπεις να εστιάζει τον πόλεμο κυρίως και κατ’ εξοχήν στο πρόσωπό σου.

 

Δυστυχώς όμως ο πόλεμος εναντίον του κ. Παπαγεωργίου ως κύριο όπλο εξόντωσής του έχει την συνειδητή διαστροφή της αλήθειας και την δίχως όρια συκοφάντησή του και φυσικά επειδή η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη είναι αδύνατον να μη λάμψουν έστω και αν προσωρινώς σκιάζονται και η υπόθεση του κ. Παπαγεωργίου είναι αδύνατον να μη λάμψει στο τέλος. Ο χρυσός δεν σκουριάζει, τα παλιοσίδερα μόνο σκουριάζουν.

 

Α΄. Υπόθεση Σκουριών (17-2-2013)

 

Επιγραμματικά, λακωνικά θέλω να σας καταστήσω γνωστό ότι όσον αφορά τη δικογραφία των Σκουριών για τα γεγονότα της 17ης Φεβρουαρίου 2013 στο τελικό πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αναφέρεται επί λέξει: «Από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας και της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να στοιχειοθετείται η οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής στις έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο μεταλλείο στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής για τον Παπαγεωργίου Απόστολο…». Υπομνήω ότι πλήθος υπαλλήλων της εταιρείας, είχαν καταθέσει ενόρκως και είχαν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό τον κ. Παπαγεωργίου (φυσικά θα κληθούν τώρα όλοι αυτοί να πληρώσουν την τεράστια ηθική βλάβη που του προξένησαν). Για την υπόθεση αυτή των Σκουριών έχουμε καταθέσει μήνυση για ψευδορκία για τον κεντρικό μάρτυρα κατηγορίας υπάλληλο …………… αστυνομικό της Δ/νσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που υπηρετεί στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και καταγγέλλουμε άλλες παράνομες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, που διενεργούσαν την προανάκριση.

 

Στην υπόθεση αυτή ανακριτής εξέδιδε “copypaste” πανομοιότυπα κατηγορητήρια με στοιχεία που δεν ερείδοντο στα στοιχεία της δικογραφίας και ουδείς εκ των μαρτύρων κατηγορίας είχαν καταθέσει. Υπήρξαν πλήθος παραβάσεις στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που θεωρούντο ύποπτοι κ.λ.π. Φυσικά έχουμε πράξει για όλα αυτά ό,τι ο νόμος ορίζει.

 

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που υπάγονται οι Σκουριές, την ημέρα των επεισοδίων στις 17-2-2013 συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα από αστυνομικό (που πήγε μάλιστα με πολιτικά ρούχα!) και υπεγράφη από υπάλληλο της εταιρείας, και εντός της έκθεσης αυτοψίας έβαλαν αντικείμενα ενοχοποιητικά, ως δήθεν ευρεθέντα στον χώρο του εργοταξίου την ημέρα του εμπρησμού, ενώ απεδείχθη ότι τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν ένα μήνα πριν την ημέρα του εμπρησμού και μάλιστα σε άλλη τοποθεσία, εκτός του χώρου του εργοταξίου.

 

Ήταν αδύνατον να μη ζητήσουμε στο στάδιο της προανάκρισης έγκαιρη Δικαστική Προστασία από τα όσα συντελούντο. Καταφύγαμε και στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Ζητήσαμε και από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να προβεί σε (ΕΔΕ) ένορκη διοικητική εξέταση για τους επίορκους αστυνομικούς που ψευδόρκησαν, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει.

 

Όπως είναι γνωστό, γι’αυτή την υπόθεση των Σκουριών παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστία με την από 26 Μαρτίου 2013 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ της, όπου κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν έγκαιρη αμερόληπτη και αποτελεσματική έρευνα των ισχυρισμών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία στην υπόθεση εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές.

 

Όπως είναι πλέον γνωστό και για την υπόθεση αυτή των Σκουριών στις 8-10-2013 ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, με εισήγησή του και αίτησή του προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητά την εφαρμογή του Άρθρου 29 παρ. 1, 2 ώστε να ορισθεί Εφέτης ανακριτής.

 

Αμέσως 2 ημέρες μετά, στις 10-10-2013 χωρίς να γίνει καμμία αίτηση από τους συνηγόρους των άδικα προφυλακισθέντων για αποφυλάκισή τους, το Συμβούλιο Πλημ/κων Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα εξέτασε την περίπτωση και αποφάσισε να άρει την προσωρινή τους κράτηση χωρίς καν να τους θέσει χρηματική εγγύηση.

 

Οι δύο αποφυλακισθέντες στις 14-10-2013 έτυχαν μεγαλειώδους υποδοχής στην Ιερισσό από τους κατοίκους της περιοχής τους και περιμένουμε και για τους δύο άλλους Ιερισσιώτες σύντομα να τύχουν της ίδιας αντιμετωπίσεως, διότι είναι παντελώς άδικη η κράτησή τους. Φρονούμε ότι επέχει μάλλον χαρακτήρα παραδειγματισμού των άλλων διαμαρτυρομένων κατοίκων.

 

Β΄.Υπόθεση «Δημαρχείου Ιερισσού» (30 Μαρτίου 2012)

 

Όσον αφορά την υπόθεση του Δημαρχείου της Ιερισσού, και σ’αυτή την υπόθεση ο Δήμαρχος Αριστοτέλη και οι σύμβουλοι της παράταξής του υπέδειξαν ως ηθικό αυτουργό πάλι τον κ. Παπαγεωργίου και δύο ακόμα τοπικούς παράγοντες. Τα όσα «θαύματα» συντελέσθηκαν στο στάδιο της προανάκρισης, περιποιούν όνειδος για το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδώσει το δικηγορικό μου γραφείο το από 9-10-2013 αναλυτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (που αναρτήθηκε στο “vasilinos.wordpress.com” και φέρει τίτλο: «Αίτηση κατοίκων για εφαρμογή του άρθρ. 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ. και διορισμό Εφέτη ανακριτή» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Θα ήθελα απλώς να συμπληρώσω ότι στην υπόθεση των γεγονότων της Ιερισσού, θα κληθούν όλοι όσοι μεθόδευσαν τα εις βάρος του κ. Παπαγεωργίου (είτε είναι μηνυτές είτε μάρτυρες είτε ανακριτές), να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και φυσικά να πληρώσουν όλη την τεράστια ηθική ζημία που του προκάλεσαν.

 

Όπως πλέον είναι γνωστό, μετά από την αίτηση του κ. Παπαγεωργίου και των άλλων 4 κατοίκων της Μ. Παναγίας, πρός 1) τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, 2) Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, 3) Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσ/νικης στις 8-10-2013 προέβη σε εισήγηση και αίτηση πρός την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών για εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ. 1, 2 και για ανάθεση και αυτής της υπόθεσης σε Εφέτη ανακριτή.

 

Γ΄. Υπόθεση «Ρέμα Καρατζά»

 

Στις 23-9-2013 σε 29 άτομα ήρθε κλήση για προκαταρκτική εξέταση, και τους καλούσε να προσέλθουν στις 27-9-2013 για να παρέχουν εξηγήσεις για κατηγορίες του Άρθρ. 187 παρ. 1, 3, 6 Π.Κ. για σύσταση, διεύθυνση, συμμετοχή κ.λ.π. σε εγκληματική οργάνωση κ.λ.π. βαριές κακουργηματικές πράξεις άρθρ. 310, 309, 94, 272, 382, 189 Π.Κ.

 

Θέλω να επισημάνω ότι οι δικογραφίες για το «Δημαρχείο Ιερισσού» (χιλιάδων σελίδων) και η δικογραφία για το «Ρέμα Καρατζά» ήρθαν σχεδόν ταυτόχρονα. Η δικογραφία μόνο για τον Καρατζά αποτελείται από 3.500 περίπου σελίδες και δεκάδες dvd με απομαγνητοφωνήσεις κ.λ.π. υλικό. Κατανοεί κανείς τι σημαίνει να καλείσαι να παρέχεις μέσα σε 4 ημέρες εξηγήσεις για μια δικογραφία ογκώδη, που κάποιοι επί 5 ολόκληρους μήνες τη μεθόδευσαν και κατασκεύαζαν. Είναι σαν κάποιοι να μη θέλουν να έχεις πολύ χρόνο για να μελετήσεις και να δεις τι ακριβώς έχει μεθοδευθεί. Ωστόσο εμείς σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να υπονομευθεί ακόμα και το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμά μας να έχουμε στη διάθεσή μας τον χρόνο που απαιτεί η κοινή λογική, 1) για να φωτοτυπήσεις 3.500 σελίδες, 2) να τις μελετήσεις, 3) να δεις 40 dvd, 4) να συλλέξεις τα αποδεικτικά σου στοιχεία, ώστε να μην πας όπως λέει και η παροιμία (αλλά και κάποιοι το επιθυμούν): «σαν το σκυλί στ’ αμπέλι».

 

Στο πλαίσιο αυτό μέχρι σήμερα ο κ. Απ. Παπαγεωργίου έχοντας λάβει αναβολή, δεν έχει προσέλθει για να καταθέσει το υπόμνημά του με παροχή εξηγήσεων. Ωστόσο καταθέσαμε την από 13-10-2013 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ, την οποία αυτούσια καταθέτω κάτωθι, απλώς για να πάρετε μια ιδέα για το τι συμβαίνει. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Το θέμα με την οικονομική χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός» στα σώματα Ασφαλείας, είναι μείζον. Θα καταθέσουμε έγκληση με αποδεικτικά στοιχεία πλήθος παράνομων ενεργειών των αστυνομικών οργάνων εις βάρος των κατοίκων, και σας υποσχόμαστε το θέμα αυτό να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Θα καταγγείλουμε το γεγονός με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και στους διεθνείς οργανισμούς.

 

Εντός και αυτής της δικογραφίας έχουν συντελεσθεί «θαύματα», για τα οποία αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τίποτα περισσότερο. Ανακοινώνουμε ότι και γι’ αυτή την υπόθεση ταυτόχρονα με την κατάθεση του υπομνήματος παροχής εξηγήσεων, θα καταθέσουμε και αίτηση πάλι στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου, για έγκαιρη δικαστική προστασία και για εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ. 1, 2 Κ.Π.Δ., για να αναλάβει την υπόθεση Εφέτης ανακριτής και να μη την χειρίζονται οι ανακριτικοί υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν οικονομικό χορηγό τους την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κατά δική της δήλωση. Φυσικά θα κατατεθούν αγωγές για όλους τους υπευθύνους, επιφυλασσόμεθα και για συγκεκριμένο blog που είναι ανώνυμοι οι χειριστές του, που είναι υπερασπιστής της εταιρείας και οι συκοφαντικού περιεχομένου αναρτήσεις τους είναι τα προσφιλή επικαλούμενα «στοιχεία» των ανδρών της Ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικαλούνται οι άνδρες της Ασφάλειας αυτές τις αναρτήσεις ανωνύμων, και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να τους καλέσουν να καταθέσουν ενόρκως για τα όσα αναρτούν, ούτε να προσκομίσουν τα όποια αποδεικτικά στοιχεία τους. Να είναι όμως σίγουροι ότι θα κληθούν οπωσδήποτε να απολογηθούν.

 

Τελειώνοντας θέλω να απευθυνθώ στον κ. Δένδια και να του πω: «Κύριε Υπουργέ,

1) αναμφισβήτητα όλοι καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται πλην αυτής που ασκείται για νόμιμη άμυνα. Οι κάτοικοι της Ιερισσού αμύνονται νόμιμα απέναντι στο πολιτικο-δημοκρατικό έλλειμμα που τρέφει την ανομία και τη διαφθορά, η οποία απειλεί και υπονομεύει το σύστημα εγγυήσεων των ατομικών τους ελευθεριών, των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και αυτή είναι η μορφή της θεσμικά λειτουργούσας βίας της εξουσίας, που θέλει την αστυνομία να προστατεύει τους παραβάτες του νόμου, να έχει οικονομικό χορηγό της τον παραβάτη αντίδικο και να ασκεί βία σε όσους επικαλούνται το νόμο και καταγγέλλουν τις έκνομες ενέργειες του χορηγού τους, ασκώντας βία τέτοια που προκάλεσε δύο φορές την επέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας. Η κάτωθι εικόνα είναι ένα μόνο απτό παράδειγμα της βίας που βιώνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού και όπως γνωρίζετε, η βία γεννά βία, η ανομία γεννά τη βία.

 

2) Το ποιοι είναι «εγκληματική οργάνωση» κ. Δένδια, η οποία λήστευσε τη δημόσια περιουσία, το γνωρίζετε και από τους εκπροσώπους του κόμματός σας -και όχι μόνο- έχει καταγγελθεί κατά την κύρωση της Σύμβασης μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη Βουλή.

 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Παπαγεωργίου και οι τίμιοι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής, σε καμμία περίπτωση δεν είναι «μέλη εγκληματικής οργάνωσης», και όλο αυτό το σκηνικό μεθοδεύθηκε προκειμένου να κατασταλούν οι δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων, ασκώντας καταχρηστικά δικονομικές δυνατότητες, σχηματίστηκαν δικογραφίες με περιεχόμενο το χειρότερο που υπάρχει στον ποινικό κώδικα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με απόπειρα ανθρωποκτονίας, με κατασκευή όπλων κ.λ.π. Η αλήθεια όμως είναι μία, αυτή που κρυφά δηλώνουν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την έρευνα και δικογραφία του «Ρέματος Καρατζά» και τη δηλώνουν στις εφημερίδες, για να το μάθει όλη η Ελλάδα. Σας αφιερώνω λοιπόν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ» 16-10—2013 σελ. 3, με τίτλο: «Κατηγορώ 3.000 σελίδων για το “αντάρτικο” στις Σκουριές». Η έγκυρη δημοσιογράφος Ματίνα Ηρειώτου έχοντας κάνει σπουδαίο ρεπορτάζ, δημοσίως γνωστοποιεί στους πάντες ότι: «Δεν πρόκειται για κακοποιούς, είναι κάτοικοι οι οποίοι δηλώνουν λανθασμένα την αντίδρασή τους. Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μείνει ανεξέλεγκτη», και αυτό η δημοσιογράφος ανακοινώνει δημοσίως ότι το «υποστηρίζουν αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την έρευνα των υποθέσεων». Αυτή είναι η μόνη αλήθεια κ. Δένδια, και την αποκαλύπτουν στην δημοσιογράφο αυτοί που στην δικογραφία παρουσιάζουν τους τίμιους κατοίκους ως εγκληματική οργάνωση”.

 

Ιωάννης Θ. Κανελλόπουλος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο