νέα σεζόν, social | web | tv

Τη Δευτέρα (μεθαύριο) ανοίγει αισίως η τρίτη σεζόν λειτουργίας του Όμνια. Δείτε μία σύντομη παρουσίαση της πλατφόρμας σε αυτό το βιντεάκι.

 {"video":"http://www.youtube.com/watch?v=k9znnYzaSyI","width":"560","height":"315"}

Σκουριές, κινητοποίηση για τον Κώστα Σακκά, απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιφασιστικές πορείες, αποκλεισμός της Γάζας, πόλεμος κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, αναμετάδωση της ΕΡΤ, τί γίνεται στην Αίγυπτο και τη Συρία, τί ισχύει με τα προγράμματα απεξάρτησης, ποιοι είναι οι Ζαπατίστας, Τάσος Θεοφίλου και πολλά ακόμη που πρέπει να γράφω για ώρες.

Το Όμνια, με τις λιγοστές δυνάμεις του, έδωσε με συνέπεια το παρόν σε όλα αυτά όπου λείπουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Επιπλέον έδωσε και συνεχίζει να δίνει φωνή και λόγο σε κάθε συλλογικότητα, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίπτωση που πρέπει να ακουστεί.

Προβάλλει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, όπως και ντοκυμαντέρ [ξέρετε, από εκείνα που “κόβονται” στην τηλεόραση].

Συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του ντοκυμαντέρ “Ερείπια” της Ζωής Μαυρουδή.

Βρείτε το νέο πρόγραμμα αναρτημένο εδώ. Είναι μόνο η αρχική του μορφή, επειδή ελπίζουμε ότι θα εμπλουτιστεί σύντομα.

Έχω αρκετές φορές εξηγήσει τη σπουδαιότητα της ύπαρξης ανεξάρτητων μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Μέσων που να προέρχονται “από κάτω”, δηλαδή από την κοινωνία.  Που να είναι διαδραστικά, ευέλικτα, διεισδυτικά, να μη στηρίζονται σε επενδυτές και επιχειρηματίες, να μην έχουν εξαρτήσεις από πολιτικούς, τράπεζες και άλλα συμφέροντα.

Ναι, τέτοια “μικρά” μέσα έχουν ελλείψεις, κάνουν ερασιτεχνικά λάθη, περιορίζονται από το μικρό τους budget. Αντί να γκρινιάζουμε για όλα αυτά, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να τα βελτιώσουμε. Όλοι μας.

Επειδή χωρίς τέτοια μέσα, είμαστε εξαρτημένοι για την ενημέρωσή μας από το Καθεστώς, τις εφημερίδες του, τα τηλεοπτικά του κανάλια, τα ραδιόφωνά του. Και θυμόμαστε – έστω, οι γηραιότεροι εξ ημών – πώς ήταν εκείνες οι εποχές. Θυμόμαστε πώς είναι να είσαι φιμωμένος, με μοναδική διέξοδο έκφρασης το “καφενείο”.

Αυτή η εποχή, ευτυχώς, έχει παρέλθει.

Πάρτε λοιπόν την ενημέρωσή σας στα χέρια σας και πάρτε μέρος στο Όμνια. Με όποιο τρόπο επιθυμείτε εσείς: ως θεατής και αναγνώστης, ως παραγωγός και συγγραφέας, ή όπως αλλιώς σας ταιριάζει.

OmniaTV
social | web | tv

Επειδή, όταν κάποιος σας δίνει βήμα για να ακουστεί η γνώμη σας, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δηλώσετε παρόντες.

***

Υ.Γ. Εάν έχετε τρόπο να βοηθήσετε π.χ. με εξοπλισμό, ή έστω αφιερώνοντας μερικές ώρες από την καθημερινότητά σας π.χ. για να μεταφράσετε κάτι, μην ντρέπεστε να το πείτε.

b2ap3_thumbnail_omnl.png

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο