Πανεκπαιδευτικό 22 Σεπτέμβρη 2011:Κάντε σιγά! Ο λαός μας κοιμάται…

 

Μαχητικότερη παρουσία οι φοιτητικοί σύλλογοι που στο σύνολο τους λειτούργησαν με μεγάλες περιφρουρήσεις, δυνατές αλυσίδες και δυναμική , αντίστασης. Κινήθηκε η περιφρούρηση κατά Μίκος σε όλη την πορεία γιατι και σε όλη την πορεία, η μπατσικη παρουσία ήταν έντονη και πιεστική.

Μαζί με τα σκυλιά των ΜΑΤ και τα νέα ΜΑΤοκαταδρομικας χωρίς ασπίδες αλλά με πανοπλίες σώματος που θα μπουκάρουν για να κάνουν για συλλήψεις. Μαζί τους και τα μπατσοπουλα της ασφάλεια σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αραγμένα στις κολώνες στη Σταδίου μετα τη Χ. Λαδά. Κοιτούν και σχολιάζουν. Και περνούν στην ιστορία…

« πω πω τι κριμα τι κράμα τι κρίμα…» να τα έχουν για σκυλοτροφή και αυτά να μην παίρνουν χαμπάρι… «καταταχτείτε σαν λέγαν καταταχτείτε….» Κωλόπαιδα.

ΔΟΕ ΟΛΜΕ Δυνατή παρουσία και από την δική τους πλευρα. Μάλιστα οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί βγήκαν μπροστά στα ΜΑΤ και απαιτούσαν να φυγή η αστυνομία από την πορεία. Έγινε και έντονη λογομαχία με συνδικαλιστές της ΟΛΜε και της ΠΟΕ –ΟΤΑ γιατι οι πρώτοι έλεγαν ότι και κουνιόμαστε από εδώ αν δεν φύγουν οι μπάτσοι και οι δεύτεροι κύριου έλεγαν, να προχωρήσουμε γιατί οι μπάτσοι εν ήταν για εκείνους αλλά για τους πίσω. Οι φοτο αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ΟΛΜΕ απαιτούσε να φύγουν οι μπάτσοι.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η πορεία σταμάτησε τουλάχιστον 2 φορές με σύνθημα «Έξω απ την πορεία η αστυνομία, Μπλοκαριστήκαν καλά διμοιρίες που θελαν να συνεχίσουν να περιπατάνε πλάι στην πορεία και δεν αφέθησαν να προχωρούσαν άλλο διαβολίζοντας την συγκέντρωση. Τα μπλοκαρίσματα έγιναν και στην Σταδίου – κοντά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και στην πλατεία συντάγματος στο τύλος. .

Στο συλλαλητήριο τα ΜΜΜ δεν βοηθούν για να κατέβει ο κόσμος σ την κινητοποίηση. Κάνουν απεργία. Και καλά κάνουν. Αλλά δεν βάζουν έστω και για μισή ώρα δρομολόγια δωρεάν, πριν τη συγκέντρωση για να κατέβει ο κόσμος . Σε αυτή την κινητοποίηση χρησιμοποιήθηκαν πολύ τα πόδια. Δεκάδες οι φοιτητικές προ συγκεντρώσεις και το κατέβασμα στο κέντρο και στην πορεία με τα πόδια. Και σιγά σιγά ολο πλήθαινε ο κόσμος στα προπύλαια και στην Κοραή.

Και όμως η συγκέντρωση άρχισε να μεγαλώνει λεπτό με λεπτό και γέμισαν τα προπύλαια και η Κοραή σαν να κυλούν μικρά και μεγάλα ποτάμια από όλους τους δρόμους. Φοιτητικά σχήματα κατέβαιναν μεχτι και αφου ξεκίνησε η πορεία.

Οι μπάτσου εδιναν στην αρχή της 3 με 3,5 χιλιαδες κόσμο !!!

Η αλήθεια όταν η κεφαλή της έστριβε προς Σταδίου από το λουμίδη, η ουρά της ήταν στα προπύλαια. Πάρα τα ένα δυο κενα που δημιουργήθηκαν λόγο βηματισμού, η πορεία ήταν δεμένη και μαζική (βλεπε ΜΜΜ) και η περιφρούρηση λειτούργησε με τα συγκεκριμένα δεδομένα καλά και προστατευτικά.

Φάνηκε από την αρχή και αμεσα όταν η κεφαλη έμπαινε στη Σταδίου διμοιρίες ΜΑΤ που ειχαν ακροβολιστεί κορδόνι από την αρχη της Σταδίου μεχρι το Σύνταγμα και από τις δυο πλευρές σε όλο το μήκος του δρόμου.

 

Διμοιρίτης των ΜΑΤ Φασίστας της χρυσής αυγής.

(να τον χαίρεστε τον κύριο αυτόν και τη διμοιρία του κκ Παπουτσή)

Η κεντρική διμοιρία που ακολούθησε όλη την πορεία…. Η πρώτη διμοιρία λοιπόν η διεισδυτική τους, των μπάτσων δλδλ ήταν η γνωστή φασιστική διμοιρία που διοικείται από τον γνωστό φασιστα της Χρυσής αυγής σκύλος. Δαρείος Λυκιαρδόπουλος. (Μάρτυρας υπεράσπισης ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής και των συμμοριών της στη δίκη φασιστών για την δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή που ξυλοκοπήθηκε από φασισταριά με τη βοήθεια των ΜΑΤ) Ακάλυπτος χωρίς ασπίδα μονο μοτορολα καθοδηγούσε την πρώτη διμοιρία από τα αριστερά ανεβαίνοντας την Σταδίου. Ιδιαίτερα μοχθηρός που ντοπαρει ποικιλοτρόπως τους δικούς του να δαγκώνουν καλύτερα. Μονο το ss δεν εχει στο κράνος/ Αυτή ηταν και η διμοιρία που φρέναρε η λαική αντίσταση κστη σταδίου – (στριμώχθηκαν τα μπατσόπουλα πίσω από το περίπτερο) όταν απαίτησαν να φύγουν ΤΩΡΑ από την πορεία.

Την ίδια αντιμετώπιση είχαν και διμοιρίες που πήγαν να κυκλώσουν το Σύνταγμα όταν η πορεία ολοκληρώθηκε και ο κόσμος μπήκε στην πλατεία για να συνεδριάσει το Συντονιστικό. Εκει στη μεγάλη Βρετανία… εξοστρακίστηκαν και ένα δυό πλαστικά μπουκαλάκια νερό. Ούτε καν βράχηκαν.

Σταδιακά οι μπάτσοι άρχισαν να απομακρύνονται. Πήγαν πίσω από τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών… Τουλάχιστον χάθηκαν από το άμεσο οπτικό πεδίο…

Το συντονιστικό συνεχιζόταν….

Το έργο επί της οθόνης της πραγματικότητας αλλά ουχί αυτής.

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 

Πηγή: Athens IMC

alt

alt

Δαρείος Λυκιαρδόπουλος. (Μάρτυρας υπεράσπισης ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής και των συμμοριών της στη δίκη φασιστών για την δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή που ξυλοκοπήθηκε από φασισταριά με τη βοήθεια των ΜΑΤ)


alt


alt


alt

alt


alt

alt

alt

alt


alt


alt


alt


alt

alt


alt

alt

alt


alt


alt


alt


alt


alt

 alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments