10 χρόνια

Μια τεράστια υπόγεια κατασκευή φτιαγμένη από μυρμήγκια

 

 

Συνήθως οι άνθρωποι παρατηρούμε μόνο μια μικρή τρύπα, που αποτελεί την έξοδο της μυρμηγκοφωλιάς. Όμως, ένας ολόκληρος κόσμος είναι χτισμένος υπογείως. Στο παρακάτω βίντεο αποκαλύπτεται το μέγεθος αυτής της τεράστιας πόλης που βρίσκεται κάτω από τη γη.
 

 

Για τρεις μέρες οι ερευνητές μελετούσαν προσεκτικά. Δέκα τόνοι τσιμέντου χύθηκαν στον κενό χώρο, κάτω από την γη και όταν αυτό στέγνωσε, μετά από έναν μήνα, ξεκίνησε η εκσκαφή.
 
{"video":"https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ozkBd2p2piU","width":"560","height":"315"}
 
Πέρασαν εβδομάδες μέχρι να αποκαλυφθεί η τεράστια μυρμηγκοφωλιά. Με την βοήθεια μηχανημάτων, οι επιστήμονες έβγαλαν τόνους χώματος. Τελικά κατάφεραν να δουν την δομή της τεράστιας υπόγειας πόλης των μυρμηγκιών.
 
Υπήρχαν κύριες αρτηρίες που ένωναν τους κυριότερους δρόμους αλλά και άλλοι μικρότεροι και δευτερεύοντες. Οι σήραγγες είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν καλό εξαερισμό, αλλά και τον συντομότερο δρόμο μέχρι την επιφάνεια. Όλα μοιάζουν σαν να έχουν σχεδιαστεί από έναν αρχιτέκτονα.
 
 
Όμως αυτό δεν σωστό, αυτή η τεράστια πόλη δεν φτιάχτηκε παρά από την συλλογική επιθυμία των μυρμηγκιών. Η κατασκευή εκτείνεται σε πενήντα τετραγωνικά και έχει βάθος οκτώ μέτρα.
 
Για αυτήν την κατασκευή τα μυρμήγκια κουβάλησαν σαράντα τόνους χώματος, με το καθένα από αυτά να σηκώνει τέσσερις φορές το βάρος του. Σε ανθρώπινα δεδομένα θα λέγαμε ότι το κάθε φορτίο μεταφέρθηκε ένα χιλιόμετρο μέχρι την επιφάνεια. Η μυρμηγκοφωλιά που ανακαλύφτηκε αντιστοιχεί στην κατασκευή του Σινικού Τείχους από το ανθρώπινο είδος. 
 
Βίντεο σχετικό με την ανάπτυξη κοινωνικής δομής των μυρμηγκιών 
 
[email protected]
http://interpressgr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9882.html  

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο