10 χρόνια

Δεν θέλω το πανεπιστήμιό μου ανοιχτό!

Στο protagon.gr ανέβηκε ένα άρθρο από μια αναγνώστρια ονόματι Γωγώ Νταλλή με τίτλο «Θέλω το πανεπιστήμιό μου ανοιχτό» . Mέσα στο άρθρο της λέει πως την ενοχλεί που το Πανεπιστήμιό της είναι κλειστό από τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων και τις καταλήψεις των σχολών από τους φοιτητές. Καταλαβαίνει όμως πόσο άσχημο, λέει, είναι να σε απολύουν αλλά αυτό που μετράει είναι να είναι το πανεπιστήμιο ανοιχτό ακόμα και χωρίς τους απαραίτητους υπαλλήλους του διότι πιστεύει πως κάποια λύση θα βρεθεί.

Νομίζω λοιπόν πως η απάντηση που αρμόζει σε ένα τέτοιο άρθρο είναι «Δεν με νοιάζει!». Και εξηγούμαι! Δεν με νοιάζει που θες να δώσεις την εξεταστική σου γιατί με νοιάζει περισσότερο να μην χάσουν την δουλειά τους οι άνθρωποι χάρη στους οποίους δίνεις εξεταστικές. Δεν με νοιάζει που «θες το πανεπιστήμίου σου ανοιχτό» γιατί το Πανεπιστήμιο δεν είναι δικό σου, είναι δικό μας και όταν λέω μας εννοώ όλους εμάς που είμαστε μέσα σε αυτό(φοιτητές,καθηγητές,φύλακες και υπαλλήλους). Οι απεργίες και οι καταλήψεις δεν αποφασίζονται ετσιθελικά από 10 άτομα. Γίνονται συνελεύσεις στα συλλογικά όργανα, στους συλλόγους φοιτητών, ΔΕΠ και ΙΔΑΧ. Αν θες το πανεπιστήμιο ανοιχτό να πας στις συνελεύσεις λοιπόν και μέσω της πειθούς προσπάθησε να το ανοίξεις. Και το βασικότερο είναι ότι το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό. Είναι ανοιχτό σε όλη τη κοινωνία, σε όλους τους άνεργους, τους μετανάστες που τους κυνηγούν τα σκυλιά της μπΕΛ.ΑΣ, είναι ανοιχτό για όποιον παλεύει να αλλάξει προς το καλύτερο αυτή η ριμάδα κοινωνία.

Και όχι καλή μου Γωγώ, δεν χάνεται η παιδεία, εκεί γεννιέται η παιδεία, όταν αγωνίζεσαι για τον διπλανό σου μαθαίνεις την αλληλεγγύη, την συμμετοχικότητα και την συλλογική δράση, γιατί η παιδεία στην οποία αναφέρεσαι δεν λέγεται παιδεία, λέγετε εκπαίδευση, μια στείρα εκπαίδευση που δεν αφήνει χώρο στη δημιουργικότητα εκτός των κανονιστικών πλαισίων της.

Και επιτέλους Γωγώ, παραδέξου το, στηρίζεις την κυβέρνηση, δεν σε νοιάζει το πανεπιστήμιο, δεν σε νοιάζει αύριο που με τις απολύσεις των συμβασιούχων καθηγητών δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα σπουδών και φοιτητές δεν θα μπορούν να πάρουν το πτυχίου τους(βλ. Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου). Δεν σε νοιάζει που αύριο με τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων δεν θα μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για Erasmus ή για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Δεν θα μπορούν να βρουν οι συμφοιτητές σου εστία μιας και οι υπάλληλοι της Μέριμνας δεν θα υπάρχουν.

Γωγώ δεν σε νοιάζει για το πανεπιστήμιο, η πάρτι σου σε νοιάζει. Το πτυχιάκι σου, η μίζερη ζωούλα σου σε νοιάζει.

ΥΓ: Πες στους ΔΑΠιτοΟΝΝΕΔίτες που έγραψαν αυτό το κείμενο άλλη φορά άμα θέλουν να κάνουν επίκληση συναισθήματος να βρουν πιο έξυπνο τρόπο.

Πρώτη δημοσίευση στο exitnews.gr

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο