Το 18 Άνω για την φυλάκιση του Βαγγέλη Σακκά

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης του συνθεραπευόμενου μας Βαγγέλη Σακκά ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας για αδικήματα που διέπραξε όσο βρισκόταν στη χρήση. Η εκδικητική μανία του κράτους, τα παγιωμένα στερεότυπα για τον «εγκληματία τοξικομανή» των δικαστικών υπαλλήλων και τα λάθη των κρατικών υπηρεσιών οδηγούν το Βαγγέλη στην εξόντωση.

Ο Βαγγέλης ενώ βρισκόταν στη πιο κρίσιμη φάση της θεραπείας του που κάνουμε όλοι με περίσσευμα ψυχής και δύναμης, στη κοινωνική επανένταξη, καταδικάστηκε σε μακροχρόνια φυλάκιση. Οι δικαστές εξάντλησαν κάθε ρανίδα αυστηρότητας παρακάμπτοντας νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από το Μάρτιο του 2013, ο οποίος είναι ευνοϊκός για τοξικομανείς που βρίσκονται είτε σε στάδιο θεραπείας είτε έχουν ολοκληρώσει την απεξάρτηση και αγνοώντας και τον «μειωμένο καταλογισμό» ο οποίος ισχύει για τις πράξεις τοξικοεξαρτημένων οι οποίοι βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών. Ο συνθεραπευόμενος διέμενε σε ξενώνα της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω, έδινε κανονικά το παρών στην αστυνομία αλλά ήταν άτυχος γιατί οι κλήσεις για το δικαστήριο είχαν αποσταλεί σε λάθος διεύθυνση κατοικίας και όχι στο ξενώνα. Έτσι καταδικάστηκε ερήμιν και όταν έπεσε στα χέρια της ομάδας ΔΙΑΣ για έλεγχο στο μηχανάκι του, οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο Βαγγέλης έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αφεθεί ελεύθερος και να συνεχίσει τη θεραπεία του στο μαγικό πλανήτη του 18 Άνω, έφτασε στο σημείο να κάνει και απεργία πείνας αλλά παρουσίασε σημαντικά προβλήματα υγείας και έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει.

Ο συνθεραπευόμενος μας δεν έχει οικογένεια ούτε και οικονομικούς πόρους. Κατά δήλωσή του στο δικαστήριο η μόνη του οικογένεια είναι το 18 Άνω. Τώρα καλείται λοιπόν να πληρώσει 3000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα 2 επερχομένων εφετείων (30/10/2013, 14/11/2013). Απευθυνόμαστε σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει να μην επιτρέψουμε να αφεθεί ο Βαγγέλης, όπως και τόσοι άλλοι απεξαρτημένοι, στη φυλακή όπου εκτός των άλλων θα είναι ευάλωτος στον πιο πανούργο εχθρό μας, την εξάρτηση. Είδαμε τόσους και τόσους δικούς μας ανθρώπους να προσπαθούν για μια ποιοτικότερη ζωή με αξιοπρέπεια και να ρίχνονται στο Καιάδα για αδικήματα που είχανε διαπράξει όσο βρισκόντουσαν στο κυκεώνα της εξάρτησης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο από αυτό, τίποτα που να μας στεναχωρεί, να μας φοβίζει και να μας εξοργίζει πιο πολύ. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μη ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε η οικογένεια, οι συνθεραπευόμενοι του Βαγγέλη Σακκά. Και δεν θα τον εγκαταλείψουμε…

Αλληλεγγύη στο Βαγγέλη Σακκά. ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 110-00-2310-56445 ALPHA BANK

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 Άνω

http://kdraseis18ano.squat.gr

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ…

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο