Μαδρίτη: Απεργίες και διαμαρτυρίες εναντίον του νέου νόμου για την εκπαίδευση (φωτογραφίες-βίντεο)

b2ap3_thumbnail_mad12.jpg

Εκατοντάδες φοιτητές στη Μαδρίτη, ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία μετά από μια μεγάλη διαδήλωση κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας σε σχολεία και πανεπιστήμια ενάντια στο νέο νόμο για την εκπαίδευση που ονομάζεται LOMCE.

 

Την τρίτη ημέρα των διαδηλώσεων,Πέμπτη 24/10, εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές  βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης , την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις περικοπές του προϋπολογισμού για τις υποτροφίες και τις επιχορηγήσεις , και την αύξηση της εγγραφής.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο  Naval Engineering Technical High School  και έσπασαν  τη βιβλιοθήκη της εγκατάστασης και φώναζαν συνθήματα όπως “Η εργατική ταξη αγωνίζεται” . Οι φοιτητές κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν, « Δεν υπάρχει αρκετό ψωμί για τόσους πολλούς chorizo [ κλέφτες ] ” και ” Φοιτητές και εργαζόμενοι ενωμένοι για παγκόσμια δωρεάν παιδεία ” .

b2ap3_thumbnail_mad1.jpgb2ap3_thumbnail_mad2.jpg

Περίπου 30.000 φοιτητές του πανεπιστημίου πρέπει να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό για εγγραφή.  Πολλοί μαθητές  επίσης αντιδρούν για το λεγόμενο νόμο Wert , από το όνομά του ισπανού υπουργού Παιδείας Jose Ignacio Wert . Μεταξύ των απαιτήσεων του νόμου είναι σχολεία αρρένων και θηλέων,  που θα λαμβάνουν μόνο μερική χρηματοδότηση από το κράτος , και οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν νωρίτερα μεταξύ επαγγελματικής και  ακαδημαϊκής κατεύθυνσης. το ποσοστο ανεργίας στη νεολαία  ανέρχεται σήμερα σε περίπου 57 τοις εκατό .

 {"video":"www.youtube.com/watch?v=gJsBVleW7OI","width":"560","height":"315"}

Την προηγούμενη μέρα,Τετάρτη, δεκάδες φοιτητές μπλόκαραν το δρόμο στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, στήνοντας οδοφράγματα στο Πανεπιστήμιο Complutense , τα οποία διέλυσε η  αστυνομία μετά από λίγο.Η διαμαρτυρία είχε ως κίνητρο την υψηλή τιμή της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ισπανία.

{"video":"www.youtube.com/watch?v=6bHouof0dug","width":"560","height":"315"}

b2ap3_thumbnail_mad3.jpgb2ap3_thumbnail_mad6.jpgb2ap3_thumbnail_mad7.jpgb2ap3_thumbnail_mad11.jpgb2ap3_thumbnail_mad13.jpgb2ap3_thumbnail_mad14.jpgb2ap3_thumbnail_mad16.jpgb2ap3_thumbnail_mad18.jpg

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο