RUINS (Ερείπια) προβολή Μαρούσι

b2ap3_thumbnail_36344ca48475f863c1fe44d1c1cfab3f_M---Copy.jpgΟροθετικές γυναίκες .

Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

 

 

Ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

 

 

Σκηνοθεσία: Ζωή Μαυρουδή

Διοργάνωση :
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στα Βόρεια
http://antifavoreia.espivblogs.net/

 

 

Παρασκευή 15 Νεομβρίου

Ωρα 21:00 Θέατρο Διθύραμβος Γαρδέλη & Λητούς 6 Πλατεία Αγ. Λαύρας, Μαρούσι

Προβολή του ντοκιμαντέρ RUINS, θα ακολουθήσει συζήτηση με συντελεστή της ταινίας. 

 

 

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία στα βόρεια είναι μια συνέλευση που βρίσκεται και κινητοποιείται εδώ κι ένα χρόνο στο Μαρούσι και ευρύτερα στις βόρειες γειτονιές της Αθήνας. Εργαζόμενοι και άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες, κουβεντιάζουμε και συναποφασίζουμε, μέσα από  οριζόντιες διαδικασίες για την κοινωνία που επιζητούμε. Όλοι μαζί συλλογικά αντιστεκόμαστε καθημερινά σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και κάθε είδους φασίζουσα συμπεριφορά. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για μια εξουσία με ανθρώπινο πρόσωπο. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και πραγματικής ελευθερίας. Οργανώνουμε εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις, μοιράσματα κειμένων σε σχολεία και γειτονιές της πόλης που προπαγανδίζουν τον αντιφασισμό σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας που μας περιβάλλει.  Βρισκόμαστε και συζητάμε κάθε Σάββατο στη Κατάληψη Κουβέλου (οδός, αριθμός) στις 18:30μμ και  η διαδικασία είναι ανοιχτή για όποια/ον θέλει να συμμετάσχει.

Το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία Φύσσα είδαμε να αναπτύσσεται ένας (μιντιακός) κρατικός αντιφασισμός. Ξαφνικά γίναμε όλοι αντιφασίστες. Είναι όμως έτσι; Ο φασισμός ξεκινάει και τελειώνει στη Χ.Α.; Αν απαντήσουμε καταφατικά ξεχνάμε τι έχει προηγηθεί πριν από την έλευση της χ.α. στο προσκήνιο στις εκλογές του ’12. Ξεχνάμε την άνοδο του ΛΑΟΣ, τους μετανάστες της Υπατίας, τους φράχτες στον Έβρο, τα πογκρομ στο κέντρο της Αθήνας, τις επιχειρήσεις «Σκούπα», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – κολαστήρια, τις κάθε είδους «υγειονομικές βόμβες». Μια από αυτές -υποτίθεται- ήταν και η περίπτωση με τις οροθετικές πόρνες. Μια σκευωρία που στήθηκε προεκλογικά, πάνω σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες όπως οι τοξικοεξαρτημένοι και οι πόρνες για να πιστοποιήσουν την άνοδο της ακροδεξιάς ατζέντας, τη δύναμη του ισχυρού απέναντι στον ανίσχυρο και να χαϊδέψει παράλληλα τα αυτιά των ελλήνων πορνοπελατών. Μια περίπτωση που πιστοποιεί τον κοινωνικό εκφασισμό που βρίσκεται γύρω μας και πρέπει να αντιπαλεύουμε συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν αποφασίσαμε να προβάλουμε το ντοκιμαντέρ RUINS που δείχνει πρόδηλα πως στήθηκε, με τη βοήθεια των μίντια, μια ανύπαρκτη απειλή για να εξασφαλιστεί αφενός η επανεκλογή των πολιτικών που τη δημιούργησαν, αφετέρου η εξοικείωση με μια ναζιστική ρητορική που τα αποτελέσματά της είναι ορατά πλέον και στον πιο αδαή με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο