10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ενημέρωση από την δίκη του Τάσου Θεοφίλου

b2ap3_thumbnail_theofilou.jpgΜε την υπεράσπιση να υποβάλλει ενστάσεις συνεχίστηκε σήμερα στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο κτίριο της Λουκάρεως η διακοπείσα από την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, δίκη του Τάσου Θεοφίλου.

Η πρώτη ένσταση αφορούσε στην ουσία της υπόθεσης και έθεσε θέμα αναρμοδιότητας του δικαστηρίου, καθώς η δίωξη θεωρείται από τον κατηγορούμενο πολιτική και όχι ποινική.

Η δεύτερη ένσταση αφορούσε στην διαδικασία: εφ’ όσον ο Τ. Θεοφίλου κατηγορείται για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – πράγμα που τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οργάνωσης αρνούνται κατηγορηματικά – δεν θα έπρεπε να δικάζεται ξεχωριστά, την ώρα μάλιστα που ταυτόχρονα διεξάγεται η δίκη των μελών και των υπολοίπων κατηγορουμένων στον Κορυδαλλό.

Όσον αφορά τα στοιχεία με βάση τα οποία σχηματίστηκε η δικογραφία, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στο διαβόητο καπέλο με το DNA του Θεοφίλου, το οποίο αφ’ ενός δεν αποτελεί ικανό στοιχείο από μόνο του, αφ’ ετέρου ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκε είναι τουλάχιστον περίεργος: η αντιτρομοκρατική λέει ότι συνέλεξε αρχικά το καπέλο στην Πάρο, κατόπιν βρέθηκε στα χέρια της τοπικής αστυνομίας της Πάρου, η οποία με τη σειρά της το ξαναπαρέδωσε στην αντιτρομοκρατική.

Η υπεράσπιση επίσης τόνισε ότι ο Θεοφίλου κατηγορείται εις διπλούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (ο γνωστός ως «τρομονόμος»), μία για ανθρωποκτονία και μία για κατοχή εκρηκτικών, ενώ πρόκειται στην ουσία για μία υπόθεση. Σημειώθηκε ακόμα ότι η κατηγορία της συμμετοχής στην ΣΠτΦ είναι παντελώς αστήρικτη, καθώς οι ημερομηνίες είναι αντιφατικές.

Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση για την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου. Η παρουσία της αντιτρομοκρατικής στους χώρους των δικαστηρίων ήταν έντονη, με προφανή σκοπό να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού του κόσμου που πήγε για να παρακολουθήσει την δίκη, αλλά και να συμπαρασταθεί στον Τάσο Θεοφίλου.

Περισσότερα για την υπόθεση:

Με ξέχειλη προκατάληψη άρχισε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου

Ξεκινάει η δίκη του Τάσου Θεοφίλου – Μια κακοστημένη σκευωρία της αντιτρομοκρατικής

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου εν όψει της δίκης του

Συνέντευξη με τον Τάσο Θεοφίλου, σχετικά με την δίκη του και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει (ηχητικό)

[Πληροφορίες από την δίκη: @Karvounina]

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο