Νίκη των πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία – Η απεργία πείνας έληξε

 

b2ap3_thumbnail_ap3.png

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, έγινε η δίκη  των πολιτικών κρατουμένων HASAN BIBER για την έκδοσή του στην Τουρκία και ERDOGAN CAKIR για την έκδοσή του στη Γαλλία.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο πολιτικός κρατούμενος  ΗASAN BIBER ο οποίος ήταν στην 53η μέρα  απεργίας πείνας, που πραγματοποίησε για μην εκδοθεί στην Τουρκία.

Για τον ERDOGAN CAKIR  ο οποίος επίσης βρισκόταν στην 53η μέρα της απεργίας πείνας του και κρίθηκε ετοιμοθάνατος, σύμφωνα με την ιατρική κατάθεση , ο Άρειος Πάγος ανέβαλε την απόφαση της έκδοσης του στην ημερομηνία 22/11/2013 ημέρα Παρασκευή .
 
Οι πολιτικοί κρατούμενοι HASAN BIBER , ΑΗΜΕΤ DUZGUN YUKSEL , MEHMET YAYLA,  και η FADIK ADIYAMAN  έδωσαν τελος στην απεργία πείνας μετά την γνωστοποιηση ότι έγιναν δεκτά  τα αιτήματά τους.  Ο ERDOGAN CAKIR δέχτηκε την πρώτη νοσηλεία και περιμένει την απόφαση της έκδοσης του. 

Μέσα από τον ιστότοπό της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν ευχαριστεί, εκ μέρους των  απεργών πείνας και των οικογενειών τους, όλους όσους  στήριξαν αυτόν τον αγώνα και καλεί να συνεχίσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον ERDOGAN CAKIR για να μην εκδοθεί στην Γαλλία.

Η νίκη των πολιτικών κρατούμενων από την Τουρκία είναι μια νίκη του προσωπικού τους αγώνα αλλά και μια νίκη του κινήματος αλληλεγγύης που πάντα  αποδεικνύεται πιο δυνατό από τις  διώξεις.

 

{"video":"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i9-mfMuZK-w","width":"800","height":"450"}

 

 

b2ap3_thumbnail_ap2.JPGb2ap3_thumbnail_ap1.JPG

 

undefined

undefined

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο