Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο J.Hammond χάκερ των Anonymous

 Ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς κρατούμενους και ανθρώπους που διέρρευσαν πληροφορίες, στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάστηκε στην μέγιστη ποινή των 10 ετών την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, σε μια αίθουσα γεμάτη με υποστηρικτές του .

Ο Hammond έπρεπε να φυλακιστεί για το γεγονός ότι εξέθεσε και αποκάλυψε την κατασκοπεία της Stratfor , μιας ιδιωτικής εταιρείας κατασκοπείας , που συχνά συνεργάζεται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες . Τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν από τον Hammond απέδειξαν και ξεσκέπασαν την συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών και κυβερνητικών υπηρεσιών ασφαλείας και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για να καταπνίξουν τη διαφωνία , συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών τους για να νικήσουν τυχόν κινήματα. Στεκόμαστε στο πλευρό του Hammond και εκτιμάμαι απεριόριστα το θάρρος του .

Κατά την καταδίκη του , ο Hammond παρέμεινε ακέραιος και γεμάτος θάρρος . Η Huffington Post ανέφερε ότι είπε : « Οι πράξεις της πολιτικής ανυπακοής και της άμεσης δράσης για τα οποία σήμερα καταδικάστηκα, είναι σύμφωνα με τις αρχές του κοινοτικού δικαίου και της ισότητας που καθοδήγησαν τη ζωή μου . Πήρα την ευθύνη για τις ενέργειές μου, ομολογώντας την ενοχή μου, αλλά η κυβέρνηση πότε θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της;»

Ο Hammond εξήγησε ότι σκοπός του ήταν να αποκαλύψει την αλήθεια και ενήργησε κατ’εντολή ενός πληροφοριοδότη του FBI να χαράξει ξένους δικτυακούς τόπους της κυβέρνησης . Σύμφωνα με το RT , είπε : ” Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κυβέρνηση και οι εταιρείες κάνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες . Έκανα ό, τι πιστεύω πως είναι σωστό . “

Ο Hammond συνελήφθη στις 5 Μαρτίου του 2012 , εξαιτίας ενός πληροφοριοδότη του FBI με το ψευδώνυμο ” Sabu “, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Hector Xavier Monsegur . Πέντε άλλα άτομα συνελήφθησαν σε όλο τον κόσμο .

Ο Hammond εξηγεί σε γραπτή δήλωσή του : ” Αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν νόμιμα , το κατάφεραν χρησιμοποιώντας τον Sabu , και κατ ‘επέκταση , εμένα και τους συγκατηγορουμένους μου , για να ολοκληρώσουν την παρανομία. Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες μας χρησιμοποιούν για να διεισδύσουν στα ιδιωτικά δίκτυα των ξένων κυβερνήσεων ; Τι κάνουν με τις πληροφορίες που κλέψαμε ; Και πότε κάποιος από την κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα αυτά ; ” Οι χώρες που το FBI στοχεύε μέσω του Hammond ήταν το Ιράν , η Τουρκία και η Βραζιλία .

Η δίωξη και η καταδίκη του Jeremy Hammond έδειξε την ανήθικη αδικία του δικαστικού συστήματος των ΗΠΑ . Ένα από τα άτομα που εντοπίστηκαν κατά τις διαρροές της Stratfor ήταν ο σύζυγος της δικαστού, που ήταν δικηγόρος για την Stratfor , αλλά η ίδια δεν εξαίρεσε τον εαυτό της από την υπόθεση . Όπως γράφει το RT : « η προεδρεύων δικαστής , είναι η Loretta Preska , της οποίας ο σύζυγος Thomas Kaveler είχε εμπλακεί στα email που διέρρευσαν . Ο Kaveler είναι υπάλληλος του Cahill Gordon & Reindell LLP και συνέργατης της Stratfor , και πολλοί υποστηρικτές του Hammond ισχυρίστηκαν, ότι η αμεροληψία Preska έχει υποστεί ζημία από αυτή τη σύγκρουση συμφερόντων . Η Preska αρνήθηκε την κατηγορία , ωστόσο , και οι δικηγόροι του Hammond απέτυχαν στην προσπάθειά τους να εξαιρεθεί η δικαστής από την υπόθεση».

Ο Jeremy Hammond και άλλοι πληροφοριοδότες που έχουν διωχθεί από την κυβέρνηση παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μετασχηματισμού και αφύπνισης του κόσμου. Η αρχή της αλλαγής ξεκινά με τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει γύρω τους . Αυτό δεν είναι εύκολο σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση εξαπλώνεται με την βοήθεια της παραπληροφόρησης από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης . Όμως , αρκετή αλήθεια εντέλει δημοσιοποιείται , χάρη σε πληροφοριοδότες όπως ο Jeremy Hammond , με συνέπεια η πολιτική συνείδηση των ανθρώπων να γεννιέται και αυτό είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί . Ο Zbignew Brzezinski , (Πολωνός-Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, πολιτικός), προειδοποίησε πρόσφατα τους συναδέλφους του στη δομή της εξουσίας ότι υπάρχει μια «αύξηση στον παγκόσμιο λαϊκό ακτιβισμό και αυτή η επίμονη και με υψηλά κίνητρα λαϊκή αντίσταση. . . έχει αποδειχθεί ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να κατασταλεί » και ότι, ως αποτέλεσμα αυτής της « καθολικής αφύπνισης της πολιτικής συνείδησης της μάζας » δεν μπορούν να ασκούν εύκολα “εξωτερικό ελέγχο ” πάνω στις μάζες .

b2ap3_thumbnail_Jeremy-Hammond-Free-Jeremy-Hammond-sign-outside-of-courthouse-e1384551282495_20131117-205322_1.png

Θα είναι σε μεγάλο βαθμό χάρη στην Jeremy Hammond και στους πολλούς πληροφοριοδότες σαν κι αυτόν, το ότι η μαζική πολιτική συνείδηση γεννιέται .

  “Είχα την υποχρέωση να χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου για να εκθέσω και να αντιμετωπίσω την αδικία και να φέρω την αλήθεια στο φως .” Hammond

(πηγή :http://www.popularresistance.org/jeremy-hammond-sentenced-to-maximum-sentence-10-years/)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

 

undefined

undefined

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο