17 Νοέμβρη στη ΓΑΔΑ

17 Νοέμβρη στη ΓΑΔΑ

17 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή,ξεκινάω από το σπίτι για να κατέβω στη προσυγκέντρωση της πορείας για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείο. Αφού το λεωφορείο φτάνει στην τερματική στάση, η οποία είναι κοντά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αρχίζω να περπατάω προς την Πατησίων για μπω στο χώρο του Ιδρύματος. Κατά τη 13.40, λίγα μέτρα πριν βγω στη Πατησίων, μια κοντή γυναίκα με κόκκινα μαλλιά και με μαύρα γυαλιά, με μεγάλους φακούς για να καλύπτουν το πρόσωπο της,με δείχνει με το δάχτυλο της και λέει «Αυτόν φέρτε!» σε 5 άνδρες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μπαλακλάβες. Οι 3 από τους 5 άνδρες με πλησίασαν, μου ζήτησαν ταυτότητα και χαρτιά, τους έδειξα τα πάντα και μόλις πήγα να φύγω, με έπιασε ένας από τον ώμο λέγοντάς μου ότι «δεν θα πάω πουθενά, θα προσαχθώ για ταυτοποίηση στη ΓΑΔΑ», παρ’όλο που μου είχαν κάνει ταυτοποίηση από το περιπολικό, που ήταν παρκαρισμένο παραδίπλα. Με βάζουν λοιπόν μέσα στο περιπολικό και με πάνε στη Πλατεία Κάνιγγος όπου ήταν παρατεταγμένες κλούβες προσαγωγής, με βάζουν μέσα σε μία από αυτές και με αφήνουν 30 λεπτά μαζί με άλλους προσαχθέντες σε κάτι αλουμινένια κλουβιά 2 επί 3, χωρίς εξαερισμό και φωτισμό. Όσοι προσαχθήκαμε, περιμέναμε μέσα στη κλούβα για να μας πάνε στη ΓΑΔΑ.

Το πιο εκνευριστικό από, μέσα στη κλούβα, ήταν οι 2 ΠΑΣΠίτες(φοιτητική νεολαία του ΠΑΣΟΚ) που με ζάλιζαν με ηλίθιες ερωτήσεις όπως «τι πιστεύεις για τα 2 άκρα, σε πάνε μέσα γιατί έχεις μούσια και μοιάζεις με αναρχικό;» και άλλα τέτοια τραγικά. Αφού μας πάνε λοιπόν στο κτήριο της ΓΑΔΑ, μας αφήνουν όρθιους για 30’ λεπτά, χωρίς να μας επιτρέπουν να πάμε τουαλέτα(κοπέλα που είχε περίοδο δεν την άφησαν ούτε σερβιέτα να αλλάξει) ή να πιούμε νερό, μας βάζουν σε ένα κελί χωρητικότητας 10 ατόμων  ,όπου ήδη υπάρχουν μέσα 15 άνθρωποι μέσα, χωρίς καθαρό αέρα και με βρώμικες τουαλέτες. Άλλον τον έπιασαν γιατί δεν τους άρεσε το παντελόνι του, άλλον γιατί τους φάνηκε «ανάρχας» παρ’όλο που ήταν Ισπανός τουρίστας, έπιασαν και έναν φοιτητή Θεολογίας γιατί… γιατί έτσι γούσταραν. Τι γιατί;

Ένα όμως με τρόμαξε πιο πολύ από όλα. Στο πάτωμα του κρατητηρίου υπήρχαν σημάδια με ξεραμένο αίμα από ξυλοδαρμούς διαδηλωτών. Οι συνθήκες υγιεινής επίσης ήταν απαράδεκτες, μπόχα, βρώμα και δυσοδεία παντού. Και βέβαια οι «εργαζόμενοι» της ΓΑΔΑ έπιναν καφεδάκια, χλεύαζαν τους προσαχθέντες και γκρίνιαζαν που κάθε 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη γεμίζει από τσογλάνια και αναγκάζονται να δουλεύουν με τις ώρες. Οι ΠΑΣΠίτες που με ζάλιζαν μέσα στη κλούβα, άρχισαν να ζαλίζουν τον δεσμοφύλακα, είχαν κάτσει στη πόρτα του κελιού και τον ρώταγαν πόσα λεφτά βγάζει, εάν έχει ρεπά, εάν το όπλο του είναι βαρύ και εάν αξίζει να γίνουν αστυνομικοί για να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κάπου εκεί ήθελα να τους αρχίσω στο φτύσιμο αλλά είμαι σίγουρος ότι τσάμπα θα πήγαινε το σάλιο. Κλασσικοί μικροαστοί ΠΑΣΟΚοι, το καρκίνωμα της ελληνικής κοινωνίας.

Κατά τις 19.00 άρχισαν να αφήνουν τους προσαχθέντες, στις 20.30 περίπου ξεκίνησαν τα ΜΑΤ την εισβολή στη Πλ. Εξαρχείων όπου βάραγαν περαστικούς και τους έβαζαν στις κλούβες ξυλοφορτωμένους. Μέχρι και μέσα καφενείο μπήκαν, αφού το έσπασαν και αυτό πρώτα. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73′ λέει ένα σύνθημα και βγαίνουν κάτι φιλελεύθεροι και λένε ότι δεν ξέρουμε τι είναι χούντα. Χούντα μπορεί όντως να μην είναι αυτό που ζούμε αλλά ούτε και δημοκρατία ακόμα με αστικούς όρους. Διότι όταν ένα κράτος με εντολή πολιτικής ηγεσίας κάνει 189 προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων χωρίς κανέναν λόγο για 5-6 ώρες, μπουκάρει σε καφενεία και ξυλοφορτώνει ανθρώπους αλλά και ξεκινάει συγκρούσεις μετά το τέλος της πορείας για να τραβάνε οι κάμερες σκηνές βίας για να έχουν να λένε τα κανάλια πάλι για τους κακούς αναρχικούς σίγουρο δεν το λες και ότι πιο δημοκρατικό ως πρακτική. Τέλος μην αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν οι ΣΠΦ ή 4 της Κοζάνης…διότι όσο υπάρχει βία από την εξουσία θα υπάρχει και αντιβία από το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.

ΥΓ: Για την επέτειο του Πολυτεχνείου θέλω να πω μόνο ότι δυστυχώς έχει χάσει κάθε νόημα που είχε ως σύμβολο αντίστασης στην καταπίεση της εξουσίας και έχει γίνει ένα ετήσιο μνημόσυνο, από εκείνους που δείλιασαν να αντισταθούν στην χούντα τότε αλλά και δειλιάζουν να αντισταθούν στη τωρινή εξουσία για εκείνους που δεν φοβήθηκαν να ρισκάρουν τη ζωή τους για να δημιουργήσουν μια πιο ελεύθερη κοινωνία.

1η δημοσίευση στο http://www.exitnews.gr/

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο