Δικαστική ακρόαση κατά του κράτους του Ισραήλ και του Yaron Amos.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δικαστική ακρόαση κατά του κράτους του Ισραήλ και του Yaron Amos.

Κουάλα Λουμπούρ , 19 Νοέμβρη 2013 – Στο Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου της Κουάλα Λουμπούρ ( KLWCT ) θα γίνει ακρόαση για κατηγορίες  γενοκτονίας  και εγκλημάτων πολέμου κατά του κράτους του Ισραήλ και του Amos Yaron (απόστρατος στρατηγός του ισραηλινού στρατού) από τις 20  έως τις 25 Νοεμβρίου του 2013, στην Κουάλα Λουμπούρ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κατηγορίες για γενοκτονία θα ακουστούν κατά του κράτους του Ισραήλ και του απόστρατου ισραηλινού στρατηγού, σύμφωνα με τη δέουσα νομική διαδικασία. Το KLWCC, αφού έλαβε καταγγελίες θυμάτων από την Παλαιστίνη ( Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη ) και τα στρατόπεδα προσφύγων στις περιοχές Σάμπρα και Σατίλα στο Λίβανο, το 2012 , διερεύνησε τις αιτιάσεις αυτές με αποτέλεσμα την σύσταση επίσημων κατηγοριών εναντίον των κατηγορουμένων.

Τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού έχουν τεκμηριωθεί στη διάρκεια δεκαετιών, αλλά καμία δυνατότητα νομικής προσφυγής δεν είναι εφικτή γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Τα νομικά εμπόδια στερούν σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να ακουστούν. Η διεθνής κοινότητα απέτυχε να αναγνωρίσει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα τους να ακουστούν. Το KLWCC ιδρύθηκε το 2008, για να καλύψει αυτό το κενό και να ενεργεί ως πρωτοβουλία των λαών ώστε να παρέχει μια οδό για τα θύματα να υποβάλουν τις καταγγελίες τους και να τους επιτραπεί να διεκδικήσουν το δίκιο τους δικαστικά.

Οι Μάρτυρες έχουν προγραμματιστεί να καταθέσουν ενώπιον  των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της ακρόασης δικαστηρίου. Κατά την διάρκεια της ακρόασης θα καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες της σφαγής Σάμπρα – Σατίλα, ένας από τους οποίους είναι κι ο εξέχοντας χειρουργός και συγγραφέας,  Δρ Ang Swee Chai. Επίσης θα καταθέσουν μάρτυρες της επιχείρησης Cast Lead 1, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Γάζα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν παιδιά, καθώς  και την καταστροφή περιουσιών. Η συνταξιούχος καθηγήτρια γενετικής  Paola Manduca, θα καταθέσει  σχετικά με τον αντίκτυπο των όπλων, που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στη Γάζα,  στην αναπαραγωγική ικανότητα των ανθρώπων, ιδιαίτερα των παιδιών. Θα υπάρξουν επίσης μάρτυρες από τη Δυτική Όχθη για να καταθέσουν σχετικά με την ισραηλινή κρατική βία και τις φρικαλεότητες κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η κατηγορία εναντίον του κράτους του Ισραήλ για το έγκλημα της γενοκτονίας και των εγκλημάτων πολέμου , έχει ως εξής :

Από το 1948 μέχρι σήμερα, το κράτος του Ισραήλ (εφεξής «ο εναγόμενος » ) πραγματοποίησε ενάντια στον παλαιστινιακό λαό μια σειρά πράξεων και συγκεκριμένα την θανάτωσή τους, την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών και την σκόπιμη πρόκληση αλλαγών των συνθηκών της ζωής τους, υπολογίζοντας  να επιφέρει τη φυσική τους καταστροφή .

Η συμπεριφορά του εναγομένου πραγματοποιήθηκε με την πρόθεση να καταστρέψει εν όλω ή εν μέρει τον παλαιστινιακό λαό. Οι πράξεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σαν μέρος συγκεκριμένου σχεδίου παρόμοιας συμπεριφοράς σε βάρος του παλαιστινιακού λαού . Οι πράξεις αυτές διενεργήθηκαν από τον εναγόμενο  μέσω των αντιπροσώπων και των πρακτόρων του .

Τέτοια  συμπεριφορά συνιστά έγκλημα γενοκτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης για την Πρόληψη και την Τιμωρία της γενοκτονίας του 1948 ( «Σύμβαση για τη Γενοκτονία» ), και ιδίως το άρθρο ΙΙ και τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο ΙΙΙ της εν λόγω σύμβασης. Συνιστά, επίσης έγκλημα γενοκτονίας όπως ορίζεται στο άρθρο 10 του Χάρτη του KLWCC.

Η συμπεριφορά του εναγομένου, ως δύναμη κατοχής, παραβιάζει το διεθνές εθιμικό δίκαιο όπως ενσωματώνεται στη σύμβαση της Χάγης του 1907 για το σεβασμό των νόμων και εθίμων του πολέμου στην ξηρά , και της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης του 1949 .

Η συμπεριφορά αυτή συνιστά , επίσης, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο .

Η κατηγορία εναντίον του Amos Yaron για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχει ως εξής :

Ο κατηγορούμενος Amos Yaron διέπραξεγενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας υπό την ιδιότητά του ως ισραηλινός Γενικός Στρατιωτικός Διοικητής των προσφυγικών καταυλισμών Σάμπρα και Σατίλα στον κατεχόμενο Λίβανο, το Σεπτέμβριο του 1982 , όταν εν γνώσει του διευκόλυνε και επέτρεψε τη μεγάλης κλίμακας σφαγή των κατοίκων των δύο αυτών στρατοπέδων κατά παράβαση των κανονισμών πολεμικών επιχειρήσεων της Χάγης του 1907,  της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης του 1949, της σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948, του Χάρτη της Νυρεμβέργης ( 1945 ), της απόφασης της Νυρεμβέργης ( 1946 ), των Αρχών της Νυρεμβέργης ( 1950 ), του εθιμικού διεθνές δικαίου , του  « jus cogens », των Νόμων του Πολέμου, και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Της δίκης θα ηγηθεί ο πρώην δικαστής του Μαλαισιανού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου Tan Sri Dato Lamin bin Haji Mohd Yunus Lamin , ο οποίος υπηρέτησε επίσης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Οι άλλοι δικαστές του Δικαστηρίου Δημόσιας Διοίκησης περιλαμβάνουν αξιόλογα ονόματα όπως ο Tunku Sofiah Jewa, δικηγόρος και συγγραφέας πολλών εκδόσεων Διεθνούς Δικαίου, ο καθηγητής Salleh Buang, πρώην Ομοσπονδιακός Σύμβουλος της Γενικής Εισαγγελίας και εμφανής συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής, ο Δρ Shad Saleem Faruqi , καταξιωμένος ακαδημαϊκός και καθηγητής δικαίου, ο DatoShaari Yusof , πρώην δικαστής Εφετείου , ο κ.John Philpot, ανώτερος δικηγόρος της εκδίκασης από τον Καναδά και ο Tunku Intan Mainura από τη Νομική Σχολή UITM και ειδικός στο διεθνές δίκαιο .

Το Δικαστήριο θα αποφανθεί αξιολογώντας τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν, όπως σε κάθε δικαστήριο. Οι δικαστές του Δικαστηρίου θα πρέπει να έχουν πεισθεί ότι οι κατηγορίες θα έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας και θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση .

Σε περίπτωση που το δικαστήριο καταδικάσει τους κατηγορούμενους, η μόνη κύρωση είναι ότι τα ονόματα των ενόχων θα πρέπει να εγγραφούν στο Μητρώο της Επιτροπής των Εγκληματιών Πολέμου και να δημοσιευτούν σε όλο τον κόσμο. Το δικαστήριο είναι το δικαστήριο της συνείδησης και της πρωτοβουλίας των λαών.

Η δίωξη για τη δίκη θα καθοδηγείται από τον καθηγητή Gurdial S Nijar , εξέχοντα νομικό διδάκτορα  και συγγραφέα πολλών νομικών εκδόσεων του και τον Tan Sri DatoSri Abdul Aziz Bin Abdul Rahman , ανώτερο δικηγόρο. Επίσης θα επικουρείται από μια ομάδα δικηγόρων.

Η κατηγορούσα αρχή ενεργεί για λογαριασμό του KLWCC, το οποίο κίνησε τη διαδικασία κατά του κράτους του Ισραήλ. Το KLWCC αποτελείται από Μαλαισιανά και ξένα μέλη. Μεταξύ των ξένων μελών του KLWCC, που θα είναι παρόντες στις ακροάσεις κατά του κράτους του Ισραήλ θα είναι ο Δρ Denis Halliday , πρώην Βοηθός Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ο καθηγητής Michel Chossudovsky , Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

Η δίκη θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 25 Νοεμ., 2013 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Κουάλα Λουμπούρ για την Ποινικοποίηση του Πολέμου (KLFCW), στο νούμερο 88 της οδού Jalan Perdana στην Κουάλα Λουμπούρ.

Για περισσότερες πληροφορίες , παρακαλούμε επικοινωνήστε με

Dato ‘ Δρ Yaacob Merican

Γενικός Γραμματέας της Γραμματείας KLWCC

Τηλ. : +6012-227 8680

 

Σχετικά με την Επιτροπή Εγκλημάτων Πολέμου της Κουάλα Λουμπούρ (KLWCC)

Το KLFCW ίδρυσε την Επιτροπή Εγκλημάτων Πολέμου της Κουάλα Λουμπούρ (KLWCC), για να διερευνήσει υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου που έχουν παραμεληθεί από τους καθιερωμένους θεσμούς, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η Επιτροπή προσπαθεί να επηρεάσει την παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με τον παράνομο χαρακτήρα των πολέμων και της κατοχής που πραγματοποιούνται από τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις.

Στόχος της Επιτροπής είναι να τιμωρηθούν οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, ειδικά όταν τα σχετικά διεθνή δικαστικά όργανα αποτυγχάνουν να λάβουν δράση.

Η Επιτροπή

Η λειτουργία της επιτροπής είναι:

  i ) να λαμβάνει τις καταγγελίες από κάθε θύμα(τα) κάθε σύγκρουσης για :

     α. Εγκλήματα κατά της ειρήνης

     β. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

     γ. Εγκλήματα γενοκτονίας

     δ. Εγκλήματα πολέμου

  ii ) να διερευνήσει και να συντάξει έκθεση με τα πορίσματά της. Να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία ή εάν η Επιτροπή είναι ικανοποιημένη, να συστήσει δίωξη.

Η Νομική Ομάδα

Στόχος της νομικής ομάδας είναι η παρουσίαση των καταγγελιών του θύματος(των) της σύγκρουσης, η συμμόρφωση με τις συστάσεις της έκθεσης της Επιτροπής, η πλαισίωση του κατηγορητηρίου και η δίωξη του κατηγορουμένου(νων).

Το Δικαστήριο

Το Δικαστήριο θα αποφανθεί επί των κατηγοριών εναντίον του κατηγορουμένου(νων). Το ισχύον πρότυπο της απόδειξης είναι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας .

Σχετικά με το Ίδρυμα της Κουάλα Λουμπούρ για την  Ποινικοποίηση του Πολέμου (KLFCW)

Ο τέταρτος Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Tun Dr Mahathir Mohamad ίδρυσε το KLFCW, ως μία μη κυβερνητική οργάνωση, βάσει των νόμων της Μαλαισίας στις 12 Μαρτίου 2007.

Οι κύριοι στόχοι του Ιδρύματος , όπως αναφέρεται στο καταστατικό του είναι, μεταξύ άλλων :

1 . Η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και πρωτοβουλιών για την ποινικοποίηση του πολέμου και την ενεργοποίηση της ειρήνης.

2 . Η προσφορά ανακούφισης , βοήθειας και υποστήριξης σε άτομα και κοινότητες που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου και των ένοπλων συγκρούσεων, όπου συμβαίνουν και χωρίς διακρίσεις για λόγους εθνικότητας, φυλετικής καταγωγής, θρησκείας,  πεποιθήσεων, ηλικίας , φύλου ή άλλων μορφών ανεπίτρεπτης διαφοροποίησης.

3 . Η προώθηση της εκπαίδευσης των ατόμων και των κοινοτήτων που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου ή των ένοπλων συγκρούσεων.

4 . Η προώθηση προγραμμάτων για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου που προκαλείται από τον πόλεμο ή τις ένοπλες συγκρούσεις.

5 . Η πρόβλεψη μηχανισμών ή διαδικασιών για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών.

 

« Γιατί να θεωρείται εγκληματική πράξη  η δολοφονία ενός ανθρώπου και όχι οι δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων που διαπράχθηκαν σε πολέμους;» – Tun Dr Mahathir Mohamad

Πηγή : http://www.globalresearch.ca/genocide-charges-against-the-state-of-israel-kuala-lumpur-war-crimes-tribunal/5358643

Μετάφραση : tr_libre

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο