Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 41 μηνών ο χρυσαυγίτης που χτυπήθηκε από την αντιφασιστική μοτοπορεία

b2ap3_thumbnail_roupakias-papavasiliou.pngΣε φυλάκιση 41 μηνών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Νίκος Παπαβασιλείου, που είχε χτυπηθεί από την αντιφασιστική μοτοπορεία, όταν εντοπίστηκε να προκαλεί φθορές σε καταστήματα μεταναστών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Υπενθυμίζεται ότι για την συμπλοκή αυτή συνελήφθησαν και βασανίστηκαν 15 αντιφασίστες. Διαβάστε περισσότερα..

Ο χρυσαυγίτης του “Πυρήνα Νίκαιας” στον οποιο άνηκε και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς (οι δυο τους μαζί στη φωτογραφία), είχε παρουσιαστεί τότε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως θύμα-κάτοικος της περιοχής.

Λίγους μήνες όμως αργότερα συνελήφθη μαζί με τον Γιώργο Περρή για εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα Σενεγαλέζου στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Οι 2 δράστες είχαν απειλήσει λίγη ώρα νωρίτερα το θύμα της επίθεσης, απαιτώντας να κλείσει το κατάστημά του. Διαβάστε περισσότερα..

Χθες (20/11/2013) καταδικάστηκαν σε 41 μήνες φυλάκισης κατά συγχώνευση, για εμπρησμό από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου.

Η καταδίκη έγινε ερήμην τους καθώς προσήλθαν στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και όταν η έδρα διέκοψε και προχώρησε το δικαστήριο στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, δεν εμφανίσθηκαν.

Σημειώνεται ότι υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες, κυρίως από την Τανζανία, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο επειδή φοβήθηκαν.

Με πληροφορίες από παλιότερα άρθρα του OmniaTV [1][2][3] και την Εφημερίδα των Συντακτών

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο