Εργασιακό δελτίο 23/09/2011

 

Ξεσηκωμός κατά των εισφορών με συγκέντρωση, την Κυριακή, στο Σύνταγμα
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα το Σύνταγμα θα γεμίσει πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις «παράνομες» εισφορές και τέλη επιτηδεύματος που απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=312331

.

..

.

Συμφωνία διοίκησης – εργαζομένων στον ΟΤΕ
Η διοίκηση απέσυρε τελικά το αίτημα για την εφαρμογή 4ήμερης εργασίας και για επανεξέταση του εργασιακού καθεστώτος για ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, το οποίο έχει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Σημειώνεται πως συνολικά στον ΟΤΕ απασχολούνται σήμερα 12.500 εργαζόμενοι.

Αντί της 4ήμερης εργασίας ανά εβδομάδα οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια για 35ωρη απασχόληση, ενώ όσον αφορά τις αποδοχές συμφωνήθηκε μείωση 12% για φέτος, που θα την ακολουθήσουν μικρότερες μειώσεις στην ερχόμενη διετία. Σε αντάλλαγμα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η ομοσπονδία των εργαζομένων, απέσπασε την έγγραφη δέσμευση της διοίκησης για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=312270

.

..

.

Καταγγελία – βόμβα

Η κ. Γεωργαντά κατήγγειλε χθες ότι «ο τρόπος που συνυπολογίστηκε ο ΟΣΕ στα στοιχεία για το αναθεωρημένο έλλειμμα του επίμαχου έτους 2009 ήταν τέτοιος ώστε μειώθηκε το ΑΕΠ και αυξήθηκε το έλλειμμα»! Όπως είπε στον «Ε.Τ.», «ο ΟΣΕ προστέθηκε χωρίς να εξεταστούν οι δαπάνες, το παθητικό του, με τις επιστημονικές διαδικασίες που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το έλλειμμα. Σαν να μην έφθανε αυτό όμως, στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με ενημέρωσαν ότι το ενεργητικό του Οργανισμού, που συμπεριελήφθη στο ΑΕΠ της χώρας, ήταν σε τιμές του 1970, ενώ οι δαπάνες του σε τρέχουσες τιμές. Αν το ενεργητικό του ΟΣΕ είχε υπολογιστεί βάσει των τιμών του 2009, τότε θα αυξανόταν το ΑΕΠ και θα περιοριζόταν το έλλειμμα».
Το γεγονός ότι η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 2001-2009 οφειλόταν στα «αμαρτωλά» swaps της Goldman Sachs επί κυβερνήσεως Σημίτη και ότι η αναθεώρηση αυτή έγινε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ακολουθώντας πλήρως τις υποδείξεις της Eurostat, εν πλήρει γνώσει του υπουργείου Οικονομικών, αποδεικνύουν τα δύο έγγραφα που αποκάλυψε χθες το «Ράδιο 9».

http://www.antinews.gr/2011/09/23/123674/#more-123674

.

.

.

 

Εργάτης τραυματίστηκε στα πόδια
Με τον τραυματισμό των ποδιών του πλήρωσε την εντατικοποίηση της δουλειάς ο μεταλλεργάτης Α.Φ. (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), 35 χρόνων από τη Λιβαδειά. Το ατύχημα συνέβη την περασμένη Τετάρτη το πρωί στο εργοστάσιο της «Σωληνουργίας Κορίνθου» στη Θίσβη Βοιωτίας, όταν μεγάλη σωλήνα ξέφυγε κατά την παραγωγική διαδικασία και χτύπησε τον εργάτη από πίσω και στα πόδια. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει σε ένα μήνα, εξαιτίας ακριβώς των άθλιων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν μέσα στο χώρο δουλειάς.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6452844&publDate=23/9/2011

.

.

.

 

Οκτώ ελληνικές τράπεζες υποβαθμίζει η Moody’s
Την πιστοληπτική ικανότητα 8 ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε η Moody’s.
Η Moody’s ανακοίνωσε πως οι τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Αγροτική υποβαθμίζονται σε Caa2, από Β3 που ήταν μέχρι σήμερα. Επίσης, η Εμπορική και η Γενική υποβαθμίζονται στο επίπεδο Β3 από Β1.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=312232

.

.

.

 

Κάτω και από τις 800 μονάδες (797,95) έκλεισε σήμερα Παρασκευή (23.9) το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση γύρω στο 3,87%.
Η σημερινή πτώση είχε για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή τις τράπεζες, με τον αντίστοιχο δείκτη να σημειώνει πτώση έως και άνω του 9%.
Η σημερινή κατρακύλα μπορεί να είχε ως αφορμή την υποβάθμιση 8 ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s το πρόβλημα όμως είναι προφανώς πολύ βαθύτερο. Όλοι αντιλαμβάνονται πως το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, γεγονός που έχει μετατρέψει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, και συνεπώς και τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε “σκουπίδια”.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4818:2011-09-23-12-35-50&catid=60:anaptixi&Itemid=184

.

.

.

 

Ιδιωτικά ιατρεία στα νοσοκομεία
Το δικαίωμα όχι μόνο διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου αλλά και παροχής υπηρεσιών -με οποιαδήποτε σχέση-, περιλαμβανομένης και αυτής του συμβούλου, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν ή καλύπτουν ασφαλιστικά υπηρεσίες υγείας, δίνει το υπουργείο Υγείας στους πανεπιστημιακούς, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες διατάξεις».

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=312089

.

.

.

 

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!-ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο “κύβος ερρίφθη” για τη γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, η οποία πωλείται άμεσα, όπως γνωστοποίησε χθες ο διοικητής της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκης, στους συνεταιριστές – μετόχους μειοψηφίας, ενώ επίκειται εντός των ημερών η ανακοίνωση ορισμού συμβούλων που θα κινήσουν την όλη διαδικασία.
Η προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, όπως τονίστηκε στη σχετική συνάντηση στην Αθήνα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΑΤΕ περί απεμπλοκής από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ είναι μεγαλομέτοχος στη “Δωδώνη” με 67,7%.

http://prezatv.blogspot.com/

.
.
.

Νέα 48ωρη απεργία των ταξί την ερχόμενη εβδομάδα

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311981

.

.

.

 

Σε κατάληψη των γραφείου του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ) θα προχωρήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σ’ αυτό καθώς ήδη εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία μετά την απόλυση 68 συμβασιούχων που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
Πέρα απ’ τις απολύσεις του προσωπικού η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν δομές ψυχικής υγείας και οι άρρωστοι να επιστρέφουν στα ψυχιατρεία. Ετσι έκλεισε ο ξενώνας του Κέντρου στο Αιγάλεω και 8 από τους 13 ενοίκους του αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, άλλοι επέστρεψαν στον ξενώνα βραχείας παραμονής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (απ’ όπου είχαν μεταφερθεί στο Αιγάλεω), κάποιοι σε οικοτροφείο της ΜΚΟ «Εδρα».

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6452847&publDate=23/9/2011

.

.

.

 

Μια εφιαλτική εικόνα αναδεικνύουν τα στοιχεία της ΔΕΗ, σχετικά με το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών.
Τα στοιχεία  τα οποία διαβίβασε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Α. Ζερβός με έγγραφό του προς τη Βουλή, τοποθετούν τα συνολικά “φέσια” προς τη ΔΕΗ, μέχρι και τον Ιούλιο του 2011, στα €822 εκατομμύρια!
Ειδικότερα σε ότι αφορά την κατηγορία της χαμηλής τάσης, αυτή συγκεντρώνει τις περισσότερες ανεξόφλητες οφειλές: €558,9 εκατ.
Από τα χρέη χαμηλής τάσης, τα €103 εκατ, αντιστοιχούν σε συμβόλαια που έχουν διακοπεί, γεγονός που σημαίνει πως πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει οριστικά λόγω της μνημονιακής ύφεσης και πως πολλά φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν μείνει απλά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά έχουν διακόψει και το συμβόλαιο παροχής καθώς δεν μπορούν να προβούν ούτε καν σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ!
Οι οφειλές σε συμβόλαια ιδιωτών που παραμένουν σε ισχύ φτάνει τα € 350,1 εκατ. με το 45,8% εξ’ αυτών να αφορά νοικοκυριά και το 46% εμπορικούς πελάτες. Μόνο το 3,5% αφορά βιομηχανικούς και το 4,7% αγροτικούς καταναλωτές.
Αυτό σημαίνει πως ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά και πολλές μικρές επιχειρήσεις, βρίσκονται ένα βήμα πριν να δουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να κόβεται!
Παράλληλα, το δημόσιο έχει προβεί σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών προς τη ΔΕΗ (και όχι μόνο…), με συνολικά φέσια στη χαμηλή τάση ύψους €105,9 εκατ. καθώς η μνημονιακή ύφεση έχει ρίξει τα φορολογικά έσοδα…στον καιάδα!

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4816:-822-&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

.

.

.

 

Πάταγο έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες το κάλεσμα μαθητών μέσω facebook, ώστε να συντονίσουν τις προσπάθειες τους και να προχωρήσουν από κοινού σε καταλήψεις των σχολείων, με ημερομηνία – ορόσημο τις 3 του Οκτώβρη. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 50.000 μέλη έχουν δηλώσει συμμετοχή, άλλοι 80.000 αναμένεται να απαντήσουν, ενώ όχι έχουν πει μόνο 10.000. Οι αριθμοί αυτοί βέβαια, αλλάζουν συνέχεια.

Οι μαθητές μάλιστα προτείνουν και τα αιτήματα των κινητοποιήσεων, προτάσσοντας την κάλυψη των αναγκών των σχολείων τους σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, την ακύρωση των συγχωνεύσεων, την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και του ασύλου, αλλά και τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα είδη του κυλικείου.

http://www.alterthess.

.

.

.

 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από τύχη δεν τραυματίστηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτέμβρη, σε γραφείο του τετάρτου ορόφου του δημαρχείου, κατέρρευσε το σύστημα εξαερισμού που είναι τοποθετημένο στην οροφή. Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, τα συστήματα εξαερισμού στους χώρους του δημαρχείου δεν είναι στερεωμένα όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι.!!!

http://prezatv.blogspot.com/

.
.
.
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΗ!!!
Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικοδόμο, πέτυχε χτες με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ο οικοδόμος, μετανάστης από τη Γεωργία, πατέρας δύο παιδιών – εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας – μένει με τη σύζυγό του σε μια ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στον Κολωνό, 35 τετραγωνικών μέτρων, όλη κι όλη, για την οποία πληρώνει ενοίκιο 200 ευρώ.
Αδυνατώντας να πληρώσει το ρεύμα, αφού η εργοδοσία, όχι μόνο του χρωστάει 800 ευρώ, αλλά επιπλέον πληρώνει με …δόσεις και μάλιστα κάτω απ’ την κλαδική Συλλογική Σύμβαση, άφησε ανεξόφλητους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Συνέπεια αυτών ήταν να μαζευτεί το ποσό των 426 ευρώ στον τελευταίο λογαριασμό και η ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα από την περασμένη Πέμπτη. Ετσι, για περίπου μία βδομάδα, ο οικοδόμος και η οικογένειά του, ζούσαν στο σκοτάδι.
Προχτές, ο οικοδόμος πήγε στη ΔΕΗ, προκειμένου να κάνει διακανονισμό, λέγοντας πως μπορεί να πληρώσει 200 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα δώσει αργότερα. Ωστόσο, οι υπάλληλοι δήλωσαν αναρμόδιοι και πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Χτες, και αφού απευθύνθηκε στο Συνδικάτο του, ο οικοδόμος, μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, πήγαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αριστοτέλους και απαίτησαν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία και έγινε λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

http://prezatv.blogspot.com/2011/09/blog-post_1397.html#more

.

.

.

 

Απειλές με φαλτσέτα για να παρεμποδιστεί η δράση του ΠΑΜΕ έλαβαν χώρα προχθές το βράδυ σε περιοδεία   στο εργοστάσιο «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ». Το περιστατικό συνέβη όταν o υπεύθυνος της βάρδιας αξίωσε να κατέβει το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ από τον πίνακα ανακοινώσεων του εργοστασίου που ενημέρωνε και καλούσε σε οργανωμένη άρνηση των χαρατσιών. Αφού πρώτα προσπάθησε να προπηλακίσει, στη συνέχεια έβγαλε φαλτσέτα που χρησιμοποιείται για κόψιμο υλικών και απείλησε τους δυο συνδικαλιστές να φύγουν από το εργοστάσιο. Αμεση απάντηση στις άθλιες, μαφιόζικες αυτές πρακτικές της εργοδοσίας δόθηκε επί τόπου από το ΠΑΜΕ με την συμμετοχή άλλων εργαζομένων και συνδικαλιστών καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού της εργοδοσίας.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6453647&publDate=23/9/2011

.

.

.

 

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την Κυριακή 25 Σπτέμβρη.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη τους στο νέο μισθολόγιο και στις περικοπές των δαπανών στο κλάδο τους που, όπως υποστηρίζουν, εγείρουν σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των πτήσεων.
Οι εργαζόμενοι του χώρου έχουν ακόμα προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ  αλλά και τετράωρη στάση εργασίας για τη Τετάρτη .

Αρχική Σελίδα

.

.

.

 

Την ψώνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου!!!!
“κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων έμαθα πολλά για τις δυνατότητες
των Ελλήνων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Παρόλο που αυτό μας βοήθησε στην πραγματοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων,
μια απο τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου ειναι που τα μαθήματα αυτά
χάθηκαν μετά. Κανείς δεν ήταν εκεί για να κρατήσει τους ελληνες στο
δρόμο της επιτυχίας. Κανείς να μιμηθεί της επιτυχίες μου, να αποφύγει
τα λάθη μου και να συνεχίσει να παρακινεί τους Ελληνες να γίνουν ένα
παράδειγμα για τον κόσμο”

http://www.huffingtonpost.com/ambassador-gianna-angelopoulos/unleashing-leadership-cap_b_974121.html.

.

.

.

 

Κεφαλοκυνηγούς επιστρατεύει η κυβέρνηση για είσπραξη οφειλών
Τάζει από 200 έως 1000 ευρώ σε ιδιώτες, δικηγόρους και ελεγκτικές εταιρείες
Στην πρακτική της «επικήρυξης» επιχειρήσεων και φορολογούμενων, οφειλετών του Δημοσίου προχωράει η κυβέρνηση. Δικηγόροι και ελεγκτικές εταιρείες, θα συνάπτουν εξάμηνες συμβάσεις με το Δημόσιο και θα βγαίνουν στο κυνήγι οφειλετών που χρωστούν «κατά προτίμηση» άνω των 150.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και «καταδίωξη» μικρότερων ποσών. Η αμοιβή τους θα κυμαίνεται από 200 έως 1000 ευρώ για κάθε υπόθεση ελέγχου ενώ η ανάθεση των υποθέσεων θα γίνεται από την Επιχειρησιακή Μονάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που θα εκτελεί χρέη μεσάζοντα.

Με τέσσερα διαφορετικά κριτήρια θα γίνεται η πληρωμή των εταιρειών που αναλαμβάνουν το κυνήγι των οφειλετών.
Εαν η υπόθεση τελειώσει χωρίς να υπάρξει είσπραξη η κάποια πληροφορία για περιουσιακό στοιχείο, θα εισπράττει πάγια αποζημίωση 200 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Εαν η υπόθεση τελειώσει χωρίς να υπάρξει είσπραξη αλλά υπάρξει κάποια πληροφορία για περιουσιακό στοιχείο ή που θα βοηθήσει σε μελλοντικούς ελέγχους, θα εισπράττει πάγια αποζημίωση 500 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
Εάν η υπόθεση τελειώσει με είσπραξη μέρους η συνόλου της οφειλής θα εισπράττει πάγια αποζημίωση 1.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=312325

.

.

.

 

Με κύριο αίτημα τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας πραγματοποίησε χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Τοπικό Παράρτημα του ΟΑΕΔ.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6453474&publDate=23/9/2011

.

.

.

 

Σε κατάληψη στα ταμεία του ΑΧΕΠΑ προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες σήμερα το πρωί διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της καταβολής των 5 ευρώ από τους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Οι φοιτητές απαίτησαν να ανοίξουν τα ταμεία και να εξεταστούν δωρεάν όλοι οι ασθενείς που βρίσκονταν στο χώρο της αναμονής.

Αρχική Σελίδα

.

.

.

 

ΣυγΚΟΙΝΩΝΙΑ μπαρούτι για απολύσεις, χαράτσια, εφεδρεία
Σήμερα δεν κινήθηκε κανένα μέσο σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), ενώ τα σωματεία των οδικών συγκοινωνιών (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 12 έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να αποφασίσουν μέσω γενικών συνελεύσεων τις επόμενες κινήσεις τους. Η κυρίαρχη πρόταση, πάντως, είναι να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη μαζί με τα ταξί, που ήδη την έχουν προκηρύξει.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=312084

.

.

.

 

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας «ΟΙΚΟΜΕΤ» που έχει αναλάβει τον καθαρισμό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει από το Μάη και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Η «ΟΙΚΟΜΕΤ» αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα, επικαλούμενη την καθυστέρηση πληρωμών από τον ΟΣΕ. Επιπλέον αύξησε μονομερώς τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην τριμερή συνάντηση η εργοδοσία δεν παραβρέθηκε. Εκπρόσωπός της, τηλεφωνικά, δήλωσε ότι η «ΟΙΚΟΜΕΤ» θα πληρώσει όταν πληρωθεί από τον ΟΣΕ.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6453129&publDate=23/9/2011

.

.

.

 

-Συνελευση δημοσιογράφων της ΕΡΤ θα γίνει τη Δευτερα 12.30 στο στουντιο Ε.

-Αναστολή της 48ωρης απεργίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ύστερα από την έγγραφη διαβεβαίωση, που δόθηκε από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ, για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αμέσου αποπληρωμής των μελών μας και ικανοποίησης όλων των αιτημάτων μας, το Δ.Σ. αποφάσισε την αναστολή της 48ωρης απεργίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8».

-Σε εντονη αντιπαραθεση ανάμεσα στους συνάδελφους που επιμένανε για απεργιακή απάντηση άμεσα κια μερίδα συναδέλφων που επιμένανε στη “χλιαρή” αντιμετώπιση που υπήρχε μέχρι τώρα, εξελίχθηκε η συνέλευση των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία. Η μεγάλη μερίδα των συναδέλφων επιμένανε ότι χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση στην εφημερίδα, για να επιβάλλουμε την πληρωμή των δεδουλευμενων – πραγματοποιηθεί νεα γενική συνέλευση την Δευτερα με μοναδικό θεμα την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων.

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

.

.

.

.

Με επείγον σήμα του ΓΕΣ θέτει όλες τις μονάδες σε Επιφυλακή φοβούμενο κοινωνικές εντάσεις εξαιτίας των βίαιων αντικοινωνικών μέτρων. Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη ότι ουδεμία σκέψη υπάρχει στην κυβέρνηση για χρήση του στρατού εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, τα έργα του ίδιου και του Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, δεν τον επαληθεύουν.
Το Σαββάτο 17/09, στη ΣΕΑΠ Ηρακλείου Κρήτης, ο Λοχαγός Σ., που εκτελούσε καθήκοντα Επόπτη ενημέρωσε τη φρουρά για την ύπαρξη του εν λόγω απόρρητου σήματος και απαίτησε από τους Σκοπούς να επαγρυπνούν, γιατί η διαταγή προέβλεπε να τεθούν όλες οι μονάδες σε Επιφυλακή και να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
diktiospartakos.blogspopt.com

.
.

.

.

 

Σήμερα 22 σεπτεμβριου 2011 εμείς οι μαθητές των χανίων συμμετείχαμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το νέο νόμο-πλαίσιο. Ακολούθησε κατάληψη της δευτεροβάθμιας χανίων στην οποία βρισκόμαστε τώρα.
Οι λόγοι-αιτήματα για τα οποία βρισκόμαστε εδώ είναι οι εξής:

έλλειψη βιβλίων, για τα οποία μόλις πληροφορηθήκαμε ότι θα τα λάβουμε σε ένα μήνα
έλληψη καθηγητών
απαίτηση ενισχυτικής και πρόσθετης διδακτικής στήριξης
όχι στην ιδιωτικοποίηση των σχολείων
διατήρηση του πανεπιστημιακού ασύλου
ελεύθερη έκφραση πολιτικών ιδεών και πεποιθήσεων
αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων
όχι στην τρομοκράτηση των μαθητών
όχι στα 30άρια τμήματα
όχι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ –
Δεν θα υποχωρησουμε έως ότου υλοποιηθούν τα αιτήματά μας

Μαθητική κοινότητα χανίων

http://candiaalternativa.info/

 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο