Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

«Η φυλακή ως κοινωνική προστασία; Ποιο τερατώδες μυαλό συνέλαβε τέτοια ιδέα; Σαν να λες ότι η υγεία μπορεί να προαχθεί με μια διαδεδομένη μόλυνση».

Έμμα Γκόλντμαν

Ο κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται σε απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 11/11, καταγγέλλοντας την ποινική του μεταχείριση από τις Αρχές, απαιτώντας την παύση της εκδικητικής και ανυπόστατης δίωξης που υφίσταται με αποτέλεσμα τη στέρηση των αδειών του που μέχρι τώρα έπαιρνε κανονικά, αλλά και του δικαιώματος για αποφυλάκιση με αναστολή.

Ο Σπύρος Στρατούλης ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων, με άλλους αγωνιστές έδωσε μεγάλες μάχες απέναντι στους μηχανισμούς του εγκλεισμού και «σωφρονισμού», απέναντι στην αυθαιρεσία και βία των δεσμοφυλάκων, μπάτσων και εισαγγελέων. Στάθηκε και στέκεται αλληλέγγυος στους δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους. Δίνει τη μάχη όντας έγκλειστος σήμερα, για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο. Για αυτούς τους αγώνες και στάση του περνάει πειθαρχικά και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με διώξεις οι οποίες τον θέτουν κατηγορούμενο για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης ξεκίνησαν απεργία πείνας από 21/11 ο Ράμι Συριανός και από 25/11 ο Εργιόν Μουσταφά.

Το δικαστικό σύστημα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών του, επιχειρεί με τη χρήση ενός νομικού οπλοστασίου που χτίζει το Κράτος εδώ και χρόνια, να κρατά δέσμιους τους κρατούμενους που αγωνίζονται για όσο περισσότερο καιρό γίνεται στοχεύοντας στην εξόντωση τους προς παραδειγματισμό όλων μας. Η τακτική της «Δικαιοσύνης» δηλώνει εκτός των άλλων και το φόβο τους για γενικευμένη κοινωνική αναταραχή. Η κρατική τρομοκρατία σε ένα κρεσέντο ασυδοσίας δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο με τη φυσική και ψυχική εξόντωση κάθε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας.

Τελικός στόχος του Kεφαλαίου, των διαχειριστών και των υπηρετών του είναι η αγριότερη επιβολή πάνω στην εργατική τάξη. Με το πιο ξεκάθαρα τρόπο, διατρανώνουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι στο πεδίο της καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, ό,τι φαντάζει ακόμα μακρινό και «στοχεύει άλλους», στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μήνυμα. Μήνυμα τρομοκρατίας προς την εργατική τάξη και στα κομμάτια της που αγωνίζονται: Όποιος αντιστέκεται θα εξοντώνεται. To εργατικό κίνημα και τα όργανα του οφείλουν να πάρουν θέση ενάντια στη κρατική τρομοκρατία, να σταθούν αλληλέγγυα στους πολιτκούς κρατούμενους, να μην επιτρέψούμε την εξόντωση αγωνιστών. Οφείλουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

-Η ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΟΜΗΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

b2ap3_thumbnail_rocinante_logo.jpg

undefined

undefined

Σχόλια

10 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
10 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο