Κίνδυνος και για το 18 άνω. Δελτίο Τύπου για την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα των εργαζομένων στο ΨΝΑ και το 18 άνω.

   Στην σημερινη εποχη της βαθειας οικονομικής κρισης και της αύξησης της διάδοσης των ναρκωτικών , αλλά και ολων των μορφων εξαρτησης το 18Ανω η μεγαλυτερη δημοσια Μοναδα απεξαρτησης καλει την κοινωνια να συμπαρασταθει στον αγωνα εναντια στην καταστροφη της Δημοσιας και Δωρεαν Ψυχικης Υγειας, οπως επισης και της Δημοσιας και

Δωρεαν Απεξαρτησης .

   Το 18 ανω ανηκει διοικητικα στο Ψυχιατρικο Νοσοκομειο Αττικης το οποίο θα κλεισει οριστικα με βαση τις ισχυουσες συμφωνιες κυβερνησης και ευρωπαικης ενωσης , μεχρι το 2015 .

Τι θα γίνει τότε η μονάδα απεξάρτησης με τα 30 τμήματα σε όλη την αττική και τα δεκάδες προγράματα πρόληψης , θεραπείας χωρίς υποκατάστατα αλλα και κοινωνικής επανένταξης που υλοποιεί δωρεάν για όλους τους κατοίκους της χώρας .

Τι θα γίνουν οι χιλιάδες εξαρτημένοι και οι οικιγένειες τους και όλοι όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του 18ανω , αν αυτο πάψει να λειτουργεί όπως κάνει 25 χρόνια τώρα μέχρι και σήμερα ;

Το 18 ανω αποτελεί ένα πλαίσιο θεραπέιας αλλά και κοινωνικής χειραφέτησης , κουλτούρας και δημιουργίας .

Είναι πρότυπη μονάδα Απεξάρτησης με τεράστιο κύρος στον ελληνικό αλλά και ευρωπαικό επιστημονικό χώρο , « Μια κλινική πρότυπο , μια όαση μέσα στι Δαφνί » όπως την χαρακτήρισε ο σπουδαίος φιλόσοφος και ψυχίατρος FELIX Guattari όταν επισκέφτηκε το Δημόσιο ψυχιατρείο το 1991 επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Λερο

.

    Το 18 ανω αντιπροσωπεύει το παράδειγμα μιας πρωτότυπης ψυχοκοινωνικής και πολυεστιακής προσέγγισης των εξαρτήσεων , ως κοινωνικό κατά βάση φαινόμενο , βασίζοντας τα θεραπευτικά τπυ προγράμματα στην ψυχοθεραπεία , τις ομάδς την τέχνη και την συλλογική δραση των θεραπευομένων μέσα στον κοιωνικό γίγνεσθαι μαζί με τους άλλους κοινωνικά αποκλεισμένους ενάντια

στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό .

Η θεραπεία απεξάρτησης με την προσωπική αποφαση του ίδιου του εξαρτημένου δεν αποβλέπει μόνο στην διακοπή της χρήσης ουσιών και στην τροποποίηση της εξαρτητικής συμπεριφοράς.

Στόχος της είναι η βαθειά αλλαγή αυτού του ατόμου σε όλα τα επιπεδα ..

Της ψυχικής του λειτουργίας του τρόπου που σκέφτεται που εκφράζεται , που κάνει σχέσεις , που επικοινωνεί, που δρά .

Πρόκειται για μια μια διαδικασία προβληματισμού του ίδιου του εξαρτημένου για τα αίτια της εξάρτησης του , όλους εκείνους τους λόγους , ατομικούς και κοινωνικούς που τον ώθησαν σε κάποια κρίσιμη στιγμή της ζωής του να στραφεί στις ουσίες και τελικά να εξαρτηθεί από αυτές .

   Τελικός στόχος της απεξάρτησης είναι η πρόσβαση αυτού του ατόμου στην αυτονομία , η λειτουργία του ως ενεργού μέλους της κοινωνίας με συνείδηση ​​λόγο και ανεξάρτητη στάση ζωής .

Ο κινηματικός χαρακτήρας του 18 ανω σε συνδυασμό με την πολύ σοβαρή κλινική θραπευτική πρακτική το έχουν κάνει κατά καιρούς στόχο επιθέσεων και διώξεων ξεσηκώνοντας ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στο πλευρό του από τον κόσμο της Επιστήμης της Τέχνης , ολόκληρης τελικά της κοινωνίας .

Σήμερα η λειτουργία του και πάλι απειλείται λόγω της μνημονιακής πολιτικής ..

 Σας καλούμε να σταθείτε και αυτή τη φορα δίπλα μας στον αγώνα για να μπορέσει το 18 ανω να διατηρήσει την Ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του τον ενιαίο χαρακτήρα της μονάδας στο σύνολο της χωρίς συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και λειτουργιών , καθώς και το Δημόσιο χαρακτήρα του .

Για να συνεχίσει να βοηθά χιλιάδες εξαρτημένα άτομα , νέα παιδιά που παίζουν καθημερινά και χάνουν το παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας , να κερδίσουν την μάχη για την ζωή τους .

Για να συνεχίσει να στηρίζει ψυχολογικά τις οικογένειες που βουλιάζουν στον πόνο και την απελπισία για να βρουν το κουράγιο και την δύναμη να κάνουν τις αλλαγες που χρειάζονται για να βοηθήσουν το παιδί τους να ενταχθεί και ολοκληρώσει τη θεραπεία Απεξάρτησης .

Για να συνεχίσει το έργο της πρόληψης μέσα στην κοινότητα .

Για να συνεχίσει , αξιοποιώντας την εμπειρία και την γνώση που έχουν συσσωρεύσει τα στελέχη του στις δυόμιση δεκαετίες που λειτουργεί , να παρέχει έργο στον τομέα της επιστημονικής και της εκπαίδεθσης στις εξαρτήσεις φοιτητών , σπουδαστών , λειτουργών της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων .

Τα προγράμματα του 18 ανω απευθύνονται :

• Σε άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά και αλκοόλ , τζόγο και Ιnternet .

• Σε έφηβους και ενήλικους .

• Σε εξαρτημένες γυναίκες , έγκυες ή μητέρες και τα παιδιά τους .

• Σε εξαρτημένα άτομα με συννοσηρότητα .

« Διπλής διάγνωσης . »

• Σε οικογένειες , αδέρφια και ζευγάρια .

• Σε φυλακισμένους και Αποφυλακισμένους ..

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 άνω

http://kdraseis18ano.squat.gr/  EMAIL: [email protected]

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο