Το δικαστήριο προσπαθεί μανιωδώς να ενοχοποιήσει τον Τάσο Θεοφίλου – Σύλληψη δημοσιογράφου στη δίκη

b2ap3_thumbnail_tassios2.jpgΜε αυταρχισμό και μανιώδη διάθεση για την ενοχοποίηση του Τάσου Θεοφίλου από πλευράς δικαστηρίου, συνεχίστηκε σήμερα (3/12/2013) η δίκη όπου εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες: Ο σπιτονοικοκύρης του Τ.Θ. από τη Λαμία, και δυο υπάλληλοι της τράπεζας.

Μετά την κατάρρευση της σκευωρίας της αντιτρομοκρατικής σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή του στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (βλ. Η αντιτρομοκρατική προκάλεσε άφθονα γέλια στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου), το δικαστήριο φαίνεται να παίζει το δεύτερο και τελευταίο του χαρτί αφού σήμερα προσπάθησε να ακυρώσει ένα από τα βασικότερα στοιχεία που αποδεικνύουν τη μη συμμετοχή του κατηγορούμενου στη ληστεία, δηλαδή το γεγονός ότι δε βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Τάσου Θεοφίλου στην τράπεζα, παρότι ο ληστής άγγιξε με γυμνά χέρια αρκετά αντικείμενα.

Στο τέλος της δίκης διατάχθηκε σύλληψη δημοσιογράφου για “διατάραξη συνεδρίασης” με τον ισχυρισμό ότι έκανε χρήση συσκευής εγγραφής ήχου.

Το γεγονός αυτό δε φαίνεται να είναι τυχαίο καθώς μετά το πέρας της προηγούμενης δίκης η αντιτρομοκρατική διέψευσε τον ισχυρισμό του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κόντρα», σχετικά με την αναφορά του υψηλά ιστάμενου της αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιά για το Θεοφίλου, ότι «Μπορεί και να μην ήταν στη ληστεία ο άνθρωπος».

Η διάψευση της αντιτρομοκρατικής ανέδειξε γι άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της, αφού λίγες ώρες αργότερα άγνωστος έστειλε στο bloko.gr σχετική ηχογράφηση όπου ακουγόταν δυο φορές η “επίμαχη” φράση του Χαρδαλιά.

Ο σπιτονοικοκύρης

Σε πρώτη φάση εξετάστηκε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου στην Λαμία, ο οποίος σε γενικές γραμμές κατέθετε με ανακρίβεια όταν αναφερόταν στη διαδικασία μίσθωσης του διαμερίσματος, καθώς είχε προβεί στην ενοικίαση παρανόμα (χωρίς συμβόλαιο).

Ανέφερε ότι ο Θεοφίλου είχε μεν ένα μουσάκι, όμως όταν ο δικαστής του έδειξε φωτογραφίες από τη ληστεία σημείωσε ότι είχε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με του δράστη, σε ότι αφορά το μέγεθος. Παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι “κάτι δεν πήγαινε καλά με τον κατηγορούμενο”, σημείωσε ότι ήταν το κατά δύναμιν συνεπής στις υποχρεώσεις του (κάποιες φορές δυσκολευόταν) ενώ δε του είχε φανεί να έχει ύποπτη συμπεριφορά

 

b2ap3_thumbnail_listeia-parou-xeri.png

Ο προϊστάμενος

Το δεύτερο πρόσωπο που εξετάστηκε ήταν κατά δήλωσή του “σαν προϊστάμενος” στο τραπεζικό κατάστημα της Πάρου. Δήλωσε ότι ο Θεοφίλου “δε του θυμίζει τίποτα” ενώ οι ληστές φαίνεται να γνώριζαν καλά την Πάρο εννοώντας ότι πολύ πιθανό να είναι και ντόπιοι.

Προσπαθώντας το δικαστήριο να αποδείξει ότι το καπέλο του δράστη ήταν ίδιο με αυτό που παρουσιάζει η αντιτρομοκρατική και ισχυρίζεται ότι φέρει το DNA του Θεοφίλου ενώ έπεσε από τον δράστη, έδειξε στον μάρτυρα μια φωτοτυπία του “ανευρεθέντως καπέλου”, σε ασπρόμαυρη Α4 (!) ρωτώντας τον αν πρόκειται για το ίδιο καπέλο.

Οι φωτογραφίες μάλιστα ήταν τόσο κακής ποιότητας που αμέσως μετά του έδειξε μια φωτογραφία από ένα φουλάρι που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική έπεσε από τον δράστη, ρωτώντας τον αν είναι αυτό (το φουλάρι) το καπέλο. Δε φαινόταν δηλαδή καν για τί πρόκειται.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης άγγιξε τουλάχιστον το χρηματοκιβώτιο ενώ άνοιξε κάποια συρτάρια από τα οποία αργότερα πάρθηκαν αποτυπώματα, όμως όσο είχε οπτική επαφή μαζί του, είχε το ένα του χέρι μέσα σε ένα τσαντάκι.

Από εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος προσπαθώντας να ακυρώσει το γεγονός ότι δε βρέθηκαν αποτυπώματα του Θεοφίλου, ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φορούσε χειρουργικό γάντι, δείχνοντας την γυαλάδα του τζαμιού, πίσω από το οποίο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του δεξιού χεριού του δράστη.

Η υπάλληλος

Ακολούθησε η υπάλληλος της τράπεζας, η οποία επίσης δεν αναγνώρισε το δράστη στο πρόσωπο του Θεοφίλου και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο δράστης δεν είχε καλυμμένα τα δάκτυλά του.

Ο πρόεδρος επέμενε στον ισχυρισμό του ότι η γυαλάδα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι γάντι, όμως η μάρτυρας παρέμεινε κατηγορηματική στον ισχυρισμό της, καθώς όπως ανέφερε είναι απόλυτα βέβαιη γιατί εκείνη τη στιγμή απόρησε γιατί δράστης δε φοράει γάντια.

Την εξέταση της μάρτυρος διέκοψε ένας αστυνομικός ισχυριζόμενος ότι κάποιος έβγαζε φωτογραφίες ενώ επέδειξε στον πρόεδρο ένα “μαγνητόφωνο”. Ο πρόεδρος διέταξε τη σύλληψη του ατόμου αυτού για “διατάραξη συνεδριασης”, ενώ διέκοψε για 5 λεπτά.

Όπως προέκυψε πρόκειται για δημοσιογράφο, γεγονός που επιβεβαίωσε παρευρισκόμενος δημοσιογράφος από την εφημερίδα «Κόντρα». Μετά το πέρας του 5λέπτου παρά τις όποιες παρεμβάσεις των δικηγόρων ο δικαστής παρέμενε ανένδοτος διατάζοντας τη σύλληψη του δημοσιογράφου, ενώ διέκοψε αμέσως χωρίς να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπαλλήλου της τράπεζας. 

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Δ100Α του 4ου ορόφου.

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο