Τί έγινε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Σπύρος Στρατούλης

b2ap3_thumbnail_stratoulis_20131206-125638_1.jpg

 

  Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη  

 Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 12:00 

 Πλατεία ταχυδρομείου, Λάρισα

 Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση  από την Συνέλευση Αλληλεγγύης Θεσ/νικης, τη Δευτέρα στις  2 Δεκεμβρίου, ο Σπύρος Στρατούλης,  στα πλαίσια της κλιμάκωσης του σκληρού αγώνα που διεξάγει ανυποχώρητος, προέβη σε κατάποση δύο μεταλλικών αντικειμένων, δυο κομματιών από κεραία.

 Κατόπιν τούτου,   μεταφέρθηκε πισθάγκωνα δεμένος και σε κλούβα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε μία χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση της αστυνομίας. Παρ’όλο που ο Σπύρος βρίσκεται πλήρως εξαντλημένος σωματικά, εμφανίζει σημαντική αδυναμία συγκέντρωσης και έχει υποστεί σημαντική απώλεια βάρους (13 kg),  επιλέγουν να τον μεταφέρουν με άκρα μυστικότητα σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα και κάτω από συνθήκες που παραπέμπουν σε βασανιστήρια.

Στην ανακοίνωσή της η Συνέλευση Αλληλεγγύης αναφέρει ότι η κατάσταση στο νοσοκομέιο ξέφυγε από κάθε ιατρική δεοντολογία, επιβλήθηκε  αστυνομοκρατία (τουλάχιστον 30 άτομα τον φρουρούσαν και άλλοι τόσοι τριγύρω) ενώ οι γιατροί αντιμετώπισαν τον Σπύρο όχι σαν απεργό πείνας και σαν ασθενή, αλλά σαν άνθρωπο δεύτερης κατηγορίας.

Εκεί οι γιατροί χορήγησαν στον Σπύρο Στρατούλη  φάρμακο που ως παρενέργεια είχε την αύξηση  της αδρεναλίνης στον οργανισμό του  με αποτέλεσμα τις φυσιολογικές εκρήξεις θυμού του και την μεγαλύτερη καταστολή εναντίον του από τους φρουρούς του.

Στη συνέχεια, οι γιατροί επέμεναν και πίεζαν με  απάνθρωπο τρόπο τον απεργό πείνας για μια χειρουργική επέμβαση, τη στιγμή που οι χειρουργικές επεμβάσεις σε απεργούς πείνας γίνονται μόνο όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη,  κάτι που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν υπήρχε στην περίπτωση του Στρατούλη   αφού η μία κεραία αφαιρέθηκε κατά τη γαστροσκόπηση και η άλλη θα αποβληθεί από τον οργανισμό φυσιολογικά.

Μετά από έντονες ψυχολογικές πιέσεις από την αστυνομία όπως δηλώνουν  αλληλέγγυοι,  και με τους γιατρούς να παραβλέπουν την επικινδυνότητα της κατάστασής του, ο Σπ. Στρατούλης αναγκάστηκε να υπογράψει για να εξέλθει από το νοσοκομείο «με τη θέληση του».

Επίσης απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά προς τους αλληλέγγυους και τη δικηγόρο του Στρατούλη τους οποίους αγνοούσαν εντελώς και δεν δεχόντουσαν να τους δώσουν την παραμικρή πληροφορία  από τις 5 το απόγευμα που έφθασαν στην κλινική μέχρι τις 8μμ. Ευτυχώς επέτρεψαν στον γιατρό του να τον επισκεφθεί.

Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται στην 26η ημέρα απεργίας πείνας.

Για τον Σπύρο Στρατούλη

Ο Σπύρος Στρατούλης, φυλακισμένος εδώ και σχεδόν 22 χρόνια, είχε ξεκινήσει επί 2 χρόνια να λαμβάνει   κανονικά τις  “άδειες” του, όταν αντιμετώπισε κατηγορίες για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”, για τις οποίες αφέθηκε από το ανακριτή “ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους” και “χωρίς προφυλάκιση”. Το γεγονός αυτό δεν ήταν αρκετό για τις διοίκηση των φυλακών, η οποία του στερεί της άδειες εξόδου επειδή «εκκρεμεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος». 

Ο Στρατούλης ξεκινάει απεργία  τη Δευτέρα, 11η Νοεμβρίου  καταγγέλλοντας την ποινική μεταχείριση του από τις Αρχές, σχετικά με την εμπλοκή του- με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες – με μία δήθεν εγκληματική οργάνωση,  και τη μη χορήγηση των αδειών εξόδου του από τη φυλακή, ως επακόλουθο της δίωξης που του ασκήθηκε.   Ο Στρατούλης. ζητάει την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών του. Η σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο του έτους 2012, εκκρεμεί τώρα  στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  το οποίο θα αποφασίσει σχετικά με την παραπομπή του ή μη, σε δημόσια δίκη.  

Οι κατηγορίες   είναι αστήριχτες ,οι ενδείξεις ανύπαρκτες και στηρίζονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες   που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε βάρος του και ειδικότερα, οι ευφάνταστες αξιολογήσεις και ερμηνείες που προσδίδουν στα λόγια του Στρατούλη και άλλων κάτι που αποτελεί   στοχοποίηση των προσωπικών  σχέσεων και των συντροφικών. 

 Η απαγόρευση των αδειών στηρίζεται στη εφαρμογή από τις Αρχές, του άρθρου 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα   και ενώ έχει αφεθεί “ελεύθερος” από τον Ανακριτή,  μέχρι την έκβαση της δίκης η οποία είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Σπύρου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ο   Ράμι Συριανός από 21/11, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού και από 25/11 οι Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαδάνογλου, κρατούμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου και Γρεβενών αντίστοιχα.  

Eπίσης, κρατούμενοι από τις φυλακές Λάρισας και Γρεβενών βρ’ιεκονται σε αποχή συσιτίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Σπύρο Στρατούλη έχουν γίνει και θα συνεχίζουν να γίνονται σε όλη την Ελλάδα.  

 

 

 

 

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο