αύριο 9πμ στο δικαστήριο

Εδώ και μερικές εβδομάδες ξετυλίγεται με τρόπο που, ακόμα και στους αδαείς και ανίδεους είναι εμφανές, όλο το μεγαλείο της συνεργασίας ΕΛΑΣ – Ελληνικής Δικαιοσύνης.

sipsas

Ο #thodoris Σίψας για παράδειγμα, κατονομάζεται από ένα ανυπόγραφο σημείωμα ως υπεύθυνος για το κάψιμο της Μαρφίν.

Το γεγονός ότι δεν φορούσε τα ρούχα που φορούσε ο δράστης, δεν παίζει κανένα ρόλο. Βρέθηκε “ειδήμων” (ασφαλίτης) ο οποίος κατέθεσε ότι αυτοί οι αναρχοάπλυτοι αλλάζουν ρούχα για να μπερδεύουν τους μπάτσους.

Μάλιστα, επειδή βρέθηκε φωτογραφία του Σίψα πριν και μετά την επίθεση με άλλα ρούχα, η ενάγουσα αρχή ζητά να πιστέψει το δικαστήριο ότι πρώτα πήγε και άλλαξε ρούχα, μετά επιτέθηκε στη Μαρφίν και μετά πήγε πάλι να ξαναλλάξει.

Όλα αυτά στη διάρκεια της τεράστιας πορείας και ενώ οι μπάτσοι είχαν ήδη επέμβει στο πλήθος. Διότι, εφόσον μπορεί να αλλάζει ο Superman στολή σε χρόνο dt σε τηλεφωνικούς θαλάμους, γιατί να μη μπορεί ο Σίψας να κάνει το ίδιο;

Δεν έχει σημασία ότι δεν παίζουν πλέον τηλεφωνικοί θάλαμοι, αυτοί οι αναρχοάπλυτοι είναι ικανοί να κουβαλάνε φορητούς.

Και στην τελική, γιατί σε νοιάζει εσένα εάν κατηγορηθεί για το φόνο 3 ανθρώπων ένας αθώος αναρχοάπλυτος;

asfalites 1

Τί δουλειά είχε στο συλλαλλητήριο κατά της κυβέρνησής μας; Γιατί δεν καθότανε σπίτι του; Τί γύρευε στα Εξάρχεια ο Γρηγορόπουλος;

[Μπαρδόν, αυτό το τελευταίο είναι από άλλη υπόθεση. Μου ξέφυγε.]

Στην ίδια ακριβώς λογική, στηρίζεται και το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Αναστάσιος Θεοφίλου για την τραπεζική ληστεία στην Πάρο. Γνωστός και ως Τάσσιος Θήτα.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε με κάθε λεπτομέρεια, η τράπεζα έκανε φροντιστήριο στους μάρτυρες για το τί θα καταθέσουν στο δικαστήριο. Ω, ναι … κανονικό multimedia και διαδραστικό φροντιστήριο, με όλα τα SOS.

Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, οπότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέλαβε να πει στους μάρτυρες τί πρέπει να καταθέσουν. Δεν πα’ να ισχυρίζεται η ταμίας ότι είναι απόλυτα σίγουρη πως ο ληστής δεν φορούσε γάντια [επειδή απόρησε για το γεγονός], ο δικαστής θέλει να την πείσει ότι είχε δει γάντια. Με το ζόρι. 

Αλλά τί μας νοιάζει εμάς εάν ένας (ακόμα) αναρχοάπλυτος καταδικαστεί για κάτι που δεν έκανε;

asfalites 2

Το μήνυμα θα φτάσεις στις πιάτσες των αναρχοάπλυτων και μη: κάτσε καλά, αλλιώς θα σε τσιμπήσουμε και θα σου φορτώσουμε ό,τι έγκλημα έχουμε άλυτο.

Κάτσε σπίτι σου. Κόψε τα πολλά σούρτα φέρτα και τις κακές παρέες. Δες τηλεόραση. Κατανάλωσε. Γίνε κανονικός. Φυσιολογικός. Πάψε να είσαι αντιδραστικός.

Αλλιώς μπορεί να καταντήσεις Κώστας Σακκάς, προφυλακισμένος 31 μήνες χωρίς δίκη, χωρίς στοιχεία, χωρίς να έχει αποδείξει κανείς ότι φταις για κάτι.

Να φτάσεις στην απελπισία της αυτοκτονίας δια της απεργίας πείνας – ή έστω της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας σου – μήπως τουλάχιστον, μέσω του θανάτου σου, μάθει ο κόσμος τί συμβαίνει στο Ελληνικό δικαστικό σύστημα.

Ο προσφάτως εκλιπών Παναγιώτης Βήχος το βίωσε αυτό επί 14 χρόνια. Πάλεψε με το σύστημα, μέχρι που τον σκότωσε. Η δική του πάλη, το αποκάλυψε σε χιλιάδες ανθρώπων.

Για πολλούς λειτούργησε ακριβώς έτσι, αποτρεπτικά: καλύτερα να μην καταγγείλουμε τον μαστρωπό, τον δουλέμπορο δεκάδων γυναικών που εξαναγκάζονται στην πορνεία, για να μη μπλέξουμε εμείς, να μην κατηγορηθούμε εμείς ότι είμαστε ελέφαντες. Για να μη βρούμε μια μέρα την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην πόρτα μας. Να μη βρούμε την αντιτρομοκρατική μπροστά μας. Ας συνεχίσει το σάπιο σύστημα να γαμά και να δέρνει ανενόχλητο.

Κατάλαβες τί γίνεται;

Αυτό είναι το σύστημα ΣΣαμαρά, Δένδια, Αθανασίου, Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, Πολύδωρα και λοιπών πολιτικών προϊσταμένων. Οι οποίοι όχι απλά δεν το ξερίζωσαν, αλλά του έκλεισαν το μάτι και φρόντισαν για να διασφαλίσουν το business as usual.

undefined

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο