10 χρόνια

Έναρξη απεργίας πείνας και δίψας πέντε κρατουμένων στον Κορυδαλλό

 

b2ap3_thumbnail_filakeskoridalou_755860092.jpg

 

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  οι κρατούμενοι   Χαρίσης Φοίβος,Ντάλιος Αργύρης, Μιχαηλίδης Γιάννης,Πολίτης Δημήτρης, Καραγιαννίδης Γιώργος μετά τη βίαιη μεταφορά τους στην απομόνωση των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την επιστολή των ίδιων των κρατουμένων, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  και ενώ βρίσκονταν στα κελιά τους, ο δεσμοφύλακας Γιάννης Μυλωνάς τους αντιμετώπισε με πολύ προσβλητικό και εριστικό τρόπο  με αποτέλεσμα τη δικαιολογημένη αντίδρασή τους.

Η υπηρεσία των φυλακών για να “τιμωρήσει” και να καταστείλει την αντίδραση των κρατουμένων αλλά και να διασπάσει την κοινότητα, τους απομόνωσε  στα πειθαρχεία της Γ πτέρυγας, ενώ τους Γιάννη Ναξάκη, Μπάμπη Τσιλιανίδη, Γρηγόρη Σαραφούδη τους μετέφεραν στην Δ πτέρυγα (όχι στα πειθαρχεία). 

Η μεταφορά έγινε την ώρα της μεσημβρινής κατάκλισης, με τη συνοδεία δεκάδων δεσμοφυλάκων και ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Οι πέντε κρατουμένοι  απαιτούν  την επιστροφή, τη δική τους και των συντρόφων τους,  στην Α πτέρυγα και καθιστούν υπεύθυνους για ότι συμβεί από εδώ και πέρα τους αρχιφύλακες Βασίλη  Λαμπράκη, Γιάννη Κοντόπουλο και Νίκο Πετρόπουλο, τη διευθύντρια της φυλακής Μαρία Στέφη, την εισαγγελέα Τρούπη και την προιστάμενο κοινωνικής υπηρεσίας Βάσω Φραγκαθούλα που αποτελούν το συμβούλιο της φυλακής.

Έκτακτη συνέλευση, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Πολυτεχνείο
 undefined

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο