10 χρόνια

Κείμενο τεσσάρων αναρχικών κρατουμένων της Α’ πτέρυγας Κορυδαλλού σχετικά με τις διώξεις συντρόφων τους

Στις 12/12 ο ανθρωποφύλακας Γιάννης Μυλωνάς άνοιξε το κελί 80 που βρίσκονται οι σύντροφοι Γ. Μιχαϊλίδης, Α. Ντάλιος και Φ. Χαρίσης, με πρόσχημα την καταμέτρηση, κάτι που δεν προβλέπεται καθώς αυτή γίνεται στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της φυλακής και όχι ενδιάμεσα. Του επισημάνθηκε από τους συντόφους ότι πρέπει να σέβεται την ιδιωτικότητά τους, για να πάρουν την αποστομωτική απάντηση “δεν είσαστε στο σπίτι σας”. Ο ανθρωποφύλακας Γ. Μυλωνάς έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της άθλιας εξουσίας που υπηρετεί. Δήλωσε ξεκάθαρα στους συντρόφους μας ότι εδώ μέσα αυτός έχει το πάνω χέρι, αυτός θα κάνει ό,τι γουστάρει πάνω στους κρατουμένους και οι κρατούμενοι καλά θα κάνουν να παραιτηθούν από οποιοδήποτε αξίωση έχουν στην αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα.
 
Καθότι οι σύντροφοι δεν είχαν την ίδια γνώμη, θεώρησαν σκόπιμο σε μια τυχαία συνάντηση που είχαν μαζί του να του επισημάνουν τη διαφωνία τους.Ο ανθρωποφύλακας Γ. Μυλωνάς συνέχισε να είναι είρωνας, προκλητικός και ερειστικός με αποτέλεσμα- προφανώς- όπως έγραψαν οι σύντροφοί μας να του επιστραφεί ένα μικρό ποσοστό της βίας που αυτός ασκεί καθημερινά.
 
Η απάντηση της υπηρεσίας ήταν η απαγωγή των συντρόφων μας την ώρα που η φυλακή ήταν κλειστή και η μεταφορά τους σε άλλες ακτίνες και στα πειθαρχεία, με σκοπό φυσικά τη διάλυση της μοναδικής κοινότητας αγώνα που υπάρχει εντός των ελληνικών φυλακών. Οι σύντροφοί μας ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στα πειθαρχεία διεκδικώντας την επανένωση της κοινότητάς μας.Ας γνωρίζουν όλοι οι υπαίτιοι γι αυτήν την κατάσταση ότι για κακή τους τύχη, οι σύντροφοι δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον αγώνα.
 
Στεκόμαστε δίπλα τους με κάθε μέσο που διαθέτουμε κι εμείς αλλά και όλοι οι σύντροφοι έξω από τα τείχη της φυλακής.Ακόμα και αν οι ιεραρχίες της φυλακής, που σκοπό έχουν τη διαμεσολάβηση μεταξύ κρατουμένων και υπηρεσίας για τη διασφάληση της τάξης και της ηρεμίας στο εσωτερικό της αδιαφόρησαν γι αυτήν την εξέλιξη, υπάρχουν κρατούμενοι που αποκομμένοι από αυτές τις ιεραρχικές κλίκες δήλωσαν τη στήριξή τους και τις αγωνιστικές τους διαθέσεις.
 
Τέλος, ας χωνέψουν καλά οι ανθρωποφύλακες ότι κάνουν μια από τις πιο ντροπιαστικές δουλειές για το ανθρώπινο γένος και ότι μόνο ως σκουπίδια μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε.Ως εκ τούτου ωφείλουν τουλάχιστον  να αντιμετωπίζουν τους κρατούμενους με την ντροπή που χαρακτηρίζει το επάγγελμά τους. Είναι θέση υπόλογοι.
 
 Το μυαλό μας είναι στους συντρόφους Γ. Μιχαϊλίδη, Δ. Πολίτη, Φ. Χαρίση, Α. Ντάλιο, Γ Καραγιαννίδη στα κελιά του πειθαρχείου όπως και στο σύντροφο Μπ. Τσιλιανίδη που ειναι σε κελί της Δ’ πτέρυγας που είναι σε απεργία πείνας και δίψας. Απαιτούμε την άμεση μεταφορά τους, τόσο των ίδιων όσο και των συντρόφων  Γ. Ναξάκη και Γ. Σαραφούδη.Αλληλεγγύη και δύναμη στους Σ. Στρατούλη, Ρ. Συριανό, Εργιόν Μουσταφά και Μ. Ραμαδάνογλου, κομμάτι του δικτύου αναρχικών κρατουμένων.
 
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Στέφανος Αμίλητος
Α.Δ. Μπουρζούκος
Αλέξανδρος Μητρούσιας
Τάσος Θεοφίλου
14/12/2013
Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
 
 
b2ap3_thumbnail_fylakes-koridalou.jpgundefined

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο