10 χρόνια

Μια απόπειρα λογοκρισίας και ένας όχι τόσο χιουμορίστας Κλόουν.


 
 


Αυτός είναι ο Λεωνίδας Σπύρου ή όπως είναι πιο γνωστός στο Κόσμο των Social Mediaως Κλόουν αφού είναι ο κύριος διαχειριστής της σελίδας με το ίδιο όνομα στο facebook.

 

Ο Κλόουν λοιπόν διατηρεί την γνωστή facebook page με το ίδιο όνομα μέσα από την οποία προωθεί την ιστοσελίδα την οποία έχει (www.oklooun.com) καθώς και τις φιλελεύθερες απόψεις του. Ούδεν μεμπτό ως εδώ.


 
 


Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος κάνει δηλώσεις δημοσίως όπως αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία και ουσιαστικά κατηγορεί όσους αυτοκτονούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της φτώχειας και της ανέχειας .


 


Ένας εκ των μελών της λίστας φίλων του, και πρώην συνεργάτης του στο www.oklooun.com , σχολιάσε ακριβώς κάτω από την ανάρτηση αυτή και είπε ότι η αυτοκτονία είναι μια κατ’εξοχήν πράξη αντιεξουσίας και ότι οι εξουσιαστές προσπαθούν να την ποινικοποιήσουν.


 


Ο Σπύρου έκανε print screen το σχόλιο του Ονάσολγου και το ανέβασε στο groupΦιλελεύθερηΣυμαχαχαχία.

Εκεί λοιπόν, ένας φιλελεύθερος πολιτευτής, ουσιαστικά στήριξε την άποψη του Ονάσογλου και αποδόμησε τον αστεϊσμό του Σπύρου. Η ανάρτηση όμως πλέον δεν είναι ορατή και αναρωτιόμαστε γιατί…


Όταν ο Ονάσογλου πληροφορήθηκε για όλα αυτά, έγραψε στο προφίλ του μια ανάρτηση στην οποία ουσιαστικά ξεγύμνωνε τον Σπύρου/ΚλόουνΘα μας πείτε τώρα που κολλάνε όλα αυτά όμως με τον Άκρατο… 


Ο Άκρατος είναι μια σελίδα η οποία έχει 6 διαχειριστές και εντάσσεται πολιτικά στον αναρχικό/αντικαπιταλιστικό χώρο. Ένας λοιπόν από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας αρθρογραφούσε και εκείνος για την ιστοσελίδα που έχει ο Σπύρου και αποχώρησε όταν τέθηκαν ζητήματα λογοκρισίας ύφους/εικόνας και σεβασμού προς το πρόσωπό του.


 


Μάλιστα όταν αποχώρησε από την ιστοσελίδα έγραψε και τους λόγους αποχώρησής του και απειλήθηκε με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση από την πρώην ιστοσελίδα για την οποία αρθρογραφούσε. Τον λόγο μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ .


 


 

Στο θέμα μας όμως, όταν ο πρώην αρθρογράφος του oklooun.com και συνδιαχειριστής της σελίδας ο Άκρατος είδε την ανάρτηση του Νίκου Ονάσογλου ανέβασε την ακόλουθη ανάρτηση 


με στόχο να δείξει την μια απάνθρωπη ηθική που διακατέχει τον βασικό συντελεστή και διαχειριστή των σελίδων www.oklooun.com και ο Κλόουν


 


Την επόμενη ημέρα το πρωί με έκπληξη όλοι οι διαχειριστές της σελίδας ο Άκρατος αντικρίσαμε τέτοιες εικόνες στις οθόνες μας.


 
 
 

 


 


Είχαν γίνει μαζικές αναφορές σε εικόνες από συγκρούσεις με ΜΑΤ ή σε άσχετες όπως η εικόνα από πάνω.


 


Αποτέλεσμα των αναφορών είναι να μην μπορούμε να ποστάρουμε τίποτα για 12 ώρες ούτε μέσω του Άκρατου είτε μέσω των προσωπικών προφίλ μας.


 


Το facebook δεν δίνει την δυνατότητα να μάθουμε ποιοι μας έκαναν τις αναφορές και επομένως δεν κατηγορούμε ονομαστικά ή φωτογραφικά κανέναν και καμία, παρ’όλα αυτά κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το ποίοι ήταν αυτοί που τις έκαναν, ποιοι του παρακίνησαν καθώς και για το ποιόν τους.


 


Και ο λόγος που γράφτηκε αυτό το κείμενο είναι για να δείξουμε το ήθος μερικών ανθρώπων και να το αφήσουμε στη κρίση σας.


 


Και βεβαίως να κρίνετε και εμάς και το δικό μας ήθος.


 


Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Η ομάδα διαχείρισης της σελίδας ο Άκρατος

ΥΓ: Επίσης να σας ενημερώσουμε δημοσίως ότι αποσύρουμε τον χαρακτηρισμό «σκατόψυχος» προς το πρόσωπο του Λεωνίδα Σπύρου και ζητάμε συγνώμη. Ο λόγος της ανάκλησης για τον χαρακτηρισμό αυτόν είναι ότι η λέξη «σκατόψυχος» δεν επαρκεί να αποδώσει την απάνθρωπη ναρκισσιστική θεώρηση που διατύπωσε ο ίδιος για όσους ανθρώπους επιλέγουν να αυτοκτονήσουν ή αναγκάζονται να προβούν σε αυτή τη πράξη εξαιτίας της φτώχειας και  της ανέχειας που σπέρνει η κυβερνητική εξουσία.

undefined

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο