Νέα στοιχεία που ενισχύουν την απόδειξη της σκευωρίας σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου

Πριν προχωρήσουμε στα σημαντικά στοιχεία της δίκης στις 18/12/2013, οφείλουμε να αναφερθούμε στις τελευταίες δίκες για τις οποίες δε γράφτηκε κάποια ανταπόκριση στο OmniaTV. Πέραν του ότι οι δίκες αναλώθηκαν κυρίως στην ανάγνωση εγγράφων σχετικά με άλλους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην «Σ.Π.Φ.» αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει κάτι καθώς οι κατηγορίες έχουν ήδη καταρρεύσει και αποδεικνύεται κάθε στιγμή η αθωότητα του Θεοφίλου.

Εξακολουθεί να μην υπάρχει ούτε μισό στοιχείο που να αποδεικνύει έστω τη συμμετοχή του στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ή τη ληστεία της Πάρου, ενώ η συνεχής ανάλυση των στοιχείων της δικογραφίας αποδυναμώνουν ακόμα και τους αυθαίρετους ισχυρισμούς της αστυνομίας αναδεικνύοντας τη σκευωρία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρότι ο Τάσος Θεοφίλου συκοφαντούνταν επί μήνες από τα ΜΜΕ και την αντιτρομοκρατική, δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά στις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την σκευωρία σχετικά με το καπέλο που υποτίθεται ότι φέρει το DNA του. Το εν λόγω καπέλο αποδείχτηκε ότι είναι “φυτευτό” καθώς εκτός του ότι ακολουθεί μια ύποπτη πορεία μέχρι να φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, δε φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό που λήφθηκε αμέσως μετά τη συμπλοκή και ενώ η σορός του ταξιτζή βρίσκεται ακόμα στο έδαφος.

Σε αυτή τη δίκη ο συνήγορος του Τ.Θ. Κώστας Παπαδάκης προχώρησε στην προσκόμιση νέων εγγράφων καθώς και στην ανάλυση αυτών που υπάρχουν στη δικογραφία και σημείωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω.

Σχετικά με την εισαγγελική διάταξη της δημοσιοποίησης των στοιχείων του Τ.Θ. και φωτογραφιών της ληστείας, παρότι οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο και την τηλεόραση δεν υπήρξε ούτε ένα άτομο που να έχει αναγνωρίσει τον Θεοφίλου στο πρόσωπο των δραστών της ληστείας ή των ατόμων που μετείχαν δραστηριοτήτων της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Θεωρείται ύποπτο γεγονός ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν αξιοποιήθηκαν καθώς δεν φαίνεται να έχουν παρουσιαστεί σε κανέναν από τους μάρτυρες της Πάρου. Μπορεί μάλιστα να γίνει η υπόθεση ότι παρουσιάστηκαν και δε σημειώθηκε τίποτα στις καταθέσεις καθώς κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δε τον αναγνώρισε (όπως συνέβη και στην εξέτασή τους στο δικαστήριο). Φωτογραφίες επιδείχθηκαν μόνο στην περίπτωση ενός ιδιοκτήτη ακινήτου που συνδέεται με κατηγορίες που αφορούν την «ΣΠΦ», όπου επίσης ο Τ.Θ. δεν αναγνωρίστηκε.

Σημειώθηκε επίσης η ύπαρξη δυο μέτρων και δυο σταθμών, καθώς οι φωτογραφίες του Τ.Θ. και άλλων αναρχικών κρατουμένων δημοσιεύονταν άμεσα, σε αντίθεση με περιπτώσεις όπως αυτή της δολοφονίας του Σεχζάτ Λουκμαν, όπου δε δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των χρυσαυγιτών δολοφόνων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τεκμηρίωση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε φωτογραφίες κατά την περίοδο σύλληψης του, ο Θεοφίλου φαίνεται ότι δεν έφερε σημάδια πάλης. Ο χειροδύναμος ταξιτζής από την Πάρο έφερε πολλά σημάδια πάλης που μαρτυρούν ότι συνεπλάκη σώμα με σώμα με τον ληστή από τον οποίο υποτίθεται ότι έπεσε το καπέλο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Παράλληλα το χρώμα στο δέρμα του κεφαλιού του Τ.Θ. δε φαίνεται να διαφέρει από το υπόλοιπο του σώματός του, γεγονός που μαρτυρά ότι δεν είχε ξυρίσει το κεφάλι του πρόσφατα για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του όπως τον κατηγορούν.

Δελτίο διεύθυνσης εγκληματολογικών υπηρεσιών αναφέρει ότι ο Θεοφίλου ήταν προσεσειμασμένος, δηλαδή υπήρχαν αρχειοθετημένα τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Θα ήταν παράλογο ο λήστης της Πάρου να ήταν ο Τ.Θ. και να είχε ακάλυπτο έστω και το ένα του το χέρι, διακινδυνεύοντας την εύκολη ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του.

Αλληλογραφία του ειδικού εφέτη ανακριτή με τον ΟΤΕ μαρτυρά ότι ο Θεοφίλου δεν κρυβόταν μετά τη σύλληψη πριν και μετά τη σύλληψη των Μητρούσια, Σακκά, Καραγιαννίδη, καθώς είχε κανονικά λογαριασμό στο όνομά του. Επισημάνθηκε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Θεοφίλου κρυβόταν (Σημείωση: Το ότι δεν κρυβόταν φαίνεται και από την παρουσία του στο διαδίκτυο).

Βούλευμα συμβουλίου πλημμελειοδικών Σύρου δείχνει ότι δεν έγινε εκτεταμένη έρευνα σε ότι αφορά στο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε πεσμένο στο σημείο της συμπλοκής. Με την άρση απορρήτου γνωστοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του κατόχου του αριθμού, ωστόσο δεν έγινε καμία διερεύνηση σε ότι αφορά της εισερχόμενες και τις εξερχόμενες κλήσεις από τον αριθμό αυτό. Μεταξύ άλλων το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι από τη στιγμή που η αντιτρομοκρατική ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, σταμάτησε οποιαδήποτε έρευνα στην Πάρο.

Ιατρική βεβαίωση της Πάρου αποδεικνύει ότι η παραλαβή της σορού του Μίχα έγινε οπωσδήποτε μέχρι τις 9:15. Ωστόσο κανένα καπέλο δε φαίνεται στην φωτογράφηση που έγινε αμέσως μετά το συμβάν. Παράλληλα έχουν φωτογραφηθεί λεπτομερώς διάφορα άλλα αντικείμενα στο σημείο, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει το καπέλο.
Το έγγραφο που αφορά την αποστολή πειστηρίων για εργαστηριακές εξετάσεις, δείχνει ότι έγινε λήψη αποτυπωμάτων και DNA από διάφορα άτομα που εμπλέκονται στο συμβάν. Ωστόσο σε κανένα χώρο που σχετίζεται με τον Τ.Θ. δε βρέθηκε γενετικό υλικό τους.

Απόδειξη αγοράς Router από το Oteshop με ημερομηνία 30/11/2010, (υπογεγραμμένη από τον Τ.Θ.) δείχνει τη μέρα εκείνη που υποτίθεται ότι βρισκόταν στο Αγρίνιο και έκανε «αντιπαρακολούθηση» για λογαριασμό άλλων (αυθαιρέτως) κατηγορούμενων για την «Σ.Π.Φ.», βρισκόταν στο κατάστημα αυτό στη Λ. Αλεξάνδρας προκειμένου να προμηθευτεί ένα Router.

Δυο δημοσιεύματα του Βασίλη Λαμπρόπουλου από το Βήμα «Η ΕΛ.ΑΣ. και το κόλπο με τους πληροφοριοδότες» και «έρευνα για τους ανώνυμους πληροφοριοδότες» αναδεικνύουν την μεθόδευση της αντιτρομοκρατικής σχετικά με τα «ανώνυμα τηλεφωνήματα» προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα γνώσης του τρόπου με τον οποίο ξεκινούν αστυνομικές έρευνες και αν κρύβονται αυθαίρετες οι παράνομες ενέργειες γι αυτές. Το δεύτερο κείμενο αφορά επίσης την διαταγή της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας σε ότι αφορά την κατάχρηση αυτού του «τρικ».

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9:30, οπότε θα ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο