Αλληλεγγύη από το Λονδίνο για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

b2ap3_thumbnail_stratoulis.london.jpg

 

Το πρωί της 15 Δεκεμβρίου,  15 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο   κρέμασαν ένα πανό από μια γέφυρα και μοίρασαν ένα κείμενο για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με την περίπτωση του Σπύρου Στρατούλη που βρίσκεται σε απεργία πείνας .

Ο Σπύρος Στρατούλης που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου , απαιτεί να του επαναχορηγηθούν οι άδειες που του έχουν απαγορεύσει   με τη δικαιολογία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση  ” Στέκια Θεσσαλονίκης” . Η αστυνομία άρχισε τις έρευνες  κατηγορώντας 60 ανθρώπους που συμμετέχουν σε δράσεις του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου , οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι,  ενώ στον Σπύρο  Στρατούλη, που είναι ήδη φυλακισμένος, στερούνε αυθαίρετα τις άδειες του (και ενώ έχει “αφεθεί ελεύθερος” και ο ίδιος από τον ανακριτή). Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι ο Σπύρος Στρατούλης αγωνίζεται εδώ και χρόνια  μέσα στις φυλακές   ενάντια στην καταστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής των φυλακών του είπε να μην τολμήσει καν να σκεφτεί να ζητήσει άδεια .

Στο κείμενο ενημέρωσης που μοίρασαν οι αναρχικοί από το Λονδίνο οι οποίοι έκαναν την παρέμβαση,  αναφέρουν πως η υπόθεση Στρατούλη φέρνει στην επιφάνεια το αηδιαστικό πρόσωπο του δικαστικού και σωφρονιστικού συστήματος στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, την πλήρη  παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, την τιμωρία των κρατουμένων που συμμετέχουν σε πολιτικές δραστηριότητες και την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό των διευθυντών των φυλακών και των δικαστών.

b2ap3_thumbnail_stratoulis.london2.jpg

Σε απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύη στον   Σπύρο  Στρατούλη βρίσκονται και οι Ραμί Συριανός (ξεκίνησε απεργία πείνας στις 21 Νοεμβρίου), ο Ε.  Μουσταφά και ο Μ. Ραμαδάνογλου (από τις 25 Νοεμβρίου) .

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο