Ξανά στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε για τρίτη φορά, χθες Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου το πρωί,  ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης με έντονη κεφαλαλγία, ζάλη και σωματική καταβολή. Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται  46  ημέρες σε απεργία  πείνας  και έχει χάσει 16 κιλά που αντιστοιχούν στο 18% του σωματικού του βάρους. Σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά τις 40 ημέρες απεργίας πείνας και μετά την απώλεια του 18% του σωματικού βάρους αυξάνεται η πιθανότητα για απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία ενός απεργού πείνας. Να σημειώσουμε ότι ο οργανισμός του Σπύρου Στρατούλη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος λόγω των απεργιών πείνας που έχει κάνει στο παρελθόν. 

Ο Σπύρος Στρατούλης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 2 Δεκεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου  με τη συνοδεία μεγάλου αριθμού αστυνομικής δύναμης όπου η συμπεριφορά των γιατρών απέναντί του ήταν εντελώς αντιδεοντολογική -δεν εξηγούσαν στον απεργό πείνας τί κάνουν,  επέτρεψαν στην αστυνομία να παραβρίσκεται κατά τη διάρκεια της εξέτασής του,  τον πίεζαν να εγχειριστεί ενώ δεν ήθελε (στην πρώτη εισαγωγή) και τον αντιμετώπισαν ως ένα συνηθισμένο ασθενή και όχι ως απεργό πείνας (στη δεύτερη εισαγωγή) και τον έστειλαν μετά από μια μέρα πίσω στις φυλακές.Ο Δημήτρης Μπαμπαλής, προσωπικός γιατρός του Σπύρου Στρατούλη, μας ενημέρωσε ότι όταν ζήτησε να δει τον ασθενή του -κατά τη δεύτερη εισαγωγή του Στρατούλη στο νοσοκομείο- αρχικά του το αρνήθηκαν ενώ στη συνέχεια του επέτρεψαν να τον δει από το παράθυρο του δωματίου. Είπε επίσης ότι  του έκαναν καρδιογράφημα φορώντας του τις χειροπέδες, ότι το νοσοκομείο του πήγαινε  φαγητό δυο φορές την ημέρα στο δωμάτιο και ότι οι φρουροί έτρωγαν επιδεικτικά έξω από το δωμάτιό του.

Σημαντικό για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι επίσης το γεγονός ότι η διαδικασία για το βούλευμα σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων του Σπ.Στρατούλη, που ήταν να γίνει την Τρίτη 24/12, αναβλήθηκε επ’ αόριστον χωρίς να δωθεί η παραμικρή εξήγηση στη δικηγόρο του και χωρίς να ανακοινωθεί μια νέα ημερομηνία.

Πραγματικά είναι προφανές ότι το κράτος έχει επιστρατεύσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό για να λυγίσει τον Σπ.Στρατούλη όπως και είναι προφανές ότι  το  ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας συνεργάστηκε και συνέβαλε σ’ αυτή την καταστολή. Αυτό που δεν φαίνεται ιδιαίτερα κατανοητό είναι γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του κινήματος αδιαφορεί και αρνείται την αλληλεγγύη του σε έναν απεργό πείνας που αγωνίζεται για ένα δίκαιο λόγο και που η υπόθεσή του σε ό,τι αφορά με τις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με την υπόθεση “Στέκια Θεσ/νικης”,  θα έπρεπε λογικά να μας ενδιαφέρει όλους.  Ο Σπύρος Στρατούλης πάντως έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει ως το τέλος.

Σε απεργίας πείνας ως ένδειξη συμπαράστασης βρίσκονται οι Ραμί Συριανός (απο 21/11) Εργιόν Μουσταφά (απο 25/11) και Μιχάλης Ραμαδάνογλου (απο 25/11)

 

 

undefined

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Προηγούμενο άρθροROUNDABOUT 26-Γνεμα Αγερμού
Επόμενο άρθροROUNDABOUT 26-Γνεμα Αγερμού
Μετάβαση στο περιεχόμενο