10 χρόνια

Τελ Αβίβ: Χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες διαδηλώνουν για τα αιτήματα ασύλου τους (βίντεο)

b2ap3_thumbnail_tel.jpg

 

Χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες και  Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ το Σάββατο 28/12 το βράδυ, καλώντας την κυβέρνηση να απελευθερώσει αυτούς που έχουν φυλακισθεί και να εξετάσει τα αιτήματα ασύλου τους . Οι διαδηλωτές διαδήλωσαν ξεκινώντας από το πάρκο Levinsky στο νότιο Τελ Αβίβ και βάδισαν σιωπηλά προς την πλατεία Ράμπιν , όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία χωρίς ηχεία ή  φωτισμό.

Εκπρόσωποι των κοινοτήτων του Σουδάν και της Ερυθραίας  έδωσαν ομιλίες  και ανεγνώσθη μια επιστολή υποστήριξης από την ισραηλινή συγγραφέα και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sami Michael. 

Οι διαδηλωτές ζήτησαν «ελευθερία» και μερικοί κρατούσαν πανό με τους αριθμούς κράτησης τους και άλλοι με τη λέξη “ντροπή “, αναφερόμενοι στην πολιτική της κυβέρνησης .

Φυλλάδια που διανεμήθηκαν εξηγούν τι έχει περάσει η κοινότητα  την τελευταία εβδομάδα και γιατί διαδηλώνουν. Περιγράφουν πώς εκατοντάδες αιτούντες άσυλο έφυγαν από το κέντρο κράτησης Holot στη Νεγκέβ την περασμένη εβδομάδα για την Ιερουσαλήμ , με το μήνυμα ότι δεν είναι εγκληματίες  και απαιτώντας την ελευθερίας τους  και τα βασικά δικαιώματά τους.

” Η αστυνομία μας σταμάτησε με βιαιότητα και μας πήγε πίσω στη φυλακή . Άλλοι εκδιώχθηκαν στην έρημο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν βίαια πίσω στη φυλακή” , γράφει το φυλλάδιο.

” Τις τελευταίες ημέρες , είμαστε μάρτυρες μιας νέας πολιτικής σύμφωνα με την οποία  οι αρχές φυλακίζουν πρόσφυγες σε όλη τη χώρα με αυθαίρετο και βίαιο τρόπο . Διαδηλώνουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες τους και  εκφράζουμε το βαθύ μας αποτροπιασμό για τη μεταχείριση που λαμβάνουν. Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε την αναγνώριση και τα δικαιώματα των προσφύγων και να ζητήσουμε την ακύρωση της σκληρής νομοθεσίας”

Ο Kinde Yitzhak ,από την Ερυθραία, και ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας είπε  “Είμαστε πρόσφυγες που επιθυμούν την αναγνώριση , τα δικαιώματα και την ελευθερία . Ζητάμε μεταχείριση  σύμφωνη με τις δημοκρατικές αξίες του Ισραήλ και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας . “

Ο Εμμανουήλ , ένας άλλος άνδρας από την Ερυθραία , δήλωσε : “Έχουμε  πρόβλημα στην Ερυθραία, είναι  δικτατορία . Αν πάμε πίσω , θα πεθάνουμε ή θα μας βάλουν στη φυλακή . Θέλω ελευθερία . Εάν η κατάσταση γίνει καλύτερη θα πάμε εκεί , αλλά τώρα η κατάσταση είναι πραγματικά κακή και το Ισραήλ πρέπει να μαςαφήσει ελεύθερους.”

Ο εισαγγελέας Yifat Solel , άλλος διοργανωτής , είπε: ” Ακόμα κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να γεμίσει τις φυλακές Holot και Saharonim με κρατούμενους,  το 90 % των προσφύγων θα εξακολουθούν να περιπλανώνται στις πόλεις , κυρίως στις γειτονιές του νότιου Τελ Αβίβ , οι κάτοικοι των οποίων έχουν παραμεληθεί από την κυβέρνηση  και το δήμου για χρόνια.  Αντί να παράγουν ρεαλιστικές λύσεις – επιτρέποντας στους πρόσφυγες να εργάζονται σε όλη τη χώρα στον τομέα της γεωργίας και των κατασκευών , η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της εκδίωξής τους ” .

Το περασμένο Σάββατο μια παρόμοια διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην πόλη με περίπου 1.500 άτομα . (Πηγη: Haaretz)

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=cAuy6scJZEo","width":"800","height":"450"}

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=fxr3hXDlAI4","width":"800","height":"450"}

 

undefinedundefined

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο