Ενημέρωση για Σπύρο Στρατούλη στη Μεσημβρινή Ραδιοεφημερίδα της ΕΡΑ Open #Stratoulis

 

b2ap3_thumbnail_ERA_300x300.jpg

 

γράφει η filistina

Eνημέρωση για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη, που σήμερα βρίσκεται στην 49η ημέρα απεργίας πείνας, έγινε σήμερα από τον Παναγιώτη Κούστα στη Μεσημβρινή Ραδιοζώνη της ΕΡΑ Οpen. Στο ηχογραφημένο απόσπασμα αναφέρονται τα αιτήματα του Σπύρου Στρατούλη, η εγκληματική ολιγωρία των δικαστικών αρχών και η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Επειδή δυστυχώς το απόσπασμα κόπηκε απότομα (για τεχνικούς λόγους) να προσθέσω αυτά που αναφέρθηκαν στη συνέχεια σχετικά με τη ψυχολογική πίεση που υπέστη ο Σπύρος Στρατούλης στο Νοσοκομείο, από ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και αστυνομία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να υπογράψει και να επιστρέψει πίσω στις φυλακές.

Στη συνέχεια της εκπομπής αναφέρθηκε πώς:

Το ιατρικό προσωπικό επέτρεπε στην πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη που φύλαγε τον Στρατούλη να παραβρίσκεται στο χώρο που γινόταν η ιατρική εξέταση, ενώ είχε το δικαίωμα να το απαγορεύσει  και βασικά είχε την υποχρέωση να το απαγορεύσει. Επίσης, απαγορεύθηκε στον προσωπικό γιατρό του Στρατούλη όχι μόνο να τον εξετάσει αλλά ακόμα και να του μιλήσει, απαγόρευση που δεν την είχε στις φυλακές.  Και μαζί με όλα αυτά, να του φέρνουν φαγητό δυο φορές την ημέρα, να ζητάει  ένα μπουκαλάκι νερό και να μην του δίνουν – και να αναγκάζεται να πηγαίνει μόνος του με τον ορό στις τουαλέτες για να πιει –  η νοσοκόμα να φοβάται να μπει μόνη της χωρίς συνοδεία αστυνομικού, είναι  κάποιες από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της κατάστασης στο νοσοκομείο. 

Κάτω από αυτή την ψυχολογική πίεση ήταν επόμενο ο Σπύρος Στρατούλης να προτιμήσει να επιστρέψει στις φυλακές και έτσι και έπραξε και ενώ η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο.

Ανφέρθηκε επίσης ότι υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών που έχουν φερθεί με απόλυτο σεβασμό σε απεργούς πείνας, όπως π.χ. οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας στην περίπτωση των Τούρκων απεργών πείνας, και πως όλα αυτά που συνέβησαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας με τον Σπ. Στρατούλη θα έπρεπε να απασχολήσουν σοβαρά τον Ιατρικό Σύλλογο.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=ih_BNBpe-sc&feature=youtu.be","width":"800","height":"450"}

Να προσθέσω πως ο αγώνας που δίνει ο Σπ.Στρατούλης δεν είναι μόνο για τον εαυτό του και θα έπρεπε να μας αφορά όλους διότι αφορά στη δικαιοσύνη και στον τρόπο που οι δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν κάποιον που κρατάνε όμηρο στα χέρια τους, αφορά στην ποινικοποίηση των σχέσεων και στις διαδικασίες με τις οποίες μπορούν να εμπλέξουν κάποιους σε αστυνομικές σκευωρίες  αλλά, και σε κάτι που προέκυψε στην πορεία και έχει να κάνει με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρικού προσωπικού που επιτρέπει στην αστυνομία να μετατρέπει ένα νοσοκομείο  σε άσυλό της.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο