Μαζική η αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο κατά των ναζιστικών πογκρόμ

 

Δύο βδομάδες μετά οι ένοχοι των ρατσιστικών επιθέσεων κυκλοφορούν ανενόχλητοι με τις πλάτες του Αστυνομικού Τμήματος Ασπρόπυργου.

Μάλιστα η Αστυνομία σε συνεργασία με νεοναζιστική συμμορία επιχείρησε άδοξα, χωρίς επιτυχία, να σταματήσει την αντιφασιστική διαδήλωση με μια επίδειξη δύναμης και τρόμου. Ηταν η κορύφωση μιας βδομάδας ασφυκτικών πιέσεων για την ακύρωση της διαδήλωσης από τη μεριά της Αστυνομίας που κινδυνολογούσε ασύστολα για να καλύψει τους νεοναζί φίλους της.
Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών στην συγκέντρωση από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων των καθηγητών, των δασκάλων και των εργαζόμενων του Θριάσιου νοσοκομείου, της Πακιστανικής Κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ συγκροτήθηκε πορεία στο δρόμο με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα.

Η Αστυνομία ζήτησε να μην προχωρήσει η πορεία μέχρι να φύγει η 20μελής ναζιστική συμμορία(!) την οποία κατεύθυνε άτομο που χαιρέτησε ναζιστικά και τους οδηγούσε να επιτεθούν στη πορεία.

Οι λιγοστοί νοσταλγοί του Χίτλερ αποκρούστηκαν σε δευτερόλεπτα και η διαδήλωση βάδισε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο οι νεοναζί είχαν συναντήσει πριν έρθουν στη Πλατεία ένα σαραντάχρονο Πακιστανό μετανάστη που έβγαινε από χώρο θρησκευτικής λατρείας και του άνοιξαν το κεφάλι με ένα ξύλο. Νοσηλεύεται στα επείγοντα στο Θριάσιο.

Η ίδια η ναζιστική επίθεση δείχνει ΠΟΙΟΙ οργανώνουν τα πογκρόμ στο Ασπρόπυργο και ποιοι τους έκαναν πλάτες για άλλη μια φορά. Δεν μας προξένησε καμία εντύπωση ότι μετά την αποτυχημένη συνεργασία με την Αστυνομία κανένας δεν συνελήφθη.

Η διαδήλωση έστειλε το μήνυμα της ενότητας των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση των αφεντικών και της κυβέρνησης που μοιράζει απολύσεις, χαράτσια και κλεισίματα εργοστασίων σπέρνοντας την φτώχεια και την ανεργία. Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ και παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή από την ίδια την πολιτική της. Δεν θα την αφήσουμε φώναξαν ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες και έδωσαν νέο ραντεβού στη Γενική Απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο