Απήχθησαν στη Συρία πέντε μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ενημερώνεται)b2ap3_thumbnail_E0F65908FBE93006544745CF3B73F75F.jpg
 
 
 
Δαμασκός, Συρία


Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

* Σύμφωνα με την ισπανική eldiario   ο Αμπού Χασάν, εκπρόσωπος του ισλαμιστικού δικτύου Ahrar ash-Sham Al Islami   είπε ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν Γάλλοι και Γερμανοί γιατροί  και θα ανακριθούν από ισλαμιστικό δικαστήριο με την κατηγορία της συνεργασίας με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι Τζιχαντιστές είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή περίπου 30 δημοσιογράφων από την αρχή του πολέμου, Σύριων και ξένων, μεταξύ των οποίων και οι Ισπανοί Javier Espinosa, Marc Marginedas και Ricardo García Vilanova.

 

*Σύμφωνα με το Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι απαχθέντες από του Γιατρούς Χωρίς Σύνορα είναι από τη Σουηδία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και το Περού.

 

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014


*Πέντε μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα απήχθησαν από το σπίτι τους στη βόρεια Συρία το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε η οργάνωση, τονίζοντας ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει την εθνικότητα των απαχθέντων ή τον ρόλο τους, αλλά τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με όλους τους απαραίτητους φορείς

και ότι για  την ασφάλεια του προσωπικού της οργάνωσης δεν μπορεί να παράσχει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία αυτή τη στιγμή .

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δήλωσαν ότι οι πέντε απαχθέντες κρατούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ανάκριση. Δεν ανέφερε ποια πλευρά τους κρατά.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν λάβει έγκριση από τη Δαμασκό για τη διανομή βοήθειας στη Συρία, αλλά επιχειρούν σε περιοχές που ελέγχουν τζιχαντιστές.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι απαχθέντες εργάζονται σε έξι νοσοκομεία και τέσσερα κέντρα υγείας στη βόρεια Συρία.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δώδεκα μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ και 32 εθελοντές ή εργαζόμενοι στο συριακό τμήμα της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011, οπότε ξεκίνησε η κρίση στη Συρία.

Τον Σεπτέμβριο 2013 σκοτώθηκε στη βόρεια Συρία ο Σύριος

χειρουργός

Δρ Muhammad Abyad, 28 ετών, ο οποίος εγαζόταν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 

Το πτώμα του βρέθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Χαλέπι. 

Οι ομάδες των ΓΧΣ  αποτελούνται από προσωπικό διεθνών και Σύριων και εργάζονται σε  έξι νοσοκομεία και τέσσερα κέντρα υγείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας .

Μεταξύ Ιουνίου 2012 και Ιουλίου 2013, οι ομάδες των ΓΧΣ στη Συρία πραγματοποίησαν  περισσότερες από 66.000 ιατρικές συνεδρίες, 3.400 χειρουργικές επεμβάσεις και βοήθησαν 1.400 γεννήσεις .

 

Από το twitter:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο