Παιδιά στην Παλαιστίνη στέλνουν επιστολή στον Μπαν Κι Μουν για να πάρουν πίσω τη μπάλα τους

b2ap3_thumbnail_ma5.jpg
 
ΒΗΘΛΕΕΜ ( Ma’an ) – Μια ομάδα παιδιών σε ένα παλαιστινιακό χωριό νότια του Tulkarem πήραν την απόφαση να γράψουν μια επιστολή απ ‘ευθείας στα Ηνωμένα Έθνη για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τη μπάλα ποδοσφαίρου τους από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές .

Τα παιδιά στο χωριό Καφρ Σουρ έστειλαν  επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Ban Ki – Moon μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης  ζητώντας του να παρέμβει,  όταν η μπάλα τους  έπεσε σε εδάφη που έχουν κατασχεθεί  από τις ισραηλινές αρχές για την κατασκευή του διαχωριστικού τείχους που περνάει μέσα από το χωριό τους .

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Δήμου,  Imad Zibda, όλα ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός, ο Αμίρ,  παίζοντας ποδόσφαιρο στο χωριό του κλώτσησε την μπάλα πολύ μακριά,  σε μια περιοχή του χωριού που είναι υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο και πέρα από τα συρματοπλέγματα ,

Η ομάδα των παιδιών  εξήγησε στο Ma’an ότι η Ισραηλινή κατοχή δεν σεβάστηκε τα δικαιώματά τους με το να μην τους επιτρέπει να ξαναπάρουν τη  μπάλα, η οποία είχε εξαφανιστεί πίσω από τα συρματοπλέγματα του διαχωριστικού τείχους.

Τόνισαν ότι έχουν το δικαίωμα να παίζουν στη δική τους γη  χωρίς κανένα περιορισμό . Εξέφρασαν τον φόβο  ότι η μπάλα δεν θα  επιστραφεί ποτέ διότι εχει πέσει από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος . Φοβούνται επίσης ότι όλα τα εδάφη του χωριού που έχουν κατασχεθεί από το Ισραήλ, θα έχουν  παρόμοια μοίρα.

Ο επικεφαλής του Δήμου, Zibda, είπε ότι το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το Τείχος  είναι απαραίτητο για την προστασία και την ασφάλειά του αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το Ισραήλ επιδιώκει να κατάσχει όλο και περισσότερες εκτάσεις γης των Παλαιστινίων προκειμένου να επεκτείνει τους εβραϊκούς εποικισμούς .

Ο ισραηλινός εποικισμός Salit  βρίσκεται ακριβώς στα δυτικά του χωριού στην γη που έχει κατασχέσει το Ισραήλ από τους ντόπιους .

b2ap3_thumbnail_ma1.jpg

Το Ισραήλ ξεκίνησε την κατασκευή του διαχωριστικού Τείχους  το 2002  και από τότε κατάσχει τακτικά μεγάλες εκτάσεις παλαιστινιακής γης για την κατασκευή του. Όταν το φράγμα των 435 μιλίων ολοκληρωθεί, το 85 τοις εκατό από αυτό θα έχει κατασκευαστεί μέσα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη .

Το 2004, το Διεθνές Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το Τείχος διαχωρισμού είναι παράνομο και “ισοδυναμεί με προσάρτηση . “

Περισσότεροι από 500.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν σε εποικισμούς σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ , κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου .

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα παλαιστινιακά εδάφη, των οποίων η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελούν μέρος, κατελήφθησαν  από τον ισραηλινό στρατό το 1967.

 

ΠΗΓΗ: ma’an

 

b2ap3_thumbnail_ma2.jpgb2ap3_thumbnail_ma3.jpgb2ap3_thumbnail_ma4.jpg

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο