Μερικές απλουστευμένες επιβεβαιώσεις των τελευταίων μηνών

 

Πρόεδρος και μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξαπάτησαν προεκλογικά το ελληνικό εκλογικό σώμα. Γνώριζαν την κατάσταση και όχι μόνο την απέκρυψαν, αλλά χρησιμοποίησαν ευφυολογήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση (π.χ. «Λεφτά υπάρχουν»).

Η κυρία Ζωή Γεωργαντά, υπάλληλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «φούσκωσε» τεχνητά το έλλειμμα από 12% στο 15,4% το 2009, ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει την επιβολή των μετέπειτα μέτρων καθώς και την εκκίνηση του δανεισμού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε οριστεί ένας πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ  (Πρώτο Θέμα, Ελευθεροτυπία Ι, Ελευθεροτυπία ΙΙ).

Δεν τιμωρήθηκε κανένα πρόσωπο (πολιτικό ή μη) υπεύθυνο για ένα από το πολλαπλά σκάνδαλα που έγιναν ευρέως γνωστά (Siemens I, Siemens II, Υποβρύχια, Βατοπέδι, Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ.).

Συνεργασία Ελληνικής κυβέρνησης Σημίτη και Goldman Sachs για την απόκρυψη του δημοσιονομικού χρέους της χώρας (New York TimesSpiegel, Πρώτο Θέμα).

Αστυνομικοί-προβοκάτορες υποκινούν τα επεισόδια σε ένα στημένο παιχνίδι εκφοβισμού και εντυπώσεων (28 Ιουνίου, Ασφαλίτης στην πορεία του ΠΑΜΕ, κουκουλοφόροι και ΜΑΤ σε συνεργασία-15 Ιουνίου).

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση για προσωπικό-οικογενειακό οικονομικό όφελος εις βάρος της Ελλάδας. «Ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται», λέει ο Adreas Mölzer σε σχετική ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (επίσης Ερώτηση Καμμένου στη Βουλή, Άρθρο Ελευθεροτυπίας, Άρθρο Antinews).

Η διάθεση της κυβέρνησης να καταστείλει κάθε ειρηνική και έννομη αντίδραση τρομοκρατώντας τον κόσμο φάνηκε με τις επιθέσεις της αστυνομίας σε ηλικιωμένους, γυναικόπαιδα, τουρίστες(!), τη χρήση χιλιάδων (ληγμένων) δακρυγόνων σε μια μέρα, καθώς και από τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα (Κυπραίος -τον οποίο τον άφησαν κωφό- και Αυγερόπουλος). Παραθέτω ένα από τα πολλά κλιπάκια βαρβαρότητας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάπως έτσι ή και από το σχετικό thread στο real-democracy.gr.

Οι δημοσιογράφοι μεγάλων καναλιών-εφημερίδων ακολουθούν πιστά τις προσταγές των αφεντικών τους προσφέροντας στοχευμένη παραπληροφόρηση. Ο κόσμος αγανακτεί και σε ορισμένες περιπτώσεις περνά σε «συμβολική» αντεπίθεση (επίθεση στον Τέλλογλου, γιαούρτωμα του Πρετεντέρη, η καθιέρωση του όρου Μανδραβελισμός). Κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν κωλοτούμπα (μόνοι τους το αποφάσισαν;).

Η Ελλάδα τελικά διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου σε μεγάλες ποσότητες. Έχουμε και φυσικό αέριο. Όλα αυτά είναι εκμεταλλεύσιμα.

Το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο υφίσταται και είναι υπέρογκο (575 δις ευρώ σύμφωνα με τον Jacques Delpla).

Ο Αλέξης Παπαχελάς και η εκπομπή του «Οι Φάκελοι» είναι φιλικά προσκύμμενοι στις Η.Π.Α. λένε τα Wikileaks. Το ίδιο επιβεβαιώνουν και για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ρατσιστικές ακροδεξιές ομάδες ατόμων –οι οποίες δέχθηκαν και τις ευχαριστίες του «συνειδητοποιημένου» δολοφόνου Breivik– ενεργούν με τη «βοήθεια» της Αστυνομίας. Με άλλα λόγια, εκείνοι ξυλοκοπούν μετανάστες (ή αντιφρονούντες) και η αστυνομία απλά παρακολουθεί (Σχέσεις στοργής ΕΛ.ΑΣ. – Χρυσής Αυγής, ΜΑΤ και Χρυσή Αυγή, MAT και Χρυσή Αυγή ΙΙ, Ακροδεξιοί κυνηγούν μετανάστες).

Η κυβέρνηση φοβούμενη ίσως την οργή του λαού, αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πλέον το αποτέλεσμα μπορεί να έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευθύνει τα βλέμματα του κόσμου αλλού. Προτείνει αλλαγές στην παιδεία και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Το αντίστοιχο νομοσχέδιο υπερψηφίζεται στη βουλή.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεπουλά καθετί ελληνικό (ακόμα και κερδοφόρους κρατικούς οργανισμούς), επιβάλει αυξημένη έμμεση και άμεση φορολογία στον ελληνικό λαό, μειώνει μισθούς, συντάξεις καθώς και τις κρατικές εισφορές στους τομείς της υγείας, παιδείας κλπ. Παρόλα αυτά δε δύναται να ικανοποιήσει τους όρους των δανειστών, υποπίπτει σε «επιλεκτική» χρεοκοπία και συνεχίζει να επιβάλλει ακόμα περισσότερα και εξοντικά μέτρα. Οι θεωρίες μερικών επιβεβαιώνονται.

Σεπτέμβρης 2011 και βιβλία για τα σχολεία δεν υπάρχουν. Οι μαθητές αν κάνουν μάθημα, θα το κάνουν με φωτοτυπίες μέχρι και το Νοέμβριο.

Κάποιος ίσως να περίμενε οργανωμένη και αμείλικτη αντίδραση από την Αριστερά της βουλής (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ). Αποδείχθηκε ότι αυτές οι πολιτικές παρατάξεις είναι επιτυχώς ενταγμένες στο σύστημα. Κατά βούληση άβουλες.

Υγιής κοινωνία δεν υφίσταται, όσο το σύστημα που την ορίζει και την κατευθύνει είναι άρρωστο.

Πηγή: http://www.lampos.net/epivevaiwseis-twn-teleutaiwn-mhnwn

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments