Ο μικροαστισμός του ΚΚΕ ξαναχτυπά: δεν θέλουν τη μονάδα απεξάρτησης στο νοσοκομείο Νίκαιας

Αντιγράφω από το “Ριζοσπάστη”, οι υπογραμμίσεις δικές μου:

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί, στην είσοδο του νοσοκομείου, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, μαθητές, γονείς, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, κάτοικοι της περιοχής. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, ο σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ο Εξωραϊστικός σύλλογος Αγίας Τριάδας, η Μέριμνα, ο ΑΦΟΑΝ – Κ. Βάρναλης, ο ΟΦΟΝ και ο σύλλογος Πολυκατοικιών.

Οπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, η κυβέρνηση αντί να δώσει χρήματα για την απεξάρτηση των εξαρτημένων ατόμων, φορτώνει στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία τη χορήγηση των υποκατάστατων. Επιπλέον ο χώρος που θα εγκατασταθεί ο ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο της Νίκαιας βρίσκεται απέναντι από το 4ο Λύκειο, κοντά στο 6ο Γυμνάσιο και δίπλα στον Παιδικό Σταθμό του νοσοκομείου.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους όπως η δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου φορέα με δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και του ζήτησαν να μην επιτρέψει την εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ. Από την συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε πως μέχρι στιγμής και παρά τις αρχικές υποσχέσεις, δεν έχει αποσταλεί στο νοσοκομείο προσωπικό για τη λειτουργία της μονάδας η οποία τελικά θα λειτουργήσει με προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο ήδη δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των υπαχουσών αναγκών.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές πως θα αντισταθούν στην εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην είσοδο του νοσοκομείου.

Για σιγά λίγο ρε, για σιγά…

Ποιός είναι ο λόγος που είναι αντίθετο το τοπικό ΚΚΕ, επειδή γειτονεύει με εκπαιδευτικά ιδρύματα??? Η γειτνίαση άραγε δεν επηρεάστηκε από άλλες ασθένειες και ασθενείς??? Καμιά μεταδοτική ασθένεια δεν θεώρησαν πως απείλησε την λειτουργία των σχολείων, παρά μόνο ο τόπος θεραπείας των ναρκομανών???

Αυτό το τελευταίο με το δημόσιο φορέα που θα “τρέξει” το πρόγραμμα, μάλλον ακούγεται σαν χοντρή παπαριά. Αφού ο ΟΚΑΝΑ δεν μπορεί να το τρέξει και θα το κάνει έτσι κι αλλιώς το νοσοκομείο, τι τους χαλάει???

Μην ανησηχείτε, και τα μέλη του ΚΚΕ είναι μικροαστοί, όπως πολλοί ακόμα, που θέλουν η απεξάρτηση να γίνεται στα βουνά, λες και είναι διαδικασία ξεβράκωτων ήπιων ηθών κι όχι μια αρρώστια που γεννιέται και εξελίσσεται μέσα στις πόλεις με την ανοχή και συνδρομή των κάθε λογής μπάτσων.

Αυτοί εκεί ξέρουν το ρόλο τους, λένε από την αρχή “όχι στην απεξάρτηση εδώ” για να μην αναγκαστούν να συγκρουστούν με τα ναρκοσυμφέροντα που θα μεταβάλουν την περιοχή σε τόπο διακίνησης.

Το ξέρουμε το παρακάτω, οχι μόνο δεν θα συγκρουστούν αλλά θα στριμωχτούν άσχημα καθώς θα το αφήσουν να γίνει, αλληθωρίζοντας σε κανά ψήφο σε τίποτα εκλογές από κανά ξεχασμένο. Αλοίμονο, χωρίς τομές στην κοινωνία δεν έρχεται κανένα πολιτικό κέρδος!

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο