Προειδοποίηση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου προς το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο ΑΣΟΕΕ

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάζει την κατάληψη αίθουσας διδασκαλίας του Πανεπιστημίου από την συλλογικότητα «Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο ΑΣΟΕΕ». Στο κείμενο της καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να παραδώσουν την αίθουσα στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. 

Σε περίπτωση που συνεχίσουν την κατάληψη εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για την «αποκατάσταση της νομιμότητας και της καλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου», δηλαδή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων μετά από κλήση τους από τον Πρύτανη.

Ακολουθεί το κείμενο της Συγκλήτου:

1. Θεωρεί δημοκρατικά αδιανόητο, εκπαιδευτικά καταστροφικό και κοινωνικά προκλητικό, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, πανεπιστημιακές αίθουσες διδασκαλίας να καταλαμβάνονται από ομάδες που αντιλαμβάνονται το δημόσιο πανεπιστήμιο ως χώρο αυθαίρετης και άνομης δράσης και παραβατικής συμπεριφοράς, παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του και την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου.

2. Το ΟΠΑ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει στους φοιτητές του την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και να διατηρήσει την υψηλή αναγνώρισή του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε αντίξοες συνθήκες, με χαμηλούς προϋπολογισμούς και με περιορισμένες υποδομές. Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του από ομάδα ή ομάδες που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καταλαμβάνουν αυθαίρετα χώρους και να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου είναι πράξη παράνομη, στρέφεται ενάντια στους φοιτητές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ, και παραβιάζει τον σκοπό ύπαρξης αυτών των υποδομών ως χώρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

3. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ καταδικάζει ομόφωνα και με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την παραπάνω παράνομη ενέργεια και καλεί τους καταληψίες άμεσα να αποχωρήσουν και να παραδώσουν την αίθουσα στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της καλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο