Αθώοι οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Kelly Thomas, έναν ψυχικά ασθενή και άστεγο άντρα

Λίγα λεπτά μετά αφού στις 13 Ιανουάριου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία που αθώωνε τους δύο πρώην αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Fullerton, οι οποίοι κατηγορούνταν για το μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Kelly Thomas , ένας ηττημένος Εισαγγελέας ο Tony Rackauckas στάθηκε μπροστά από πλήθος τηλεοπτικές κάμερες και σχεδόν τρεις δεκάδες δημοσιογράφους, με την ελπίδα να κάνει μια χαριτωμένη εξόδο από μία καταστροφική δίκη.

Ο  συντηρητικός εισαγγελλέας Rackauckas, δήλωσε ότι δέχτηκα σχετικά σύντομα , οκτώ ώρες μετά το κλείσιμο της δίκης, την απόφαση των ενόρκων που αθώωνε τους αστυνομικούς Manuel Ramos και Jay Cicinelli : Το θεώρησε επιτυχία καθώς ο στόχος του ήταν οι ένορκοι που εκπροσωπούν την κοινότητα των πολιτών,  να αποφασίσουν αν η βίαιη δολοφονία του 37χρονου , άστεγου άνδρα τον Ιούλιο του 2011 ήταν λογική .
«Η αστυνομία πρέπει να λογοδοτεί στην κοινότητα», δήλωσε ο εισαγγελέας .
Ο Manuel Ramos και ο Jay Cicinelli ξυλοκόπησαν άγρια τον  Kelly Thomas με κλομπ και ένα όπλο αναισθητοποίησης, αφήνοντάς τον σε κωματώδη κατάσταση. Πέθανε πέντε μέρες αργότερα .

b2ap3_thumbnail_mannyramoshappy-thumb-518x391.jpg

Ο Ron Thomas , ο πατέρας του Kelly Thomas , είπε ότι ήταν έκπληκτος από την απόφαση , λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε δει τέτοια παρεκτροπή της δικαιοσύνης .
Ο Thomas πρότεινε επίσης, ότι θα πρέπει οι ομοσπονδιακές αρχές να εξετάσουν την υπόθεση .
Ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, John Barnett , δήλωσε στους δημοσιογράφους : ” Αυτοί  οι ειρηνικοί αξιωματικοί έκαναν τη δουλειά τους … έκαναν αυτό που είχαν εκπαιδευτεί να κάνουν . “
Το περιστατικό , είχε καταγραφεί σε ταινία επιτήρησης  και παρουσιάστηκε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της δίκης , αλλά κάθε πλευρά κατέληξε σε διαφορετικά συμπεράσματα ως προς το τι έδειξε .

Οι κατήγοροι τόνισαν ότι το βίντεο δείχνει μια πραγματική ανθρωποκτονία με τους αξιωματικούς να ξυλοκοπούν έναν άστεγο άνδρα , ακόμη και όταν φώναζε για βοήθεια . Οι δικηγόροι υπεράσπισης είπαν, ότι δείχνει δύο αστυνομικούς να προσπαθούν να συγκρατήσουν έναν βίαιο ύποπτο.
Το γραφείο του ιατροδικαστή αναφέρει ότι ο Τόμας, πέθανε από εγκεφαλική βλάβη από έλλειψη οξυγόνου που προκαλείται από συμπίεση του θώρακα και άλλα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της πάλης του με την αστυνομία .

(πηγή http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-live-verdict-in-kelly-thomas-police-murder-case-20140113,0,5661959.story#axzz2qPR0xShM)

(μετάφραση/προσαρμογή Συλβια)

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού και το βίντεο μπορείτε να το δείτε στο ακόλουθο άρθρο http://omniatv.com/blog/2095-2012-05-11-07-49-23

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο