10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Απαλλακτικό βούλευμα για τον Σπύρο Στρατούλη

 painting.jpg

 

γράφει η filistina

 

Εκδόθηκε επιτέλους το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο απαλλάσσει τον Σπύρο  Στρατούλη, αλλά και τους υπόλοιπους 59 κατηγορούμενους για την πολιτική υπόθεση “Στέκια Θεσσαλονίκης”  από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.  Παρέμειναν μόνο οι κατηγορίες για πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει ότι  ο Σπύρος Στρατούλης δικαιούται να του επαναχορηγηθούν οι άδειες εξόδου, που του είχαν απαγορεύσει επειδή εκκρεμούσε η δίκη για την υπόθεση.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική νίκη που δικαιώνει τον ίδιο αλλά και το κίνημα  αλληλεγγύης που τον στήριξε.

Ο  αγώνας που έδωσε ο Σπύρος Στρατούλης μέσω της έσχατης λύσης που μπορεί να επιλέξει ένα κρατούμενος, της απεργίας πείνας, ήταν ένας αγώνας όχι μόνο για να απαλλαχθεί από τις κακουργηματικές κατηγορίες και να ξαναπάρει τις άδειες του αλλά και για να υποστηρίξει έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, αυτό των αδειών εξόδου, που έχουν διεκδικήσει και κερδίσει οι κρατούμενοι εδώ και 25 χρόνια και που προσφάτως αμφισβητήθηκε από την κυβέρνηση και απειλείται με κατάργηση.

Να θυμίσουμε ότι ο Σπύρος Στρατούλης σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου 2013 όταν ανακοινώθηκε ότι έγινε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, δηλαδή μετά από 61 ημέρες απεργία πείνας.

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο