MUTINY

   mutiny

Picture
2200, οι κοινωνίες έχουν μετατραπεί σε φέουδα των πολυεθνικών και του θεάματος. Οι φυσικοί πόροι στον πλανήτη εξαντλούνται, σύμφωνα πάντα με την επίσημη εκδοχή της εξουσίας. Οι πληθυσμός παραδίδεται στην ένδεια.
Οι πρώτες παγκόσμιες εξεγέρσεις καταπνίγηκαν στο αίμα  και η απόλυτη , μοιρολατρική αποδοχή του νέου κατεστημένου έδωσε την θέση του στον αγώνα για ελευθερία των λαών.
Picture
Η ολοένα και περισσότερο ανάγκη για δωρεάν εργατικά χέρια σε συνάρτηση με την ολοένα  αυξανόμενη παραβατικότητα των λαών οδήγησε τις εξουσίες στην δημιουργία μιας πλωτής φυλακής,,ε την ονομασία το “ΠΛΟΙΟ”.
 Σ αυτήν την ιδιόμορφη φυλακή, οι τρόφιμοι της εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο με μια ανάπαυλα μόνο 5 ωρών για φαΐ και ύπνο.

 
Picture
Το “ΠΛΟΙΟ” είχε αράξει στο λιμάνι, όπως έκανε κάθε μήνα, μιας και το προσδόκιμο ζωής των νεο-σκλάβων του, ήταν περίπου 2 μήνες μετά τον εγκλεισμό τους σε αυτόν.
Η νέα φουρνιά καταδικασθέντων που ήρθε να παραλάβει αποτελούνταν από έναν χάκερ,  έναν κλέφτη και αντάρτη και μια πόρνη.
Picture
Πλέον, όλοι οι καταδικασθέντες , γνώριζαν πως με την είσοδο τους στο “ΠΛΟΙΟ”, τους μένανε 2 μήνες ζωής, πριν πεθάνουν από υπερκόπωση.
Η Βένια, η πόρνη, γνώριζε επίσης κάτι ακόμα, πως πριν πεθάνει θα την είχε γλεντήσει πρώτα κάθε άντρας της φυλακής, συμπεριλαμβανομένων των κρατούμενων και των δεσμοφυλάκων τους.

Picture
Ο πιτσιρικάς των νεο-εισερχόμενων στην φυλακή, ο Λευτέρης,είχε αποσπάσει χρήματα μέσω hacking, από μια τράπεζα. Δεν πρόλαβε να τα χαρεί όμως. Όταν σάλπαρε το πλοίο και οδήγησαν τους κρατούμενους  στα αμπάρια , βρέθηκαν μπροστά σε μια ολόκληρη βιομηχανία όπλων. 100 περίπου κρατούμενοι με αλυσίδες στα πόδια και στα χέρια δούλευαν ασταμάτητα.
Ο Βολφ, ο κυβερνήτης του πλοίου εμφανίστηκε μπροστά τους με μια ομάδα ενόπλων , ξέχωρα από τους ένοπλους δεσμοφύλακες που τους συνόδευαν.
Τους είπε λίγα λόγια και σταράτα.
Τους εξήγησε πως στο αεροπλανοφόρο φτιάχνανε όπλα. Η δουλειά ήταν επικίνδυνη και λεπτή πολύ και πως με την πρώτη ένδειξη απροσεξίας εκ μέρους τους , οι φρουροί τους είχαν δικαίωμα να τους εκτελέσουν , δίχως να αναφέρουν στον ίδιο.
Ο Λευτέρης, όση ώρα μιλούσε ο Βολφ, έριχνε κλεφτές ματιές στην Βένια, της οποίας το πρόσωπο είχε αγριέψει, ως μια προσπάθεια να μην δείξει τον πανικό που ένιωθε μέσα της

Picture
Η πρώτη εβδομάδα πέρασε δίχως κάποιο απρόοπτο συμβάν. Εκτός από την υπερεντατική δουλειά που αναγκάστηκαν να υποστούν η Βένια, ο Λευτέρης, ο αντάρτης Οδυσσέας και ο ληστής Ηρακλής.
Καθώς κοιμόντουσαν, χαράματα Κυριακής προς Δευτέρα, δυο δεσμοφύλακες πλησίασαν την Βένια. Την ξύπνησαν και απλά της είπαν “πάμε”.
Ο Λευτέρης αντιλήφτηκε το σκηνικό και σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας
-Που την πάτε;
Από τις φωνές του είχαν ξυπνήσει και ο Οδυσσέας με τον Ηρακλή
Ο ένας δεσμοφύλακας τράβηξε το ούζι του και σημάδεψε τον πιτσιρικά λέγοντας του
-Στην δεύτερη κουβέντα που θα πεις , έχεις αποχαιρετήσει αυτόν τον πλανήτη.
Picture
-Μην φοβάσαι μικρέ, είπε με ήρεμη φωνή ο Οδυσσέας σημαδεύοντας με ένα όπλο τους δυο δεσμοφύλακες, δεν θα έχουμε καταπονηθεί τόσο ώστε να μας θέλουν νεκρούς, σωστά;
-Τι στο διάολο γίνετε; ψιθύρισε ο δεσμοφύλακας  που κατέβαζε το ούζι του και το έδινε στον Ηρακλή, ενώ την ίδια στιγμή και ο δεύτερος δεσμοφύλακας έδινε το δικό του όπλο στην Βένια.
Ο Ηρακλής, ως καλός κλέφτης που ήταν, επί μια βδομάδα περνούσε κρυφά  στον χώρο που κοιμόντουσαν κομμάτια από τα όπλα που κατασκεύαζαν.
Ο Οδυσσέας , ως αντάρτης ήταν εξοικειωμένος με την συναρμολόγηση των κομματιών και απλά περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν
Picture
Αφού λύθηκαν οι 4 τους, σπεύσανε να λύσουν και τους υπόλοιπους νεο-σκλάβους του πλοίου.
Επιτέθηκαν στην φρουρά που φυλούσε το αμπάρι και την αφόπλισαν αμέσως.
Μετά με τα όπλα που οι ίδιοι κατασκεύασαν  ανέβηκαν στο κατάστρωμα και συγκρούστηκαν με τους ένοπλους φρουρούς της φυλακής.
Σαφώς ήταν υπεράριθμοι και πλέον καλά εξοπλισμένοι ώστε γρήγορα να κυριαρχήσουν στο αεροπλανοφόρο.
Ο Οδυσσέας με την Βένια, τον Λευτέρη, τον Ηρακλή και τρεις ακόμα παλαιούς κρατουμένους κατευθύνθηκαν στην καμπίνα του Βολφ.
Οι δυο φρουροί του προσπάθησαν να τραβήξουν τα όπλα τους αλλά εξουδετερώθηκαν αμέσως.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Οδυσσέας κοιτούσε κατάματα τον Βολφ

Picture
O Οδυσσέας κοίταξε τον Βόλφ
Ο Βολφ ακούμπησε την πλάτη του άνετα στην καρέκλα του
-Κανείς σας δεν μπορεί να πιλοτάρει αυτό το μαραφέτι, είπε στον Οδυσσέα χαμογελώντας, εκτός από εμένα.
Ο Οδυσσέας κοίταξε τον Λευτέρη.
-Μπορείς να το κουμαντάρεις; ρώτησε τον πιτσιρικά
-Από που να ξέρω; του απάντησε
-Κομπιουτεράς δεν είσαι ρε φίλε;
Ο πιτσιρίκος κούνησε καταφατικά το κεφάλι του
-Αυτό εδώ το πράμα δουλεύει με κομπιούτερ, εσύ είσαι κομπιουτεράς….
-Θα χρειαστώ να κατεβάσω κάποια δεδομένα και να…, τον διέκοψε ο Λευτέρης πριν τον ξαναδιακόψει ο Οδυσσέας
-Κάντο, μετά έβγαλε το πιστόλι του, κοίταξε τον Βολφ και του είπε, είσαι στρατιωτικός φατνάζομαι
Ο Γερμανός κούνησε το κεφάλι του καταφατικά πριν πει
-Ναύαρχος του νότιου Φέουδου.
-Ήμουν και γω στρατιωτικός ξες, πριν μας γαμήσουν τον πλανήτη οι αφέντες σου.
-Τι βαθμό κατείχες;
-Λοχαγός
-Σε ειδικές δυνάμεις;
Ο Οδυσσέας κούνησε το κεφάλι του καταφατικά
-Ως στρατιώτης με κατώτερο βαθμό από τον δικό μου δεν μπορείς να με σκοτώσεις. Δεν προβλέπεται από τον στρατιωτικό κώδικα και δεν υπάρχει στρατιωτική τιμή σε αυτό που πας να κάνεις
-΄Ίσως να χεις δίκιο. Ίσως όλα αυτά να ίσχυαν σε έναν άλλον κόσμο, τότε που πίστευα πως ίσως να υπήρχε ελευθερία αλλά…
-Αλλά;
Ο Οδυσσέας σηκώθηκε όρθιος σημαδεύοντας τον Βόλφ
-Αλλά αυτά δεν ισχύουν στο σήμερα και φρόντισες εσύ και το σινάφι σου για αυτό
Είπε και πίεσε δυο φορές την σκανδάλη κάνοντας το σώμα του Γερμανού να φύγει μαζί με την καρέκλα μερικά μέτρα πίσω πριν χτυπήσει με βία στον τοίχο της καμπίνας του και σωριαστεί κάτω.

Picture
Εκείνη την ώρα ο ήλιος ανέτειλε στο βάθος του ορίζοντα. Ο Οδυσσέας βρήκε τον Λευτέρη πάνω από ένα κομπιούτερ στο κυβερνείο του αεροπλανοφόρου.
Ο πρώην αντάρτης έφερε το μικρόφωνο του καπετάνιου κοντά στο στόμα του.
-Μετά από πολύ καιρό φίλοι μου ήμαστε και πάλι ελεύθεροι. Η ελευθερία όμως έχει κόστος. Σύντομα τα φέουδα των πολυεθνικών και του θεάματος θα στείλουν δυνάμεις να μας καταδιώξουν. Αν μείνουμε συντονισμένοι ίσως καταφέρουμε και τους αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίσαμε τους δεσμοφύλακες μας. Στα ανατολικά μας υπάρχει ένα νησί που δημιουργήθηκε μετά την οικολογική καταστροφή του 2153. Λένε πως είναι το μόνο ελεύθερο μέρος που απέμεινε στον πλανήτη. ίσως να είναι και φήμες αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι η μόνη πιθανή διέξοδος που βλέπω. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε στο νησί και αν ισχύει πως είναι το μόνο ελεύθερο μέρος του πλανήτη τότε ίσως βρούμε υποστήριξη από τους κατοίκους του.  Η φυλακή που ήταν γνωστή ως το “ΠΛΟΙΟ” είναι υπό τον έλεγχο μας.
Από το κατάστρωμα ακούστηκαν ζητωκραυγές και οι πρώην σκλάβοι άρχισαν να αγκαλιάζονται μεταξύ τους

turbo web tv

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο