Μία Σακκά,μία Παστίτσιο και ολίγον Κοντομηνά.

Μερικές σκέψεις, σκόρπιες βέβαια, που έχω κάνει τις τελευταίες μέρες μετά από ένα δυνατό σοκ ειδήσεων(Σακκάς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Παστίτσιος).

Έχουμε και λέμε λοιπόν

1)Αν χλευάζεις ομοφυλόφιλους,αριστερούς,αναρχικούς,ξένους και μετανάστες είσαι μητροπολίτης Καλαβρύτων,Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και πληρώνεσαι από το κράτος. Αν χλευάζεις όσους χλευάζουν τους ομοφυλόφιλους,τους αριστερούς,τους αναρχικούς,τους ξένους και τους μετανάστες είσαι καταδικασμένος με 10 μήνες φυλακής.

Μετά βέβαια ένας χρήστης από το twitter μου,ο @LieInZenith, θύμισε ότι οι 10 μήνες είναι κανόνας,όχι εξαίρεση και αυτό  μπορείτε να το βρείτε στο τεύχος 11 του Unfollow όπου οι συντάκτες του έχουν επισημάνει 5 γεγονότα παρόμοια με εκείνα του Γέροντα Παστίτσιου και είναι τα ακόλουθα

α)Ιανουάριος 2003: Δίωξη του αυστριακού κομίστα Χάντερερ, για το κόμικ «Η ζωή του Ιησού. Κατηγορία, καθύβριση θρησκεύματος.

β)Ιούνιος 2003: Αποκαθήλωση πίνακα από την εκθεση outlook στην Αθήνα. Κρίθηκε βλάσφημο. Υπουργός πολιτισμού τότε, ο Βενιζέλος (χα!).

γ)Ιούνιος 2007: Κατάσχεση έργου της Εύας Στεφανή από την αστυνομία. Κατηγορία περί ασέμνου και προσβολή συμβόλων.

δ)Ιούλιος 2009:Λογοκρίνεται το βίντεο του Κ.Γαβρά για το μουσείο της Ακρόπολης,μετά από αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.ΥπΠο τότε, Σαμαράς (χα!).

ε)Οκτώβριος 2012: Ματαίωση παραστάσεων στο Χυτήριο, μετά από αντιδράσεις χριστιανών και ΧΑγιτών. Βλάσφημη κι αυτή η παράσταση.

Και τέλος με το ζήτημα του Παστιτσίου, εγώ δεν κατάλαβα κάτι…Οι φιλελεύθεροι τύπου Βαλλιανάτου κτλ γιατί διαμαρτύρονται για την καταδίκη του Γέροντα Παστίτσιου; Αυτοί δεν είναι που γκρινιάζουν σαν μανιακοί για την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των νόμων; Ε και η νομιμότητα τηρήθηκε και ο νόμος εφαρμόστηκε…Τι γκρινιάζουν;

2)Από την άλλη, σχετικά με το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ,ο κ.Κοντομηνάς αφέθηκε ελεύθερος παρά τις ισχυρές ενδείξεις ενοχής (Το μέλος του Συμβουλίου, που μειοψήφησε δεν δέχθηκε τη βαρύτητα της κατάστασης της υγείας του Δ. Κοντομηνά, επικαλούμενο το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στις Μαλβίδες.

Επίσης, ο δικαστής που μειοψήφισε επισημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου προκύπτει μόνο από έγγραφα ιδιωτικού θεραπευτηρίου και όχι δημοσίου νοσοκομείου και μάλιστα τονίζει ότι η εισαγωγή του κ. Κοντομηνά στο Ιατρικό Κέντρο έγινε λίγες ώρες πριν βγει ένταλμα σύλληψης.) γιατί λέει έχει βεβαρημένη κατάσταση υγείας(βέβαια τον Σάββα Ξηρό που είναι σε τραγική κατάσταση τον έχουν στη στενή ακόμα).

Και σκέπτομαι τώρα εγώ ο αφελής. Μήπως,λέω μήπως, τα άλλα μέλη του Συμβουλίου δεν έλαβαν υπ΄όψιν καθ’όλου τις παρατηρήσεις του μέλους που μειοψήφησε και σκέφτηκαν ότι εάν ο κ. Κοντομηνάς έμπαινε μέσα, ίσως, λέω εγώ τώρα, έκλεινε ένα κανάλι και ένας ραδιοφωνικός σταθμός και η κυβερνητική προπαγάνδα θα έχανε ένα σύμμαχο;;

3) Για το ζήτημα του Κώστα Σακκά με καλύπτει πλήρως η άποψη της Αθανασίας Κουλέτα την οποία διατυπώνει στο κείμενό της με τίτλο «Υπόθεση Σακκά: η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» . Θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι ακόμη, ένα απλό ερώτημα…Πόσο γελοίες μπορεί να είναι οι δικαστές αρχές ενός κράτους που προσπαθούν να πλέξουν διαφορετικές υποθέσεις που στις οποίες το μόνο κοινό σημείο επαφής βρίσκεται στο ότι οι άνθρωποι οι οποίοι κατηγορούνται είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να δραστηριοποιηθούν πολιτικά και κοινωνικά στον αναρχικό χώρο; Η απάντηση βεβαίως είναι απλή…Δεν είναι γελοίες,είναι επικίνδυνες. Και είναι επικίνδυνες γιατί μετά την κατάρρευση της σκευωρίας εναντίων του αναρχικού Αναστάσιου Θεοφίλου, που είναι κατηγορούμενος για τον φόνο στη Πάρο κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας, οι δικαστικές αρχές προσπάθησαν να περιπλέξουν τα πράγματα ισχυριζόμενες ότι είναι ενοχοποιητικό(ή δεν ξέρω γω τι άλλο) στοιχείο η ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων του Σακκά σε κινητά αντικείμενα(βιβλία κτλ) του Θεοφίλου  τα οποία βρίσκονταν σε οικία του τελευταία στη Λαμία.

Πολλά περίεργα θα δούμε,θα ακούσουμε και θα βιώσουμε…Το νου σου,αναγνώστη/τριά μου, στο μυαλό είναι ο στόχος, που θα έλεγε και η Γώγου…

ΥΓ: Αφού δεν μπορούμε να καταργήσουμε το νόμο της βαρύτητας γιατί δεν κάνουμε μια προσπάθεια να καταργήσουμε τη βαρύτητα του νόμου;

Πρώτη δημοσίευση στο exitnews.gr

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο