10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του Τάσου Θεοφίλου

 

b2ap3_thumbnail_tassios2.jpgΣτις 14/1/2014 και 17/1/2014, έλαβαν χώρα οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν και επιβεβαίωσαν τα όσα ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να πέσουν στην παραμικρή αντίφαση, σε αντίθεση με τους περισσότερους μάρτυρες κατηγορίας που κατέθεσαν αρχικά.

Όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης ανέφεραν ότι ο Τάσος Θεοφίλου δεν κρυβόταν και μάλιστα ως φίλος του Σακκά παρακολουθούνταν σε μόνιμη βάση από τους διωκτικούς μηχανισμούς (ειδικά μετά από τις “συλλήψεις του Δεκέμβρη”), ενώ συμμετείχε σε διάφορες κινηματικές διαδικασίες.

Επιβεβαιώθηκε επίσης από άλλους μάρτυρες ότι βρισκόταν στην Αθήνα την μέρα της “ληστείας της Πάρου”. Αυτό κατέθεσε και μια φίλη του στης οποίας το σπίτι φιλοξενούνταν τις ημέρες εκείνες.

b2ap3_thumbnail_Magier_popotas_kalyva.jpgΚατέθεσαν επίσης άτομα που υπέστησαν αντίστοιχες διώξεις εξ’ αιτίας των πολιτικών τους ιδεών, μεταξύ αυτών ο Άρης Σειρηνίδης που είχε βρεθεί αντιμέτωπος με σκευωρία που επίσης βασιζόταν στη μεθόδευση του DNA, και η Φαίη Μάγιερ που κατηγορήθηκε και διαπομπεύθηκε ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με τα ΜΜΕ να διαδίδουν ότι είναι κόρη της Μπάρμπαρα Μάγιερ – μέλους της RAF, εξαιτίας της απλής συνωνυμίας της.

Καταθέτοντας ο δημοσιογράφος Γιώτης Πέτρος ανέφερε ορισμένες πασιφανείς διαφορές ανάμεσα στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (ως αναρχοατομικιστές) και τον Τάσο Θεοφίλου (ως αναρχικό κομμουνιστή), έτσι όπως απορρέουν από τα πολιτικά γραπτά του.

Ο πρόεδρος Μ. Χατζηαθανασίου βλέποντας τον μάρτυρα να ακυρώνει πλήρως την όποια σχέση του Τ.Θ. με την Σ.Π.Φ., προσπάθησε να εμποδίσει την συνέχεια των λεγομένων του μάρτυρα, φτάνοντας στο σημείο να απαγορεύσει (!) την ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με τις υφολογικές διαφορές. Ο Π. Γιώτης τελείωσε την κατάθεσή του σημειώνοντας ότι το σχήμα του προσώπου του δράστη έχει διαφορετικό σχήμα από αυτό του Θεοφίλου και είναι ξυρισμένος, ενώ τα γένια του Θεοφίλου στη σύλληψη δε φαίνονται σε καμία περίπτωση 8 ημερών (χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ ληστείας Πάρου και σύλληψής του).

Οι γονείς του  Τ.Θ. δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να καταθέσουν δίνοντας στο δικαστήριο την παρακάτω επιστολή.

b2ap3_thumbnail_DSC_0442.jpg

Το δικαστήριο δε σε σεβάστηκε την επιθυμία τους καλώντας τη Μητέρα του να καταθέσει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Τάσος Θεοφίλου λέγοντας: «Το γεγονός ότι προσπαθώ να αποδείξω εγώ την αθωότητά μου και όχι το δικαστήριο την ενοχή μου, έχει εκθέσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα.»

Η μητέρα του Θεοφίλου ανέβηκε στο βήμα για να καταθέσει αναφέροντας:

«Εάν επί δυο μήνες, με τόσες μαρτυρίες και τόσες καταθέσεις δεν έχετε πειστεί, το μόνο που έχω να καταθέσω είναι ότι το παιδί μου είναι αθώο και είναι αστέρι. Αυτό και τίποτα άλλο.»

Η δίκη έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο που φέρεται να “καταγράφει καρέ καρέ (;)” τη ληστεία της Πάρου. Η συνεδρίαση έληξε και το βίντεο θα σχολιαστεί στην συνέχιση της δίκης την Τετάρτη 9:30 στον 4ο οροφο του εφετείου της Λουκάρεως, στην αίθουσα Δ100Αόπου αναμένεται να ξεκινήσει και η απολογία του Τάσου Θεοφίλου.

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο