Από το 2010 είχαν τα αποτυπώματα του Κ.Σακκά

 

 

 Αναδημοσίευση από Κόντρα

Οταν η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε για τρίτη φορά τον Κώστα Σακκά, έχοντας αποσπάσει ένταλμα του ειδικού ανακριτή εφέτη Ευτ. Νικόπουλου, με τον ισχυρισμό ότι μόλις πρόσφατα του πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα και μπόρεσε να ανακαλύψει αποτυπώματά του σε δυο σακκούλες που βρέθηκαν στο γνωστό φοιτητικό σπίτι στο Χαλάνδρι, που βαφτίστηκε γιάφκα, σχολιάσαμε:

«Υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα, που να πιστεύει ότι η Αντιτρομοκρατική δεν είχε τα αποτυπώματα του Σακκά; Υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει πως τα αποτυπώματα του Σακκά δεν έχουν συγκριθεί με ό,τι αποτύπωμα βρέθηκε στα σπίτια που η Αντιτρομοκρατική ονομάτισε γιάφκες, ότι τα αποτυπώματά του δεν έχουν εξονυχιστικά ελεγχθεί και αξιολογηθεί στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από τη σύλληψη του μέχρι σήμερα, όπως έχει ελεγχθεί και αξιολογηθεί κάθε λεπτομέρεια της ζωής του;».

Ιδού τα αποκαλυπτήρια μιας ακόμη προκλητικής μεθόδευσης της Αντιτρομοκρατικής, η οποία φτύνει κατάμουτρα τους δικαστές και τους αντιμετωπίζει σαν όργανα διεκπεραίωσης των άνομων σχεδιασμών της.

Στο έγγραφο που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η Αντιτρομοκρατική, αναφέρεται ότι ο Κ. Σακκάς «διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι προσεσημασμένος». Από πότε είναι προσεσημασμένος; Από τις 4-12-2010, όπως φαίνεται καθαρά στο έγγραφο που συνοδεύει το διαβιβαστικό! Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία, δημοσιεύουμε και τα δύο έγγραφα.

 Δηλαδή, έχουν από το Δεκέμβρη του 2010 τα αποτυπώματα του Κ. Σακκά και ισχυρίστηκαν ότι δήθεν τα πήραν μόλις πρόσφατα (κατά τη δεύτερη σύλληψή του, στις 7-1-2014, για τη δήθεν παραβίαση των περιοριστικών όρων) και έτσι μόλις τώρα μπόρεσαν να βρουν ότι ήταν δικά του κάποια «ορφανά» αποτυπώματα από το σπίτι του Χαλανδρίου! Τους διαψεύδουν, όμως, τα ίδια τα έγγραφά τους. Είχαν εδώ και τέσσερα χρόνια τα αποτυπώματα του Κ. Σακκά, ήξεραν τα πάντα, αλλά ανέσυραν τώρα τη δήθεν εμπλοκή του στην υπόθεση του Χαλανδρίου, με μοναδικό σκοπό να τον ξαναχώσουν στη φυλακή.

Οι δικαστικές αρχές στις 16 Γενάρη εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Κ. Σακκά με το επιχείρημα ότι «παρίσταται αναγκαίο, να προληφθεί με την σύλληψή του, η εκ μέρους αυτού τέλεση νέων κακουργηματικών πράξεων». Πέντε μέρες μετά, στις 21 Γενάρη, οι ίδιες αυτές αρχές, άφησαν ελεύθερο τον Κ. Σακκά με τους περιοριστικούς όρους που ήδη είχε, προσθέτοντας άλλα 5.000 ευρώ στην εγγύηση! Μάλλον μέτρησε πολύ αυτό το έγγραφο της ίδιας της Αντιτρομοκρατικής.

Υπάρχει, ασφαλώς, ικανοποίηση από τη μη προφυλάκιση του Κ. Σακκά, όμως παράλληλα υπάρχει οργή και αηδία. Μετατρέπουν ανθρώπους σε σάκους του μποξ για να προωθήσουν την εκστρατεία τρομοϋστερίας. Αδιαφορούν για τους στοιχειώδεις κανόνες του ισχύοντος Δικαίου. Στο όνομα της «αντιτρομοκρατίας» θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα.

ΥΓ1: Επί της ουσίας των νέων κατηγοριών που «τσοντάρισαν» στον Κ. Σακκά, την καλύτερη απάντηση έδωσε το μέλος της ΣΠΦ Γεράσιμος Τσάκαλος, με επιστολή που έστειλε από τη φυλακή, στην οποία τονίζει μεταξύ των άλλων:

«Η αλήθεια είναι πως ο Κ. Σακκάς ούτε είχε ούτε θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη ΣΠΦ. Η μόνη σύνδεσή του με όλη αυτήν την ιστορία είναι η παλιά φιλική σύνδεση, που είχε μαζί μου (καθώς αυτή είναι, ούτως ή άλλως, γνωστή και στις αστυνομικές και στις δικαστικές αρχές).

Ο λόγος, λοιπόν, που βρέθηκαν (αν βρέθηκαν) αποτυπώματα του συγκεκριμένου ατόμου στις σακούλες είναι ότι εγώ είχα χρησιμοποιήσει αυτές τις σακούλες, παίρνοντάς τες από το κοινό σπίτι, που συγκατοικούσαμε με τον Κ. Σακκά. Αρα, είναι πολύ πιθανό να τις είχε ακουμπήσει και ο ίδιος, αφού βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού.

Εγώ, όμως, ήμουν αυτός, ο οποίος τις μετέφερε στο σπίτι στο Χαλάνδρι, που έμεναν οι δύο σύντροφοι της Συνωμοσίας, Χάρης και Γιώργος, και τις χρησιμοποίησα, χωρίς να γνωρίζω ότι το σπίτι παρακολουθούνταν από την αντιτρομοκρατική, για να πεταχτούν κάποια σκουπίδια, που ανάμεσά τους ήταν και κάποια εξαρτήματα από υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού. Γνωρίζω πως κάθε λέξη έχει τη δικιά της συνέπεια και το αντίστοιχο τίμημα. Γνωρίζω πως με την ανάληψη ευθύνης, που πραγματοποιώ, η “δικαιοσύνη” θα μου “προσφέρει” άλλα 60-70 χρόνια φυλακής. Πόσο μάλλον τη στιγμή που δεν είχαν στοιχεία εις βάρος μου για αυτήν την υπόθεση και για αυτό, άλλωστε, δεν έχω κατηγορηθεί σε αυτήν τη δικογραφία.

Ομως, υπάρχει κάτι που είναι πιο σημαντικό από μία νομική, ανάπηρη και συμβιβασμένη “ελευθερία”. Και αυτά είναι η αναρχική αξιοπρέπεια, που δεν υπολογίζει νομικές συνέπειες. Αν δεν είχε κατηγορηθεί ένα άσχετο άτομο, όπως ο Κ. Σακκάς, για αυτήν την υπόθεση, τότε προφανώς δε θα είχα λόγο να εκθέσω τα στοιχεία της “ενοχής” μου».

ΥΓ2: Το δήθεν νέο εύρημα, τα αποτυπώματα του Κ. Σακκά, τα οποία η Αντιτρομοκρατική και μάλιστα το 1ο Τμήμα της έχει από το 2010, χρησιμοποιήθηκε και στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου. Στις 14 Γενάρη στάλθηκε από το 1ο Τμήμα της Αντιτρομοκρατικής έγγραφο στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, το οποίο αναφέρει ότι βρήκαν τρία αποτυπώματα του Κ. Σακκά σε τρία κινητά αντικείμενα (δύο βιβλία και ένα CD), που βρέθηκαν στο σπίτι του Τ. Θεοφίλου στη Λαμία και στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Ο Σακκάς, βέβαια, είναι φίλος του Θεοφίλου, οπότε δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο να βρεθούν αποτυπώματα σε βιβλία, τα οποία άλλωστε δεν βρέθηκαν σε γιάφκες, αλλά σε δυο κοινά σπίτια. Με την τακτική της, όμως, η Αντιτρομοκρατικής, να παρεμβαίνει σε μια δίκη που βαδίζει προς το τέλος της, δημιουργώντας εντυπώσεις με ψεύτικα στοιχεία (ότι δήθεν τώρα κατάφερε να ταυτοποιήσει τα αποτυπώματα του Κ. Σακκά) φτύνει κατάμουτρα τις δικαστικές αρχές που και πάλι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο