Ρώσοι και Ουκρανοί αντιφασίστες τιμούν τους νεκρούς τους ενώ οι νεοναζί “συγκρούονται” στο Κίεβο

 

20 Ιανουαρίου 2014  

Κίεβο:

 

a1sx2_Thumbnail1_20140124-185114.jpg

 

 Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με νεο- ναζί που προσπάθησαν να καταλάβουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια  διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσφατη νομοθεσία .

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ευρέως αυτές τις συγκρούσεις , θυματοποιώντας τους νεο – ναζί που κρατούσαν ασπίδες σταυροφόρων με ναζιστικά σύμβολα όπως τον λευκό σταυρό της υπερηφάνιας  και το « Heil Hitler »  καθώς και τις 14 λέξεις- σύμβολο της λευκής υπεροχής, του David Lane:

“Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα Λευκά παιδιά μας” . Συγγραφείς του Nihilist.li αναφέρθηκαν σε αυτές τις ταραχές ως “ακούσια εκσπερμάτωση πυρός”, εξηγώντας ότι “αυτή είναι η φυσική πράξη των απελπισμένων ανθρώπων που υποφέρουν από όλους τους πολιτικούς και οι οποίοι δεν πρόκειται  να δεχτούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Αυτό δεν είναι μια επαναστατική πράξη των ανθρώπων , αυτό δεν είναι κοινοβουλευτικός αυνανισμός – απλώς μια ακούσια εκσπερμάτωση που οφείλεται στη  μακροχρόνια αποχή από τις λογικές και εύστοχες ενέργειες”.  

 

Χάρκοβο Ουκρανίας

 

  http://revolution-news.com/wp-content/uploads/2014/01/1425623_804577886225449_526572716_n.jpg

 

Νεοναζί επιτέθηκαν σε περίπου 30 αντιφασίστες, στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη   των συντρόφων τους που δολοφονήθηκαν  στη Μόσχα πριν από 5 χρόνια . Όσοι θυμούνται, επρόκειτο για την Αναστασία Mαμπούροβα – αναρχική και δημοσιογράφο η οποία ήταν μέλος της αυτόνομης δράσης και  διερευνούσε αδυσώπητα τους νεοναζί – και του Στανισλάβ Μάρκελοβ ,  δικηγόρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα .

 

b2ap3_thumbnail_nazi-kharkov.jpg

Οι Ναζί υποχώρησαν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας για να προστατευτούν αφού ξυλοκοπήθηκαν  από την αντιφασιστική ομάδα . 

 

b2ap3_thumbnail_DSC_1253.jpg

Η Αναστασία και ο Στανσισλάβ ερευνούσαν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Γιούρι Μπουντανόβ , έναν Ρώσο αξιωματικό που καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου στην Τσετσενία . Δύο μέλη μιας νεοναζιστικής ομάδας , που ομολόγησαν για τους φόνους   καταδικάστηκαν αργότερα , αν και το σύνολο των περιστάσεων της διπλής δολοφονίας παραμένει θολό. “

Ο Stanislav Markelov πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά τη συμμετοχή του σε συνέντευξη τύπου στην οποία είχε συζητήσει σχέδια για την έφεση κατά της πρόωρης απελευθέρωσης του ρώσου πρώην συνταγματάρχη που είχε φυλακιστεί για τη δολοφονία ενός κοριτσιού από την Τσετσενία. Η Αναστασία Μπαμπούροβα που συνόδευε τον Stanislav Markelov , τραυματίστηκε σοβαρά όταν προσπάθησε να σταματήσει το δολοφόνο. Πέθανε αργότερα την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο, χωρίς ανάκτηση των αισθήσεων”.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δήλωσαν ότι κατά τα τελευταία 20 χρόνια , 300 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί ή εξαφανιστεί στη Ρωσία .

“Να μην ξεχνώ σημαίνει να αγωνίζομαι. Αν δεν ξεχνώ θα ξέρω τί πρέπει να κάνω” – αυτό ήταν γραμμένο στο πανό που αναρτήθηκε από ακτιβιστές στη Μόσχα, κοντά στο Κρεμλίνο.  Νωρίτερα , εκατοντάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν στους δρόμους της Μόσχας , που φρουρείτο από ΜΑΤ , σε ανάμνηση της Αναστασίας Μπαμπούροβα και του Στανισλάβ Μαρκελοβ .

 
a1sx2_Thumbnail1_makrelovbaburova-300x237.jpg 
 

 


ΠΗΓΗ :
revolution-news

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο