Τον Νοέμβριο του 2013 η γερμανική οργάνωση για το δικαίωμα στο άσυλο ProAsyl εκδίδει την έρευνα “Push Back – systematic human rights violations against refugees in the aegean sea and at the greek-turkish land border” στην οποία αναλύει μαρτυρίες απο 90 πρόσφυγες με καταγωγή απο χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, και η Σομαλία. 

Οι μαρτυρίες τους περιγράφουν με ανατριαχιαστικό τρόπο τι συνάντησαν στα νερά του Αιγαίου απο τους άντρες του λιμενικού και μοιάζουν κατα πολύ με τις περιγραφές των διασωθέντων της πρόσφατης τραγωδίας. 

proasyl

Απο αυτές τις 90  μαρτυρίες, που περιγράφουν πρακτικές “παράνομης απώθησης” μεταναστών στα Ελληνικά σύνορα, οι 60 αφορούν στο Αιγαίο ενώ σε 21 απο τις τελευταίες οι πρόσφυγες αναφέρουν οτι το λιμενικό τους επαναπροώθησε με ρυμούλκηση στα Τουρκικά ύδατα εγκαταλείποντάς τους αβοήθητους. 

Αν κάποιος είχε δώσει σημασία σε όλες αυτές τις υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί το Λ.Σ. καθώς και στα καμπανάκια που βαράνε καιρό τώρα απο διάφορους οργανισμούς για την βαρβαρότητα και τις συνθήκες με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι μετανάστες απο τους άνδρες του λιμενικού, ίσως να μην είχαμε αυτούς-και όχι μόνο-τους νεκρούς.

Διαβάστε την έρευνα εδώ [PDF]

Περισσότερα για τα επιτεύγματα του Λ.Σ. θα πούμε αύριο απο το The Barber Shop λίγο μετά τις 22:00 στο OmniaTV

 

 

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Καρμέλος Εμβασίχυτρος Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Καρμέλος Εμβασίχυτρος
Member
Καρμέλος Εμβασίχυτρος

Έχω προσωπική εμπειρία επί μακρόν με λιμενικούς και μετανάστες. Ως εθελοντής σοβαρής ΜΚΟ υπήρξα και μάρτυρας ενός εκ των σοβαροτάτων “μεμονωμένων” περιστατικών (το οποίο πήρε την δέουσα έκταση, και έτσι αποκαλύφθηκαν και τα χειρότερα, πώς γίνονται οι ΕΔΕ, πώς παρουσίασαν τα γεγονότα τα τηλεοπτικά κανάλια, πώς εξελίσσεται η διαστική οδός κλπ). Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα της κοινωνικής μάζας αδυνατεί να πιστέψει ότι μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Και δυστυχώς…. δεν την αδικώ. Ακόμη κι εγώ, ήταν αδύνατον να δεχτώ ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, νεαροί λιμενικοί με τους οποίους είχα γνωριστεί στη διάρκεια μακράς κράτησης μεταναστών, νέοι που δεν είχαν ακραίες… Read more »