10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Εκατομμυριούχος πανηγυρίζει με τα νέα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την φτώχεια (#Video)

   Ο εκατομμυριούχος Κέβιν Ο’ Λάρυ, πανηγυρίζει για τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Oxfam σχετικά με την διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των πλουσίων του κόσμου και των φτωχών.
 Η στάση του και τα λόγιά του, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προκλητικά, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αφελή, ή απλώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχει τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό να εκφράσει ειλικρινώς και σκληρά, αυτό που σκέφτονται όσοι συγκεντρώνουν τον πλούτο στα χέριά τους.
 Η έκθεση τη Οxfam έχει τον τίτλο “δουλεύοντας για τους λίγους” και περιγράφει λεπτομερώς το μέγεθος των οικονομικών ανισοτήτων που έχει δημιουργηθεί από την ταχύτατη συσσώρευση πλούτου από λίγους, προειδοποιώντας παράλληλα, για τα μεγάλα ρίσκα που ενέχει για “την ανθρώπινη πρόοδο”.

Παρόλο που η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της κατάστασης αυτής ως προς την κοινωνική σταθερότητα ολόκληρου του πλανήτη και τονίζει την ανάγκη για αλλάγή αυτής της κατάστασης,  ο κ. Ο’Λαρυ βρίσκει τα συμπεράσματα της στατιστικής, υπερβολικά ευχάριστα και αισιόδοξα, και χρησιμοποιεί την κλασική γελοία φράση ως επιχείρημα, “τα στοίχεια αυτά θα δώσουν κίνητρο στους φτωχούς και θα καταλάβουν ότι όποιος δουλεύει σκληρά μπορεί να γίνει πλούσιος”. Και ναι είναι άλλωστε γνωστό σε όλους ότι τα 85 άτομα που συγκεντρώνουν τον πλούτο και το εισόδημα που ισοδυναμεί στα 3.5 δισεκατομμύρια των φτωχών, απέκτησαν τον πλούτο αυτό με σκληρή καθημερινή εργασία.
Ανόητος; Παράφρων; Όχι. Απλώς το ειλικρινές πρόσωπο του καπιταλισμού που μάλιστα φτάνει στο σημείο να περιπαίζει τη νοημοσύνη όσων των ακούν.

Θαυμάστε τον στο παρακάτω βίντεο :
{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=WKe924x-A60","width":"800","height":"450"}
 
Sylvia
 
 

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο