Οι φοιτητές συντονίζονται με άνεργους, μισθωτούς, μαθητές

 

«Το μέλλον ανήκει σ’αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους»… Η δυνατή φωνή της φοιτήτριας γέμισε την πλατεία Συντάγματος προχθές το μεσημέρι κατά τη συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Καταλήψεων, που εξελίχθηκε σε υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων του φοιτητικού κινήματος. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μαζεύτηκαν στην πλατεία, ύστερα από την πανεκπαιδευτική πορεία που πραγματοποίησαν, στο πρώτο πανελλήνιο συντονιστικό το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά το 2007.


«Να ζωντανέψουμε τις συνελεύσεις. Οι καταλήψεις να βγουν έξω να βρουν την κοινωνία. Να προσεγγίσουμε τις ομάδες και τα αιτήματα που τις αφορούν» υποστήριξε εκπρόσωπος των φοιτητών Ιωαννίνων. Στο ίδιο πνεύμα και οι περισσότερες εισηγήσεις. Οπως του φοιτητή από το Πολυτεχνείο Ξάνθης: «Το φοιτητικό κίνημα να βρει ποιοτικούς κόμβους να συνδεθεί. Αυτή τη στιγμή ξεπουλιέται γη και ύδωρ και ο νόμος της Διαμαντοπούλου είναι κομμάτι της πολιτικής τους. Ξεπουλιέται η εκπαίδευση. Να πάμε στη ΔΕΗ, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, με αίτημα να μην πληρώσει κανείς τα χαράτσια τους».


Στο Σύνταγμα δόθηκε απάντηση και στα δυναμικά ρεύματα φοιτητών που την τελευταία εβδομάδα καταβάλλουν προσπάθειες για να ανοίξουν οι κατειλημμένες σχολές. «Τα μπλογκ αντικατάληψης αρχίζουν να ενισχύονται με τη στήριξη των ΜΜΕ και του πολιτικού προσωπικού. Πρωταρχικό μέλημα του κινήματος πρέπει να είναι από εδώ και μπρος το πώς η κοινωνική οργή θα ενωθεί με την οργή των φοιτητών. Πώς θα ενωθούμε με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Ισως χρειαστεί να συγκρουστούμε στον δρόμο, στα αμφιθέατρα, στα δημόσια κτίρια. Ομως η πολιτική του μνημονίου δεν θα περάσει!» υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κατάληψης Ναυπηγών Αθήνας.


Εξήγηση για τη μείωση του αριθμού των καταλήψεων από 310 σε 159 επιχειρεί να δώσει ο Χάρης Μερτής, μέλος του Συντονιστικού Κατάληψης Αρχιτεκτονικής. «Χάθηκαν πολλά ΤΕΙ γιατί εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί μπλοκ αγώνα, ενώ σε ορισμένα ΑΕΙ οι “Αγανακτισμένοι” στήριξαν τα πλαίσια της ΔΑΠ, η οποία είναι κατά των καταλήψεων, σε αντίθεση με την ΠΑΣΠ, η οποία ψηφίζει πλαίσια κατάληψης!»


Μέλη του Συντονιστικού Νομικής καταγγέλουν μάλιστα ότι η ΔΑΠ έφερε στη γενική συνέλευση φοιτητές από το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, για να ψηφίσουν ενάντια στην κατάληψη.


Αργά το βράδυ οι φοιτητές αποφάσισαν νέο γύρο συνελεύσεων και καταλήψεων σε όλες τις σχολές, παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη στις 9 π.μ., συγκρότηση πρωτοβουλιών με φοιτητές, μεταπτυχιακούς, μέλη ΔΕΠ, συμβασιούχους, μετατροπή των Προπυλαίων σε κέντρο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών, δασκάλων και φοιτητών καθώς και εξορμήσεις σε σχολεία-κάλεσμα στους μαθητές για κοινό αγώνα.


«Να ξέρουν πως όσο πιο βάρβαρη είναι η επίθεσή τους τόσο πιο λυσσαλέα θα είναι και η δική μας απάντηση. Προχωράμε σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, εφοριών και υπουργείων. Να δηλώσουμε με αυτό τον τρόπο ανυπακοή στα βάρβαρα μέτρα και στα νέα χαράτσια που τσακίζουν τα χαμηλότερα στρώματα» ανέφερε η ανακοίνωση του Συντονιστικού.


Στο χορό των καταλήψεων έχουν ήδη μπει και οι μαθητές: Από το πρώτο κιόλας κουδούνι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προχώρησαν σε γενικές συνελεύσεις και ήδη 82 σχολεία σ’ όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο