Τα παιδιά της Γάζας προσφέρουν τους υπολογιστές τους για να ανοίξει η διέλευση της Ράφα

 

b2ap3_thumbnail_images_News_2014_01_30_children_300_0.jpg

 

 

31η Ιανουαρίου 2014

 Δεκάδες παλαιστίνια παιδιά ορισμένα από αυτά  με μόνιμες αναπηρίες, συμμετείχαν την Τετάρτη σε  καθιστική διαμαρτυρία έξω από την πύλη διέλευσης της Ράφα, προσφέροντας τους υπολογιστές τους για να λυθεί το πρόβλημα “δυσλειτουργίας των υπολογιστών”, το οποίο είναι η αιτία που έκλεισε το πέρασμα της Ράφα σύμφωνα με  τις αιγυπτιακές αρχές.

Τα παιδιά μετέφεραν τους υπολογιστές και τα πανό τους που έγραφαν “Πάρτε τους υπολογιστές μας για μείνει το πέρασμα της Ράφα ανοικτό ” και “Εμείς θα σας δώσουμε το χαρτζιλίκι μας για να αγοράσετε νέους υπολογιστές”.

Η Ράφα, το πέρασμα στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, κλείνει περισσότερο συχνά απ’ ότι ανοίγει  τους τελευταίους μήνες με το πρόσχημα ότι το σύστημα των υπολογιστών της διέλευσης έχει χαλάσει.

Οι κάτοικοι της Γάζας καλούν τις αιγυπτιακές αρχές να ανοίξουν το σημείο διέλευσης της Ράφα μόνιμα,  ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες ασθενείς και  μαθητές που εξακολουθούν να  περιμένουν να επιτραπεί η μετακίνηση τους για να λάβουν  θεραπεία ή να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους .

Το πέρασμα της Ράφα βιώνει τις χειρότερες μέρες του από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, μετά την ανατροπή του προέδρου Mohammed Morsi . Οι αιγυπτιακές αρχές  κλείνουν το πέρασμα για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια το ανοίγουν για λίγες ώρες και για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων .

gaza’s ark

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο