Μια από ψυχής αιχμηρή ανακοίνωση του Dave των Φράξια για την χιπ χοπ σκηνή

 

 
 
  Τoν Dave τον γνώρισα από κοντά όταν βρεθήκαμε στην εκπομπή “Δίχως Καβάτζα” στο web του Οmnia, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, είχαμε μιλήσει πιο πριν μέσω μηνυμάτων στο Facebook, τον προσέγγισα, καθώς είχα ακούσει τραγούδια του, έβλεπα τις αναρτήσεις του, ειχα διαβάσει άρθρα του στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος http://antartiko1.blogspot.gr/.
Γνήσια ψυχή, από τους ανθρώπους που λες ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί. Δεν θα πω πολλά, μιας και όπως λέει και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες για το ποιος είναι, μπορεί να τα βρει στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος.
Σε καιρούς που όλοι μασούν τα λόγιά τους, σε καιρούς που ο καθείς κοιτάει την γκρούπα του, που βγαίνουν φτυάρια πισώπλατα, ο καθείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια και πέφτει να σε φάει αν μιλήσεις με ειλικρίνεια χωρίς συμφέροντα, γεμίσαμε θεωρίες, έμμεσα λόγια, υπονοούμενα, ένας βούρκος κανονικός, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν βάζουν “νερό στο κρασί τους” για να χρησιμοποιήσω την φράση που ειπώθηκε και στην εκπομπή μαζί με τον Dave.
Παρακάτω είναι η ανακοίνωση που εβγαλε ο ίδιος, λόγια σταράτα, καθαρά, μαχαίρια για όποιον τολμήσει να ρίξει τα τοτέμ του. Και ναι αυτή η ευθύτητα που εκπέμπει όταν τον γνωρίσεις, όταν ακούσεις τους στίχους του, είναι γνήσια, είναι ΑΛΗΘΙΝΗ σε έναν κόσμο ψεύτικο και δήθεν.
Να σαι καλά Dave και δεν θα πω τα στερεότυπα οτι κακώς εγκαταλείπεις την χιπ χοπ, γιατί χρειάζονται άνθρωποι σαν και σένα, άλλωστε εσύ ξέρεις καλύτερα και ακούς την ψυχή σου.
 
b2ap3_thumbnail_942860_503921859675372_1256936569_n.jpg
 

” Γράφω στίχους και γενικά γράφω τις σκέψεις μου στο χαρτί από την ηλικία των 13….Παρακολουθώ την ελληνική hip hop σκηνή και ιδιαίτερα το low bap από το 1996… Το 1998 έκανα την πρώτη απόπειρα να δημιουργήσω ένα γκρουπ που του είχαμε δώσει το όνομα ” ΄Απνοια”…. Oμως δεν βγήκε ποτέ κάτι προς τα έξω , για λόγους κυρίως παιδικούς λόγω ηλικίας…  Το συγκρότημα που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στην διαμόρφωση της σκέψης μου και στην επιρροή του γραψίματος μου , ήταν οι Active Member. Τους έχω ζήσει και τους έχω δει σε αμέτρητα lives όπως επίσης έχω απολαύσει και ξένα συγκροτήματα…  Έχω ακούσει , έχω ζήσει , και έχω νιώσει αμέτρητες στιγμές και συναισθήματα που δεν χωρούν να αναφερθούν σε ένα άρθρο…Έχω νιώσει όμορφα αλλά και άσχημα….

Δεν θέλω να πλατυάσω το άρθρο μου , ούτε να κουράσω….

Άλλωστε όσοι με ξέρουν , οι όσοι με παρακολουθούν μέσα από αυτά που εκφράζομαι , ξέρουν και πολλά για μένα….

Το 2009 δημιούργησα τους ” Φράξια” , ένα συγκρότημα με βάση το hip hop και την στιχουργική έκφραση… Το δημιούργησα μαζί με τον φίλο μου Δημήτρη ή αλλιώς D.K. ….

Το τι εκφράζουμε από τότε και ποιος ήταν ο σκοπός μας , λίγο πολύ το ξέρετε… Όπως επίσης και το ποιες είναι οι μέχρι τώρα δουλειές μας , μπορείτε να τις βρείτε εδώ σε αυτό το site….  Άρα λοιπόν , δεν θα κουράσω επ ‘ αυτού…. Βαριέμαι κι όλας….

Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος που αντιλαμβανόταν την μουσική σε ΑΜΕΣΗ σχέση με την ζωή…Και πόσο μάλλον το hip hop , αφού ήταν πάντα ένα μόρφωμα με βασικό στοιχείο τον λόγο….  Φέτος κλείνουμε σαν συγκρότημα 5 χρόνια ενεργοί στην ανεξάρτητη σκηνή.Δεν θέλω να αναφερθώ στο τι έχουμε προβάλει ή στο τι έχουμε περάσει σαν μήνυμα μέχρι τώρα από τα τραγούδια μας ή από τα ταραγούδια μου προσωπικά….. Το θέμα όμως είναι ότι αισθάνομαι – εκτός από αγάπη – και αηδία ….

Επειδή όπως είπα παραπάνω – βαριέμαι να αναλύσω το ποιος είμαι , τι έχω ζήσει και άλλες τέτοιες μπαρούφες , θα αναφερθώ κωδικοποιημένα σε αυτά που θέλω…

1 ) Έμαθα το hip hop στο δρόμο.
2) Ήμουν 13 χρονώ.
3) Eίμαι 30.
4) Έκλαψα με αυτό.
5) Γέλασα με αυτό.
6 ) Αντιστάθηκα με αυτό.
7 ) Πόνεσα με αυτό.
8 ) Ερωτεύτηκα με αυτό
9 ) Αγωνίστηκα με αυτό.
10 ) Έγινα αντιφασίστας με αυτό ( Δυστυχώς υπήρχαν φασίστες )
11 ) Διαμόρφωσα συνείδηση και ταξική σκέψη , μέσα από αυτό.

12 ) Το hip hop όμως ,δολοφονήθηκε από τους φασίστες.
13 ) Και τι έκανε το hip hop ?
14 )  Έκλαψε.
15 ) Πόνεσε.
16 ) Και μετά ?
17 ) Έδωσε συνέντευξη τύπου.
18 ) Δηλαδή ?
19 ) Δηλαδή ενωμένο. Και καλά αγαπημένο.
20 ) Και τι βγήκε απο αυτή την συνέντευξη ?
21 ) Βγήκε , Ειρήνη , Φως κι αγάπη………………
22 ) Εκτός λίγων σωστών εξαιρέσεων , που δεν θα έπρεπε καν να είναι εκεί….

Αισθάνομαι κουρασμένος και πλήρως απογοητευμένος….

Το κοινό…..Αυτό το έξυπνο κοινό στηρίζει γαμάτους ράπερς και αλητάμπουρες…..
Στηρίζει ράπερς που μέχρι τώρα πίσω από το μικρόφωνο ήταν επικίνδυνοι , αλλά ξαφνικά πλησίασε κοντά τους αυτό που πολεμούσαν και….Κάναν πίσω…

Στηρίζετε ράπερς που βρωντοφωνάζουν και καυχιούνται ” ειρηνικοί” αλλά μέχρι τώρα στα τραγούδια τους ήταν οι ποιο μάγκες , τσαμπουκάδες και αλήτες.

Στηρίζετε ράπερς που μέχρι τώρα μέσα από τα τραγούδια τους και την τέχνη τους , φλέρταραν , ή βραβεύονταν από τους φασίστες…

Στηρίζετε ράπερς που μέχρι τώρα μέσα από τα μονοπάτια που διαλέγανε , θρέφανε φασιστάκια αλλά….Τώρα ξαφνικά πέφτουνε από τα σύννεφα…

Στηρίζετε ράπερ που επικαλούνται τον νόμο και ότι πρέπει ο κύριος Δένδιας να κάνει τη δουλειά του…

Σιχάθηκα το hip hop σας.
Σιχάθηκα τις επιλογές σας και τις τσαμπουκαλεμένες αναρτήσεις σας….
Σιχάθηκα και εσάς ρε hip hop λαμόγια , που πέρα από τον κώλο σας και την αυτοπροβολή σας , δεν δίνετε δεκάρα……

Ο γλυκούλης Μετζέλος δεν είναι πια συμπαθητικούλης….
Ο άγριος και αυθεντικός Μιχάλης , δεν είναι πια αυθεντικός…
– R.I.P Killah P –  Εισοδος 10 ευρώ.

Ε ? Κάνω λάθος ?

Ο Εισβολέας που μέχρι τώρα γαμούσε και έδερνε από τα flows και τα skills του , δεν είναι πια αλάνι……….. Ζητάει αγάπη και συνειδητοποιεί ότι ” έχουμε πρόβλημα ”….

Ο Νικήτας ο καλός και γλυκός μας Xray – ζητάει από τον νόμο να πατάξει τον φασισμό  και από τον Υπουργό Δένδια να κάνει τη δουλειά του….

” Μπάτσος αυτόχειρας που τέλειωσε ωραία”…………………. Σου θυμίζει κάτι ?

Το Θηρίο….Καλά ντάξει. Συμπλήρωσε μόνος σου. Εγώ απλά γελάω.

Ο Ευθύμης… Που  φλέρταρε με την Χρυσή Αυγή μαζί με τον Αρτέμη αλλά και καλά τώρα….Είναι…………Πως το λένε ????   ” Ελληνοκεντρικοί” …..
Κουκου ρούκου κεφτεδάκια………

Έχω να γράψω πολλά ακόμα για πολλούς.
Αλλά επειδή όπως είπα βαριέμαι , λέω να κλείσω κάπου εδώ.

Οι φασίστες μπήκαν μέσα στο βρακί σας , και εσείς ψάχνετε να διορθώσετε κάνα κουπλέ…..
Μήπως και τη γλυτώσετε…..

Αισθάνομαι την ανάγκη να παρατήσω την ενασχόληση μου με το hip hop….
ΚΑΙ για όλα τα παραπάνω αλλά ΚΑΙ γιατί σίχάθηκα και μερικούς άλλους….
Αλλά ΚΑΙ για άλλους λόγους δικούς μου.
Πέρα από την βολή σας , των κώλο σας και την αυτοπροβολή σας
δεν δίνετε δεκάρα……..

Για αυτό και εγώ λοιπόν σας γράφω στα αρχίδια μου.

22/2/14 – 5 χρόνια ” Φράξια”
Σεβαστείας 4 & Μαγνησίας – Βύρωνας.
Cafe Bar & Live Stage ” Πεζόδρομος”
Ωρα – 20.30

Υ.Γ.

Όποιος θίχτηκε από το παραπάνω κείμενο , να έρθει να με βρει.

Dave ( Φράξια )

5/2/14 “

(πηγή : http://antartiko1.blogspot.gr/2014/02/dave.html)
 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο