Όταν η Γερουσία των ΗΠΑ “δίκασε” τους twisted sister

 b2ap3_thumbnail_ts.jpg

Στην δεκαετία του ’80, ένα νέο μουσικό ρεύμα κάνει την εμφάνιση του στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, το heavy metal. Πρόκειται για ένα μουσικό είδος-συνέχεια του hard rock έτσι όπως εκφράστηκε την δεκαετία του ’70 από μπάντες όπως οι rainbow, deep purple, led zeppelin κλπ.

Η διαφορά του heavy metal με το hard rock , έγκειται στο γεγονός πως μουσικά είναι πιο άγριο και στιχουργικά (επηρεασμένο από το πανκ) εστιάζει στην πρόκληση.

Στις ΗΠΑ, θρησκόληπτες και συντηρητικές ομάδες ξεκινούν “σταυροφορία” εκείνη την εποχή ενάντια στο νέο αυτό μουσικό είδος με αποκορύφωμα να παραπέμψουν σε ακρόαση από την γερουσία (το αντίστοιχο της βουλής στην χώρα μας) την μπάντα των Twisted sister.

Στην ουσία το heavy metal ήταν ένα εμπορικό μουσικό ρεύμα , ακίνδυνο για την εξουσία, παρ όλα αυτά οι συντηρητικές ομάδες το αντελήφθησαν ως κίνδυνο για την “παραδοσιακή οικογένεια” αλλά και ως ένα βήμα για να αναδειχτούν και να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά από την όποια δίωξη του.

Στο βίντεο βλέπουμε τον Αλ Γκορ, να προϊσταται της επιτροπής της γερουσίας που “ανεκρινε” τους twisted sister, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως η “βλακεία” και όχι η φαντασία κατοικοεδρεύει στην εξουσία.

ΥΓ: Αν μη τι άλλο η όλη υπόθιεση έχει γέλιο

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=eb8ntA9ArJM","width":"800","height":"450"}

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο